26. kolo
17.03.2013 17:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Gladbach těsně porazil Hannover a udělal velký krok do Evropy

Nesmírně důležité utkání o případnou účast v evropských pohárech zvládl lépe Mönchengladbach, který výhrou jen potvrdil dlouhodobou domácí bilanci s Hannoverem a třemi body se dotáhl těsně za vysněné mety.

Od první minuty byl na trávníku k vidění očekávaný obraz hry: Borussia držela mičudu na svých kopačkách, pohodlně kombinovala a pomalu se přibližovala na dostřel soupeřovy branky, zatímco 96ky vsadily na urputnou defenzivu. Hodně aktivní byl zejména Arango, který parádním míčem z hloubi pole oslovil ve vápně de Jonga, ten si dobře zpracoval, za minutu dvanáct mu ale kulatý nesmysl ukopl Schulz. Venezuelský šikula to zkoušel i sám, avšak branku nenašel.

Kromě venezuelského šikuly to byl i na druhé straně Herrmann, kdo přidělával obraně Dolních Sasů značné potíže. Právě faktický odchovanec Saarbrückenu po dvaceti minutách proběhl středem hřiště, následně před pokutovým územím rozdal do strany na rozběhnutého de Jonga, ten však na pohotového Zielera recept nenašel! Stejné vyústění měl i dalekonosný pokus Marxe.

Slomkova družina byla směrem dopředu naprosto bezzubá. Když už se Diouf po dlouhém držení míče dočkal podpory od Ya Konana, tak druhý jmenovaný z velké dálky napřáhl, ovšem ter Stegenovi velké potíže nepřidělal. Porýnský tým se zaslouženého vedení dočkal ve 36. minutě: Herrmann prostrčil za obranu na nabíhajícího de Jonga, Zieler ve snaze o vyběhnutí podklouzl a nizozemský kanonýr už měl před sebou snadnou práci - 1:0! Po tomto momentu H96 alespoň trochu zvýšil svoji útočnou aktivitu, ale dalekonosný pokus Pinta se do branky nevešel a Pocognoliho dělovku za pomoci břevna vytěsnil ter Stegen!

Do druhého dějství se místo Juana Aranga podíval na hřiště oficiální kapitán Filip Daems a na opačné straně paradoxně místo Sébastiena Pocognoligo dorazil o poznání ofenzivněji laděný Jan Schlaudraff. Tato změna se na hostující straně projevila veskrze pozitivně, Hannover rázem držel dirigentské kormidlo a die Fohlen se zatáhla na vlastní polovinu, přičemž čekala na možnosti k rychlým kontrům...

...jeden takový rozehrál Younes parádním pasem za obranu na Herrmanna, ten ale stíhán dvojicí obránců zakončení uspěchal a vymezený prostor netrefil! Hostující snaha neustále vyznívala do ztracena. Mezitím se za vápnem opřel do míče Herrmann, ani tentokráte však rychlý křídelník branku nenašel. 96ky premiérově zahrozily až v sedmdesáté druhé minutě, kdy Panderův skvělý centr za obránce našel hlavu Ya Konana, ten ale nemířil přesně. Pět minut před koncem byl po druhé žluté kartě vyloučen Pinto a oslabený H96 už se zmohl pouze na standardku Pandera, kterou ter Stegen zneškodnil!

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

netipujem tento zapas preto lebo fandim obom klubom

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Pharrell

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele