23. kolo
24.02.2013 15:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

BVB na podzimní kanonádu nenavázalo a rozešlo se s Hříbaty smírně

Generálka na ostře sledované čtvrtfinále DFB-Pokalu proti mnichovskému Bayernu se Dortmundu nevydařila úplně podle představ a z Borussia-Parku si nakonec Schwarzgelb odváží pouze bod za remízu 1:1.

Možná i vzhledem k podzimnímu vzájemnému zápasu (Dortmund před vlastními fanoušky vyhrál 5:0) se do tohoto duelu vkládala automaticky vysoká očekávání - jejich plnění ovšem hned od prvního fouknutí do píšťalky znatelně pokulhávalo. Ani jeden celek se pořádně nemohl dostat do hry, když už se pak žlutočerná družina po delší čas usadila na soupeřově polovině, ohrožení branky se stejně nekonalo.

Zajímavých možností tak mnoho k vidění skutečně nebylo. Piszczek našel ve vápně hlavu Leitnera, ten ale na ter Stegena recept nenašel. Po půlhodině hry vyslal Reus ke zteči Götzeho, toho ve vymezeném prostoru srazil k zemi domácí brankář a sudí Perl bez váhání ukázal na značku pokutového kopu! Odpovědnost vzal na sebe sám faulovaný a tvrdým projektilem k levé tyči zavěsil - 0:1.

Ve zbytku prvního dějství toho už příliš k vidění nebylo. Z velké dálky to zkoušeli Reus a Gündogan, ani jeden z nich ovšem vymezený prostor nenašel. Leitner už byl ve 41. minutě úspěšnější, ovšem na připraveného strážce branky Mönchengladbachu tak jako tak nevyzrál.

Po změně stran už se na trávníku neukázal zraněný Mats Hummels, jehož pozici ve středu obrany zaujal Felipe Santana. Jinak to byla hlavně die Fohlen, kdo o sobě začal dávat vědět. Do odraženého míče se opřel mladičký Younes, ale na Weidenfellera si nepřišel. Novic v základní sestavě porýnského mužstva se však nakonec přeci jen dočkal: Wendt vrátil do vápna a Younes následně vyrovnal na 1:1.

Krátce nato měl na hlavě dobrou možnost de Jong, ovšem z malého vápna nedokázal nalézt prostor ohraničený třemi tyčemi! V 71. minutě se do hry podíval i Bálint Bajner, který nahradil Moritze Leitnera. Nadějnou šanci však měl po odraženém míči Großkreutz, ten ale nedokázal zamířit do branky! Postupem času se tempo hry neustále stupňovalo, hrálo se nahoru dolu a ani jedna strana očividně nechtěla odcházet bez bodu. To mohl BVB dopřát Götze, po rychlé kombinační akci však pálil jen do boční sítě! Následně se ten samý hráč dostal opět ke střele, ale tentokráte mu vystavil stopku ter Stegen.

Poslední minuta řádné hrací doby přinesla možnost slávy Mlapovi, ovšem po kličce na vyběhnuvšího Weidenfellera už nedokázal usměrnit mičudu do prostoru tří tyčí! Trestat mohl v nastaveném čase po Götzeho pasu hostující vůdce Kehl, ale branku nepochopitelně minul!

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
johnn

1:1

Reagovat
hradec

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Pharrell

01

Reagovat
Pharrell

01

Reagovat
Pharrell

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Domluvená remíza! V nastavení dvakrát netrefená prázdná branka!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele