21. kolo
09.02.2013 15:30 CET
3 : 3
(1:0)

Reportáž

Dějiny se přepisovat nebudou: Borussia se rozešla s Werkself smírně

Také ve čtvrtém utkání po zimní přestávce potvrdil Leverkusen skvělou formu, dlouho se ovšem nemohl proti Gladbachu zapsat do střelecké listiny. Ta nakonec nabídla plných šest branek a výsledkem je pro oba aktéry vysoká remíza 3:3.

Farmaceutici tradičně na nic zbytečně nečekali a hned od prvního uvedení míče do hry přebrali dirigentské kormidlo do svých rukou. Nadějné možnosti si během pár minut vytvořili Castro, Schürrle a Bender, ani jeden z nich však neuspěl. Die Fohlen byla takovýmto svěžím startem evidentně zaskočena a možná i vzhledem ke statistice (Gladbach doma Bayer neporazil přes 20 let!) působila nervózně.

Také v dalším průběhu měli hosté jednoznačnou převahu a bylo jenom otázkou času, kdy se ujmou vedení. Vykoupit mohl Bayer opět Schürrle, ani tentokrát si však ve finální fázi nepočínal zrovna dvakrát přesvědčivě a ter Stegen jeho střelu lapil! Sam pro změnu prostor ohraničený třemi tyčemi vůbec nenašel. Naproti tomu Favreho ovečky byly naprosto neškodné a za 40. minut si nepřipsali ani rohový kop!

Při nedostatku obranných povinností se tak do ofenzivních manévrů zapojovali i obránci. Wollscheid a Boenisch však rovněž na německého mládežnického reprezentanta recept nenašli! Když už se pak Schürrlemu podařilo přece jen propasírovat mičudu do sítě, tak mu trefa nebyla uznána pro ofsajdové postavení! Těsně před odchodem na přestávku pak z ničeho nic udeřilo na opačné straně: Stranzl po rohovém kopu vyhrál hlavičkový souboj nad Wollscheidem a kuriózně ramenem poslal balón nezadržitelně na místo určení - 1:0.

Ani po pauze se na zajetém trendu nic převratného nezměnilo: Bayer nadále určoval tempo hry a Hříbata se soustředila především na defenzivu a rovněž využívala každou možnost k rychlým kontrům do nezformované obrany. Naprosto zasloužené vyrovnání spatřilo světlo světa v padesáté druhé minutě: Kießling po rychlé kombinační akci předal kulatý nesmysl Samovi, jenž neváhal a utěšenou ranou srovnal na 1:1.

Tento moment byl pro Mönchengladbach jakýmsi budíčkem a od této chvíle se hrálo skutečně nahoru dolu. Do této chvíle neviditelný Arango poslal do pokutového území nadýchaný centr, se kterým si už následně věděl rady de Jong - 2:1. Domácí radost však měla pouze dvouminutové trvání: Boenisch opět potvrdil dobrou formu z posledních týdnů, pronikl do vápna, načež předal balón Kießlingovi, jenž už se z bezprostřední blízkosti nemohl mýlit - 2:2. Urostlý kanonýr se tak konečně dočkal a mohl si tak odškrtnout svoji jubilejní 100. branku v německé nejvyšší soutěži!

Krátce po hodině hry bylo všechno opět jinak. Castro našel rozběhnutého Schürrleho, jenž poté naprosto z bezprostřední blízkosti nedal ter Stegenovi sebemenší naději zasáhnout - 2:3. Gladbach byl po tomto momentu pochopitelně lehce v útlumu, čehož mohl využít Schürrle a Rolfes, ani jeden z nich ovšem kýženou čtvrtou branku nepřidal! To mohlo Leverkusen mrzet čtyři minuty před koncem řádné hrací doby: Arangovu standardku prodloužil hlavou Brouwers k Herrmannovi, který už měl stejnou částí těla naprosto jasný úkol - 3:3. Ter Stegen následně ještě musel podržet svůj tým při šanci Kießlinga!

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (6)

Přidat komentář
Pharrell

2:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Je potřeba zase vyhrát.. Gladbach bude těžkej soupeř, ale věřím, že na něj máme

Reagovat
smazaný uživatel

Alespoň bodík zachráněný v závěru, Gladbach jedééééééém!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele