3. kolo
15.09.2012 15:30 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

Kiyotake úřadoval a prakticky sám zajistil FCN tři body z Gladbachu

Skvělé představení má za sebou nová japonská posila Norimberku Hiroshi Kiyotake, jenž se v Borussia-Parku podepsal precizně rozehranými standardkami pod první dvě branky a navrch sám přidal vítězný gól! Die Fohlen tak na domácí půdě ztratili teprve druhé utkání za posledních 22 ligových zápasů!

Svěřenci Luciena Favreho začali hodně opatrně, zatáhli se do hlubokého obranného bloku a čekali na každou sebemenší příležitost k rychlým protiútokům. Frankové se tak mohli snažit, jak chtěli a přesto se vyjma Makovy nepřesné rány dlouhé minuty do zakončení nedostali. Trpělivost ovšem růže přináší a v 17. minutě mohl der Club slavit: Kiyotake posadil volný přímý kop na hlavu Kloseho, jenž hlavou mířil přesně - 0:1.

Odpověď Borussie přišla záhy. Do zajímavé pozice se hnala dvojice Herrmann - de Jong, ovšem úspěchem tato situace neskončila. Největší problémy však dozajista Hříbatům přidělávaly standardní situace, což se potvrdilo i těsně před půlhodinou hry: Kiyotake tentokráte pro změnu od rohového praporku našel Simonse, jenž se prosadil přes dvojblok Stranzl - Domínguez a pohodlně zvýšil na dvoubrankový rozdíl - 0:2.

Porýnský celek ale s přicházející přestávkou přece jen zapnul a de Jong mohl ve 37. minutě snížit, ale skvělým reflexivním zákrokem mu v tom zabránil Schäfer! Mezitím měl dvě nadějné možnosti slovenský expres Mak, ani jednou však domácího strážce svatyně výrazněji neohrozil. Domácí se nakonec ještě před odchodem do kabin dočkali a po akci Xhaky s Herrmannem si zapsal premiérový bundesligový zápis do střelecké listiny Luuk de Jong, jenž tím snížil na 1:2.

Ofenzivní podívaná pokračovala i po změně stran. Ter Stegen musel zasahovat proti volnému přímému kopu Kiyotakeho. Udeřilo však na druhé straně: Herrmann si poradil s Essweinem, našel Xhaku, jenž i díky lehké teči Kloseho překonal Schäfera podruhé - 2:2. Hned nato ale na sebe strhnul veškerou pozornost šikovný Japonec v hostujícím dresu, obelstil hned tři protihráče a zkušeně k levé tyči zakončil - 2:3.

Frankové se ve zbývajících minutách ze všech sil soustředili na hlídání hubeného náskoku a to se jim i za přispění nemalé porce štěstí dařilo. Švýcarský stratég zkoušel všechno možné, postupně poslal na hřiště čerstvé ofenzivní síly v podobě Hankeho, Ringa a Hrgoty, ale vyjma akrobatického zakončení de Jonga, jenž narazilo do tyče, se kýženého úspěchu nedočkal.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 (Pekhart)

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře der Klub!

Reagovat
smazaný uživatel

Robo Mak

ak naša 21tka v októbri neprejde barážou, tak dúfam, že Griga a Hipp s ním v novom roku budú počítať do seniorskej reprezentácie

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele