19. kolo
25.01.2013 20:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Dortmund splnil povinnost a Norimberk vyprovodil třemi trefami

Start do jarní části se Borussii vydařil na jedničku. Po kanonádě na Weserstadionu dokázali Schwarzgelb zabrat i před vlastními fanoušky a bez větších problémů si proti Frankům zapsali na konto další tři body.

Ani teplota pod bodem mrazu neodradila věrné dortmundské fanoušky a zaplněný Westfalenstadion byl svědkem brzkého nástupu Borussie. Ta se prosazovala zejména po pravé straně, což se od první chvíle ukazovalo jako zdatný taktický manévr Jürgena Kloppa, neboť vyjma polské dvojice Piszczek - Blaszczykowski se na této straně hojně pohyboval i Götze, čímž dostávali Pinolu do značných potíží...

Úvodní možnost však přišla ze standardky, Reus na přední tyči našel hlavu Kehla, tomu se však nepodařilo usměrnit mičudu do prostoru branky. Hned nato potáhl rychlý kontr Blaszczykowski, poté ještě předal kulatý nesmysl nabíhajícímu Lewandowskimu, ten však již nedokázal v tísni zamířit do vymezeného prostoru! Ten samý hráč mohl zanedlouho své zaváhání napravit, ale hlavičkoval pouze do Schäfera.

Po čtvrthodině hry tak mohl přijít nečekaný trest: Feulner oslovil parádním centrem Pekharta, ten se mezi stopery dostal k hlavičce, ale jeho snahu vytěsnil skvělým reflexivním zákrokem Weidenfeller! Balón se však vrátil jen k Feulnerovi, utažená dělovka však znovu narazila na učiněnou zeď v domácí svatyni! Takřka z protiakce pak Gebhart v souboji tělo na tělo zastavil ve vápně Piszczeka a rozhodčí Weiner nařídil pokutový kop. Toho se ujal tradičně Kuba a zkušeně, do protipohybu brankáře, otevřel skóre - 1:0. Za pár minut si navíc ten samý hráč počkal na Götzeho centr a zaváhání hostující obrany nekompromisně potrestal - 2:0.

Schwarzgelb od této chvíle drželi otěže utkání bezpečně ve svých rukou a nepouštěli "der Club" vůbec do hry. Naopak na hostující branku se postupně valil jeden ofenzivní nápor za druhým... Götze skvělým pasem přes polovinu hřiště oslovil za obranou Piszczeka, ten však troufalým lobem na norimberského brankáře nevyzrál! Další možnost měl opět Lewandowski, ale hlavou ani tentokrát neuspěl.

Ve stejném duchu se pokračovalo i po změně stran. BVB nadále drželo balón převážně na svých kopačkách, pohodlně kombinovalo a hostující strana se tak na nic podstatného nezmohla. Jednu z ojedinělých možností měl Feulner, ovšem jeho střelu zpoza vápna Weidenfeller pohodlně zneškodnil. Definitivní rozhodnutí mohla přinést 60. minuta: Lewandowski si vyměnil míč s Götzem, následná rána prvně jmenovaného však ztroskotala na Schäferovi!

Utkání by se v nadsázce dalo označit jako souboj polské dvojice Blaszczykowski - Lewandowski proti Schäferovi. Ten měl neustále plné ruce práce, po další spolupráci výše jmenovaných ale tentokráte zasahovat nemusel. Velkou příležitost měl po skvělém Kehlově pasu Reus, těsně však nedokázal nasměrovat míč do prostoru ohraničeného třemi tyčemi. Frankové už tou dobou vyloženě čekali na vytoužený konec.

Závěrečná dvacetiminutovka se tak už oboustranně víceméně dohrávala ze cti a na trávníku se tak představilo i velké množství střídajících hráčů, čímž logicky tempo hry ještě více pokleslo. Přesto byla dvě minuty před koncem k vidění parádní akce po ose Santana - Reus a rovněž z první nekompromisně zakončující Lewandowski, který se tak vytoužené branky přece jen dočkal a uzavřel na 3:0.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Pharrell

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

http://videa.hu/videok/sport/borussia-dortmund-vs-nurnberg-30-iXT8NNk0PQkyFAbi?start=257.109

Na Dortmundu se mi líbí ta jejich hladovost po gólu...i když vedou 2:0 tak pořád strašně moc chtějí dát další a další branky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele