23. kolo
23.02.2013 15:30 CET
6 : 1
(2:0)

Reportáž

Nezastavitelný Bayern zostudil oslabené Brémy

Bayern Mnichov nenechal nikoho na pochybách a s tradičním rivalem z Brém na svém stadionu pořádně zametl. Sobotní galapředstavení v Allianz Aréně bylo oslavou současné dominance FCB v německých fotbalových vodách. Trenér Heynckes mírně pozměnil sestavu - to však na projevu Bayernu nezanechalo žádné stopy. Ba naopak, Werder si z Mnichova odváží šestibrankový výprask.

Brémy měly od trenéra Schaafa naordinovanou pevnou obrannou hru a tak již od začátku mohl FCB nad svým soupeřem dominovat uprostřed hřiště. Werder se usadil ve své obranné půlce a zaměřil se na svědomité zdvojování hráčů v rudých dresech. Mnichované se tím pádem jen s obtížemi prokousávali k soupeřově šestnáctce, skulinek bylo v brémské vozové hradbě ze začátku velmi málo. Na hře hostů byla naopak patrná snaha o rychlé protiútoky.

Dlouhou dobu tak návštěvníci futuristického stadionu FCB neviděli kloudnou akci a nic nenasvědčovalo tomu, že to odpoledne uvidí sedm branek. Ale stačilo, aby si Zelenobílí dovolili jedinou ztrátu balonu, a hned byli tvrdě ztrestáni: Na pravé straně se uvolnil Lahm a vysokým centrem přes gólmana Mielitze našel na zadní tyči číhajícího Robbena, jenž ranou z voleje z bezprostřední vzdálenosti otevřel gólový účet utkání.

Za čtyři minuty to už vypadalo s hosty bledě, když Javi Martínez hlavičkoval po Robbenově přímém kopu do levého horního rohu - 2:0. Werder nebyl s to, odpovědět na dvougólové manko zvýšenou útočnou aktivitou. Těsně před ochodem do kabin bylo o osudu utkání definitivně rozhodnuto, když Prödl těsně před vápnem strhl pronikajícího Gómeze na zem a uviděl červenou kartu.

Po přestávce se pokusil Schaaf vyztužit obranu a předejít tak debaklu. To se však nemělo podařit. O třetí branku Bayernu se "postarali" sami hosté - jmenovitě český zadák Gebre Selassie. Ten se snažil na malém vápně odklidit balon před dotírajícím Ribérym, avšak nešťastně poslal kulatý nesmysl do vlastní sítě. Další direkt přišel hned za dvě minuty, když Shaqiri vyslal do šance Ribéryho. Francouz elegantně přehodil brankáře Mielitze a Gómez pak mohl jednoduše dílo dokončit.

Pro Brémy to byl doslova zápas k uzoufání, nedařilo se zkrátka zhola nic. K čestnému zásahu hostů musela domoci mírná nedbalost zpohodlnělých domácích borců. Dante si při odkopu u brankové čáry nepočínal právě svědomitě, míče se zmocnil nešťastník Gebre Selassie a rychle vyzval ke skórování Ignjovskiho. Rána tohoto středopolaře byla sice zblokována, ale našla si volného de Bruyna, který z osmi metrů zavěsil. Byla to však jen slabá náplast na brémský žal.

V závěrečné fázi utkání se Heynckesovi svěřenci nikam nehnali a brémští borci jim za to byli asi vděční. Ale třetího dvojitého úderu ušetřeni nebyli - Bayernu se podařilo vsítit další dva slepené góly. Nejdříve Lahm šikovně přehodil míč přes obranu na nabíhajícího Ribéryho, jenž bez rozpaků napálil balon z deseti metrů a trefil prostor mezi tyčemi. Hřebíčkem do pomyslné brémské rakve pak byla akce Robbena s Gómezem, na jejímž konci se druhý jmenovaný ocitl před brémským brankářem zcela sám. Německý reprezentant si v takových chvílích ví rady - 6:1.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0 Werder nema šancu

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0!!! FC Bayern skóre po zápase 60:7, a body 60!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Snad se Nils nebo Mehmet netrefí, i když bych jim to přál.

Reagovat
johnn

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 Bayern jdeme dál

Reagovat
Jardman

Doufám že si zahraje Shaq! Potřebujem šetřit síly na pohár s Dortmundem, ale na výhru to vidím i tak 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

S Honzou mátlem teda nesouhlasím. Podle mě střed Javi-Basti rozhodně nebude. Bude šetřit trošku síly, tipuju tam Gustava. Navíc možná i Kroos (Ribéry) budou sedět a dá tam Shaqa.

Reagovat
smazaný uživatel

Gebre dostal důvěru do základu a odvděčil se golem!

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern letošní vítěz BundesiLigy a LigyMistrů!

Reagovat
smazaný uživatel

a vítěz DFB poháru

Reagovat
smazaný uživatel

Nie ... ten vyhra Dortmund

Reagovat
Giovanni

FCB je najlepší momentálne v celej Europe

Reagovat
Pharrell

No to rozhodně je , jeho momentální formě se může vyrovnat už jen Man.Utd. !

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

http://rutube.ru/video/1b17adb1ae59d32dd01a4d3f49d2f45e/

Proč zrovna Bayern? Radši bych na čele bundesligy viděl kohokoliv jiného než Bayern...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele