11. kolo
10.11.2012 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Bayern Mnichov - Eintracht Frankfurt 2:0

Drze hrající Eintracht Frankfurt nedal ve šlágru kola na půdě mnichovského Bayernu svou kůži lacino - jen s velkou námahou a sebezapřením si favorit vybojoval velmi důležité tři body. Jednomu ze svých pronásledovatelů tak Bavoři výrazně poodskočili a možná položili základy pro další skvělou sérii vítězných zápasů. To hesenský celek přes svou houževnatost potřetí v řadě nezískal ani bod a musí se rychle pídit po vhodném receptu na oživení své pozvolna vyprchávající formy.

Hned od úvodního hvizdu se Mnichované pokoušeli diktovat tempo hry, avšak i hosté potvrdili předzápasová slova svého trenéra Veha a nijak se neschovávali. První šance utkání patřila domácímu týmu - Robben trefil prozatím jen boční síť. Kdo očekával stejné galapředstavení jako proti OSC Lille v Lize mistrů, musel být velmi zklamán. V následujících minutách totiž byli Orli čím dál houževnatější a nejednou dostali svého soupeře do problému. Rozený Mnichovan Aigner hlavičkoval v 18. minutě z centrální pozice velkého vápna jen těsně vedle, podobně skončil i pokus Rodeho.

Na druhé straně se musel co ohánět gólman Trapp. Nebezpečná byla zejména šance Ribéryho, jenž se v 26. minutě před hostujícím gólmanem zjevil zcela sám. Po půlhodině musel opustit hřiště Boateng - na vině byly poraněné přitahovače a po dlouhé době tak dostal šanci van Buyten. Jestliže měli již na svých kontech gólové příležitosti Aigner s Rodem, nemohl zůstat pozadu ani třetí z úderného tria Meier. I on hlavičkoval jen těsně vedle. Krátce před završením první půle ukázkově našel Javi Martinéz svou zdařilou přihrávkou ve vápně dobře stojícího Ribéryho, jenž neměl na malém vápně žádné problémy s úspěšným dotáhnutím této akce - 1:0.

Do kabin se mohlo dokonce odházet za dvoubrankového vedení domácího celku, avšak skvělý Trapp zlikvidoval jak střelu Kroose, tak i Ribéryho hlavičkový pokus. Po změně stran zaveleli hosté ke steči Neuerovy brány. Tu nejdříve dalším ze série hlavičkových pokusů ohrožoval Anderson, který takto orazítkoval břevno. Současně však hesenští nechali pootevřená svá zadní vrátka, z čehož resultovaly dva Pizarrovy pokusy o navýšení skóre. Po hodině hry se do zajímavých střeleckých pozic dostali Robben a následně Javi Martinez, oběma však nebylo přáno.

Nevzdávali se ani Vehovy svěřenci. Rode - zcela nebráněný v bavorské šestnáctce - spálil po přihrávce na Inuie tutovou gólovku. Japonec se totiž ocital v ofsajdu. Málo pak chybělo i souhře centrujícího Schweglera a ve vápně zakončujícího Meiera. Na hráčích FCB bylo patrné napětí, stále totiž drželi jen hubený jednogólový náskok. Rozhodnutí nakonec přinesl pokutový kop. Do frankfurtského vápna se probil Schweinsteiger a Děmidov proti němu uplatnil ruce víc, než dovolují pravidla. Alaba pak penaltu suverénně proměnil, byť to odpoledne vynikající Trapp vystihl směr střely.

Ačkoliv se hosté sympaticky bili dál, dostávali se koncem zápasu do zajímavých pozic jen domácí fotbalisté. Nadále to byl zejména Thomas Müller, kdo svým parťákům distribuoval míče. Po jedné takové příhře se před Trappem ocitl zcela sám Robben, avšak brankář hesenské jedenáctky se opět vyznamenal - stejně jako proti Ribéryho ráně pár okamžiků předtím. A tak právě zásluhou gólmana Eintrachtu skončilo utkání "jen" 2:0. Hosté by si však vyšší porážku nezasloužili.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

6:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Mnichovský válec se nám ve středu rozjel, teď ještě pojede na maximum - 5:0. Robben, Robben, Mandžukič, Kroos, Schweini.

Reagovat
patriksimon

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 (Mandžukić, Occean)

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.footreview.net/home/viewvideo/5888/bundesliga-2012-13/bayern-munchen-2-0-frankfurt

Už mě ta nadvláda Bayernu v Bundeslize pěkně štve...tabulka stojí za h*vno letos...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele