3. kolo
15.09.2012 15:30 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Bayern Mnichov - 1. FSV Mainz 05 3:1

Bayern Mnichov drží stoprocentní bodovou a vysokou brankovou bilanci i po třetím kole, když tentokráte porazil vzdorující Mainz 3:1. O výsledku rozhodla vynikající dvanáctiminutovka prvého dějství, po níž ovšem přišel útlum, snížení Szalaie a mírné obavy o výsledek. Snažící se Mainz nakonec neměl příležitost srovnat a i po třetím kole má na svém kontě pouze jeden bod.

Bayern našlápl k vítězství již na samém počátku. Vpravdě snový vstup do zápasu inscenovaly tři opory Bavorů - Lahm se ujal na křídle mičudy, popošoupl ji k Thomasi Müllerovi, jenž bez váhání okamžitě poslal přesnou přihrávku skrz vápno na nabíhajícího Mandžukiče, pro něhož nebyla pražádná obtíž přetavit vše ve vedoucí branku.

Mainz byl opařen, Bayern zápas opanoval a vše bylo v jeho režii. Ve dvanácté minutě se pak bavorskému velkoklubu podařilo zdvojnásobit vedení, když reprezentační obránce Badstuber svou levandulí poslal do šestnáctky krásný centr, jenž doplápolal až na hlavičku Bastiena Schweinsteigra, na jehož zakončení neměl podruhé bezmocný Christian Wetklo nárok.

Brzká jistota atraktivitě nepřidala, Bayern začal hrát profesorsky a k brance Die Nullfünder se nehrnul. A tak se po vysoce atraktivní prvotní pasáži na hřišti nedělo nic, tedy krom tisíců a jedné přihrávek a ztracených soubojů mezi šestnáctkami. V sedmatřicáté minutě se na zmar svých svěřenců již nemohl dívat kouč Mainzu Tuchel a poslal ze hřiště Caligiuriho a Risseho, jež ze hřiště vystrnadili Soto a Szalai. Ofenzíva Mainzu sice ožila, ale Neuer nemusel likvidovat žádný ožehavý pokus.

V podobném duchu se zápas vyvíjel i po přestávce, s tím rozdílem, že si Bayern odpustil strhující čtvrthodinku a soupeře tolik nepřimáčkl. Ve dvaapadesáté minutě trošku zahrozil Boateng, jehož hlavička se mezi tři tyče nevešla.

Za pasivitu Bayernu, a samozřejmě naopak za snahu Mohuče, přišel zasloužený trest - Dante v šestnáctce složil Baumgartlingera a Neuer musel čelit pokutovému kopu, jenž novic na hřišti Adam Szalai s přehledem proměnil. Jupp Heynckes si na lajně několikrát zařval, naburcoval své hochy a dočkal se zlepšení.

FCB začali držet balón, čímž samozřejmě vyřadili srdnatě vzdorujícího soupeře z možnosti vyrovnání. Ačkoliv se stadionem linul hromový pískot, Bavoři zůstávali při této taktice přibližně do sedmdesáté minuty, kdy se odvážili zaútočit, ale Müllerova rána skončila jen na boční síti, přičemž o chvíli později si takřka stejně počínal i Shakiri.

V závěrečné dvacetiminutovce se toho moc neudálo, Bayern byl při střelbě a celkově ve finální fázi dost nepřesný, ale s vedením v zádech si mohl horší koncovku dovolit. Mainz se již do žádné příležitosti nedostal, v nastaveném čase otevřel hru a nakonec musel na import zapomenout. Vítězství Bayernu potvrdil krásným volejem Toni Kross po krásném centru Javimara, jenž si odbyl v dresu klubu úspěšnou a vítěznou premiéru v Allianz Aréně.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 i když to asi skončí jinak, tak očekávám jednoznačný výsledek podobný tomuto Thomas a Mario no.2 se zase prosadí, za to bych strčil ruku do ohně

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
ryzskej

Reagovat
smazaný uživatel

5:0 BAYERN jede!

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:0 - Muller, Muller, Mandžukič, Kroos, Ribéry

Reagovat
smazaný uživatel

Javi si odbyl uspesnu premieru? Vsak uz minuli zapas nastupil! !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele