4. kolo
23.09.2012 15:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Leverkusen se tentokráte rozešel s Gladbachem remízou 1:1

Malé porýnské derby začalo hodně odvážně, postupem času však utkání razantně ovlivnila výrazně defenzivní taktika Mönchengladbachu, která nakonec kýžený bod v BayAreně přece jen vybojovala. Bayer tak na svého protivníka nadále ztrácí jeden bod.

Oba celky čeká v následujících týdnech velmi náročný program, shodně totiž vyjma domácí soutěže nastupují také na evropské scéně, konkrétně v Evropské lize. Sami Hyypiä a Sascha Lewandowski udělali oproti bezbrankové remíze s Charkovem čtyři změny: Carvajal, Kadlec, Schürrle a Castro nahradili Schwaaba, Hosogaie, Rolfese a Renata Augusta. Druhá strana poté opět vsadila na svoji tradiční sestavu, jež na Kypru z velké části odpočívala.

Vzájemná střetnutí bývají takřka povětšinou zárukou brankových hodů a tato skutečnost se hned záhy potvrdila: Arango diagonálním pasem přes polovinu hřiště oslovil nabíhajícího Herrmanna, jenž si ve sprinterském souboji poradil s Kadlecem a tváří v tvář proti Lenovi usměrnil balón šajtlí k pravé tyči - 0:1. Reakce Werkself však na sebe nenechala dlouho čekat. Reinartz udržel i se štěstím ve středu pole míč a následně ho předal zcela volnému Kadlecovi, který si balón zpracoval a parádní ranou ke vzdálenější tyči srovnal krok na 1:1.

Tento moment Bayer ještě více nakopl a hra se tak většinu času odehrávala výhradně na polovině Borussie. Hosté se k ohrožení soupeřovy branky takřka nedostávali, jejich snaha byla až příliš pasivní, a když už se svěřenci Luciena Favreho do útoku přece jen vydali, rychle o kulatinu zase přišli. Hrozba ze strany Leverkusenu nejčastěji přicházela hlavně ze standardek...

...po jedné z nich hlavičkoval Kießling, jeho snahu směřující k levé tyči však na brankové čáře vytěsnil připravený Daems a Schürrle pro změnu ztroskotal na ter Stegenovi! Castrův volný přímý kop poté hlavou prodloužil Reinartz na Wollscheida, ani jemu se však na strážce hostující svatyně vyzrát nepodařilo. Die Fohlen byla naprosto bezbranná, pasivitu mohli ještě do pauzy potrestat Kießling a po něm i Schürrle, ani jednomu se však na mladého brankáře vyzrát nepodařilo.

Stejný obraz hry byl k vidění po změně stran. Hodně vzruchu přinesla hlavně 56. minuta: Kießlingovu střelu ter Stegen vyrazil jenom k Benderovi, jenž po souboji s Brouwersem upadl, avšak rozhodčí Gagelmann nechal pokračovat ve hře. Tlak farmaceutického celku začínal narůstat... Postupně mohli utkání definitivně otočit Bellarabi, Bender a Schürrle, ovšem shodně neuspěli. Tu největší příležitost nicméně měl po ruce Brouwerse ve vápně Schürrle, bývalá opora Mainzu však z penaltového puntíku zamířila jen do levé tyče hostující branky!

Mezitím oba trenéři okysličili již chřadnoucí ofenzivní vozby, hlavně švýcarský stratég zbytečně nekalkuloval a poslal na trávník de Camarga i Hankeho, teda dva vyložené kanonýry. Na opačné straně si premiéru v letošní sezóně zapsal uzdravený Sam. Právě Hanke se uvedl hlavičkou, ale pro Lena neškodnou a podobné parametry měla deset minut před koncem rána Sidneyho Sama.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Chtělo by to se odlepit od dna tabulky , 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele