15. kolo
01.12.2012 15:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Leverkusen bere tři body i proti FCN a zůstává na druhé příčce

Ve skvělé formě hrající Bayer dokázal před vlastními fanoušky oplatit Norimberku porážku z minulé sezóny, a po těsné výhře se tak posunul za vedoucí Bayern na sedmibodový rozdíl. Mnichované však mají večerní utkání s BVB k dobru.

Oba celky se představily ve stejném složení jako v předchozích zápasech (Bayer už dokonce počtvrté v řadě!) a hře samotné to rozhodně jen a jen prospělo. Domácí měli zpočátku navrch, Kießling hned záhy vyslal ke zteči Hosogaie, Schäfer ale jeho ránu pohodlně kryl. Po kontaktu s hostujícím brankářem se dožadoval Schürrle penalty, rozhodčí Schmidt ale jeho hereckou vložku prohlídl a ukázal "jen" na roh.

Nadále se pokračovalo na útočné polovině Franků, kteří se evidentně zaměřili především na pevnou defenzivu, ze které plánovali vyrážet k rychlým kontrům do otevřené obrany. To se ale moc nedařilo, naopak zpoza vápna natáhl Rolfes, avšak do prostoru branky se mu zacílit nepodařilo. Na opačné straně jen těsně nedosáhl na míč Gebhart. Opravdové vzrušení pak přinesla až rána Kießlinga, se kterou si ovšem Schäfer nadvakrát poradil! Napodobit domácího kanonýra se snažil vzápětí Polter, ten však svým zakončením nemohl domácí svatyni výrazněji ohrozit. Poté se hra na pěkných pár minut zklidnila...

Těsně před půlhodinou hry se pak po narážečce s Kiyotakem dostal z úhlu do zakončení Gebhart, sám před Lenem ale nedokázal usměrnit mičudu pod břevno! Hned nato se na malém vápně protlačil k hlavičce Polter, mířil ale jen do břevna Lenovy branky, od kterého se míč odrazil před čáru, kde ho sebral domácí strážce branky! Ve 37. minutě pak udeřilo na druhé straně: Schürrle našel za obranou v mírném ofsajdovém postavení Kießlinga, který se zachoval jako pravý kanonýr, otočil se a utaženou přízemní ranou k pravé tyči zavěsil - 1:0.

Po obrátce jsme byli svědky enormní snahy "der Clubu", který chtěl za každou cenu srovnat krok, a tak vrhnul všechny síly do ofenzivy. Gebhart dokázal i proti přesile odcentrovat na zadní tyč, kde se protlačil k míči Frantz, prostor ohraničený třemi tyčemi ale nenašel! Zanedlouho centroval pro změnu Kiyotake, jehož centr našel na přední tyči hlavu urostlého Poltera, ten však tentokráte mířil nad břevno.

Velitel hostující lavičky Dieter Hecking tak neváhal a po hodině hry se rozhodl výrazně posílit útočnou vozbu - postarat se o to měla československá dvojice Mak - Pekhart, jimž uvolnili na hrací ploše místo Balitsch a Polter. Ani tyto rošády však norimberské snaze příliš nepomohly, hosté sice živili mírnou převahu, ta však povětšinou nenašla kýžené vyústění, neboť většina akcí končila již ve svém zárodku.

Definitivně jasno mohlo být osm minut před koncem, kdy se po rohovém kopu prosadil na malém vápně k hlavičce střídající Friedrich, jeho pokus ale zastavil skvělým reflexivním zákrokem Schäfer, který už pak na nadcházející ránu Rolfese ani reagovat nemusel! Místo závěrečného tlaku FCN se hrálo podle domácích not. Pojistit vedení mohl Rolfes, ale napálil balón do tyče, načež Kießling na Schäfera nevyzrál!

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
PaulinhoTheGunner

Tak jsem dneska sledoval Pekharta a Maka těch 30 minut co byl ina hřišti..- Mak se mi celkem i líbil, ale Pekhart bohužel naprostá tragédie. Nevím jestli ho neberou spoluhráči, nebo je pozičně úplně neschopný, ale za celou dobu se snad nedostal k balónu. Ve vzdušném souboji jsem ho asi neviděl, spíš byly k vidění situace, kdy obránce oběhl a čekal jestli náhodou míč nepropadne za obránce a světe div se, v bundesligovém utkání se to za těch jeho 30 minut nestalo ani jednou... Nevím fakt, poklusával po hřišti tm jeho stylem, byl všude tam, kde nebyl balón a jediné počin, kterým se zapsal do análu utkání byla žlutá karta v závěru utkání, kdy na něj spoluhráč hodil aut, který si Pekhart špatně zpracoval a odskočil mu od nohy, načež ho předběhl sopeřův obránce, kterého Pekhart při pokusu skluzem mu míč vypíchnout řízl jak psa...

Nevím zdál se mi až pro smích. Přitom jsem mu celkem věřil...snad se dá dohromady.

Reagovat
smazaný uživatel

Smurný, ale pro repre jedině dobře

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele