17. kolo
15.12.2012 15:30 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Mainz potvrdil domácí bilanci a ukončil tak vítěznou sérii VfB

Porýnský celek potvrdil výrazně zlepšené výkony a výhrou nad Stuttgartem se posouvá již na pohárové příčky, které si naopak musejí, alespoň pro tuto chvíli, odpustit ve švábském táboře. Hosté však ztrácejí na Mainz pouhý jeden jediný bod.

Již krátce po začátku předvedl ukázkovou hrubku Maza, jeho zaváhání mohl využít Baumgartlinger, ale rakouský středopolař celou situaci promeškal, a tak z nadějně vyhlížející akce nic převratného nevzešlo. Novic v základní sestavě Švábů Antonio Rüdinger pak v šesté minutě na druhé straně oslovil Harnika, ten však z voleje branku nenašel. Jinak to však byli výhradně domácí, kdo určoval tempo hry.

Svěřenci Bruna Labbadii byli odkázáni zejména na defenzivu, kterou ovšem i tak musel častokrát podpořit Ulreich. Ivanschitz v jedenácté minutě vyslal ke zteči Nicolaie Müllera, ten ale z úhlu na hostujícího brankáře nevyzrál, následný pokus rakouského reprezentanta pak z bezprostřední blízkosti likvidoval opět Ulreich, chytající svůj jubilejní 100. bundesligový zápas! Po půlhodině měl Ivanschitz na hlavě další tutovku, ale po centru Pospěcha nemířil přesně. Odpovědět mohl po Harnikově vysunutí Ibišević, ale tváří v tvář před Heinzem Müllerem neuspěl!

Ani to však bosenského kanonýra nemuselo mrzet. Hned z první akce druhého poločasu odcentroval Traoré a Harnik takřka z brankové čáry hlavičkoval na branku, přičemž si kulatý nesmysl nakonec srazil za svá zády Heinz Müller - 0:1. Za okamžik mohl reagovat Caligiuri, jeho projektil ale zastavil obětavý Kuzmanović! V 55. minutě si však Nicolai Müller narazil s Pospěchem a poté i se štěstím zavěsil - 1:1.

Také nadále bylo rozhodně na co koukat. Ústřední postavou útočného snažení FSV se stal Szalai, který se nejdříve krátce po hodině hry ocitl sám před Ulreichem, ale přesto strážce stuttgartské branky nepřekonal! Hned nato pak urostlý Maďar našel Nicolaie Müllera, ten ale z úhlu rovněž neuspěl, načež Soto pálil nad branku. Mainz se však nakonec zaslouženého vedení přece jen dočkal v 71. minutě: dalekonosný výkop Heinze Müllera prodloužil Szalai hlavou k Nicolaii Müllerovi, který už neměl z bezprostřední blízkosti tolik práce, poslat hlavičkou mičudu do branky - 2:1.

Snaha švábského mužstva byla evidentní, ovšem postrádala potřebný klid, důraz a leckdy i neméně důležitou invenci. Z dálky to zkusil Rüdinger, jeho podařenou střelu však Müller nakonec dokázal vytáhnout mimo tři tyče. Už v nastaveném čase hlavičkoval Maza nepřesně, a hned za minutu navíc uzavřel Soto parádním projektilem, za pomoci břevna, na konečných 3:1.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele