9. kolo
27.10.2012 15:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - TSG Hoffenheim 3:0

Fotbalisté Mainzu dokázali v domácím prostředí zvítězit 3:0 a díky tomu se zatím dostali se čtrnácti body na páté místo tabulky, nicméně na programu ještě jsou nedělní dohrávky. V zápase s Hoffenheimem byli jasně lepší a mohli vyhrát ještě větším rozdílem. Hoffenheim naopak zůstává s osmi body v dolních patrech tabulky a opět se o něco přiblížil sestupovým příčkám. Hrdinou utkání se stal Adam Szalai, který vsítil hattrick.

Mainz měl více ze hry a vypracoval si také více šancí, do vedení se dostal v polovině úvodního dějství a v první minutě druhého poločasu své vedení navýšil. Hosté poté měli šanci snížit, jenže jí nevyužili a Mainz tak po necelých dvaceti minutách hry definitivně rozhodl. Maďarský útočník Szalai tak má na kontě sedm branek a dotáhl se do čela střelců nejvyšší německé soutěže, což je určitě pozitivní zpráva.

V úvodní dvacetiminutovce nebyla k vidění žádná vážnější příležitost, nicméně hned poté domácí zužitkovali svou úvodní akci. Po krásné přihrávce Marca Caligiuriho odcentroval míč Junior Diáz a ve vápně se k hlavičce dostal Szalai, který s přehledem zblízka zakončil. Poté se opět nic zajímavého nedělo a teprve v závěrečné desetiminutovce byly k vidění další šance. Hosté mohli snížit, ale na přihrávku Roberta Firmina nedosáhl ani Joselu, ani Kevin Volland.

Ihned na to na druhé straně zahrozil český krajánek Zdeněk Pospěch, ale po krásném centru Caligiuriho mířil jen do těla gólmana Tima Wieseho. Poté zahrozil Nicolai Müller, avšak proti jeho pokusu se znovu blýskl Wiese. Ovšem domácí se prosadili hned v první minutě druhého dějství. Po dvaceti vteřinách hry nadvakrát poslal přihrávku do vápna Elkin Soto na Szalaie a ten přesnou přízemní ranou kolem gólmana zakončil přesně k tyči.

Za dalších deset minut mohl navýšit Soto, jenže hostující branku minul. Hoffenheim se do větších možností dostal až krátce před hodinou hry, kdy nejprve Joselu nepřekonal gólmana Christiana Wetkla a poté pálil těsně mimo Takaši Usami. Nicméně v 64. minutě znovu skóroval Szalai a hlavou dovršil svůj hattrick, když si přesně naskočil na roh Müllera. Čtvrthodiny před koncem ještě Wiese sebral na poslední chvíli míč z nohy Müllera, v závěru mířil hlavou těsně vedle hostující Eren Derdiyok.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

X2.

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele