20. kolo
04.02.2012 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Mönchengladbach ztratil. Vlci dokázali proti favoritovi vyválčit bod

Borussia nedokázala navázat na první jarní kola a z Volkswagen Areny si odváží pouze bod za bezbrankovou remízu. Oba celky měly dostatek příležitostí, doplatily však na nedůslednost a nepřesnost ve finální fázi, i z tohoto pohledu je výsledný bod zasloužený.

Domácí kormidelník Felix Magath udělal oproti utkání v Allianz Areně v základní sestavě hned tři změny, ani to však hře jeho oveček výrazněji neprospělo. A to přitom začali Vlci hodně slibně, ke střele se dostal právě jeden z nových hráčů Sissoko, nedůrazným a především pak nepřesným zakončením však nemohl ter Stegena ohrozit. Na druhé straně přišla okamžitá odpověď po akci Aranga, jenž prodloužil na Herrmanna, ten ale také neměl v rozhodující chvíli správně seřízená mířidla. To bylo také na dlouhou dobu jediné, čím se mohly oba týmy svým fanouškům chlubit, přestože snaha byla na obou stranách značná.

Byli to nakonec přece jen hráči Wolfsburgu, kdo mohl z ničeho nic otevřít skóre. Dejagah vyslal do akce Jiráčka, ten hned z první vrátil pod sebe Polterovi, mladý útočník ovšem neprokázal podobně, jako v minulých zápasech střelecký instinkt a slaboučkým zakončením ter Stegena tak spíše protáhl, než cokoliv jiného. Pak se na trávníku udála poměrně kuriózní situace, Hříbatům nebyly za deset minut uznány hned tři branky: ta první pro ofsajd Danteho, hned nato po pěkné kombinaci poslal balón do branky Hanke, ale ani jemu nebyla dopřána radost, stejně, jako pak i Reusovi byl oběma pískán ofsajd.

Tyto situace, jakoby však domácí hráče nakoply a po přestávce jsme byli svědky naprosto odlišného představení. Během pěti minut mělo VfL hned dvě stoprocentní šance: hlavou to po rohovém kopu zkoušel nikým neatakovaný Felipe, ale mířil nad branku, vzápětí napřáhl za vápnem netradiční střelec Josué a ter Stegen musel ukázat první opravdu záchranářský zákrok! Hříbata odpověděla naprosto stejnou mincí, ránu Neustädtera ale zpacifikoval Benaglio.

Po hodině hry už se pro změnu z branky radoval Sio, ale ani jemu nemohl být zásah uznán, pro změnu se do hry totiž aktivně zapojil Polter, jenž stál v ofsajdu. K vidění tak byl už čtvrtý neuznaný gól...vinou ofsajdu. Krátce nato utekl obráncům Reus, z hranice penalty ovšem nepochopitelně branku netrefil. I to, jakoby symbolizovalo dnešní utkání: oba celky hodně chtěly, ale srážela je nedůslednost ve finální fázi nebo případně špatné řešení, což se ukázalo jako neřešitelný problém, a tak se nakonec oba celky rozešly smírně.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

vidim to na remizu 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele