29. kolo
07.04.2012 15:30 CET
4 : 1
(1:1)

Reportáž

VfB Stuttgart - 1. FSV Mainz 05 4:1

Stuttgart znovu potvrdil vynikající formu z posledních týdnů a bez větších potíží rozstřílel Mainz 4:1. Svou sérii bez porážky tak prodloužil už na sedm zápasů v řadě.

Vstup do dnešního utkání ale domácím fotbalistům vůbec nevyšel. Už ve druhé minutě totiž Niedermeier fauloval Baumgartlingera a dal tak Mainzu možnost zahrávat penaltu, kterou následně proměnil Andreas Ivanschitz. Stuttgart se ovšem nesesypal a brzy dokázal na nepříznivý stav odpovědět. Tamás Hajnal si v šestnáctce Mainzu přehodil míč na levačku a krásnou střelou k tyčce nedal Wetklovi šanci. Vedení na stranu hostů mohl opět vrátit Ujah, jenže nastřelil pouze boční síť.

Stuttgart byl v prvním poločase výrazně aktivnější, což mohl přesně po půlhodině hry potvrdit druhou brankou, ovšem hlavičku Harnika vykopnul z brankové čáry pozorný Ivanschitz. Tentýž hráč se objevil v další šanci i o pár okamžiků později, jenže opět neuspěl - trefil pouze břevno. Těsně před přestávkou se sice podařilo svěřencům kouče Labbadii udeřit, branka Ibiševiće ale nakonec nebyla uznána pro ofsajd.

Brzy po změně stran přišel rozhodující okamžik zápasu. Vedad Ibišević si naběhl na centr Sakaie a prudkou hlavičkou usměrnil míč za záda Wetkla. Domácí fotbalisty vstřelený gól výrazně uklidnil a během 66. minuty pak zvýšili už na rozdíl dvou branek. Z penalty se trefil středopolař Zdravko Kuzmanović. O deset minut později se mohl o zdramatizování postarat Choupo-Moting, který měl před sebou už jen Ulreicha, jenže domácího gólmana přelobovat nedokázal.

Mainz se musel i v závěru utkání především bránit, jelikož Stuttgart stále hýřil aktivitou a chtěl své střelecké konto ještě navýšit. To se mu nakonec povedlo pět minut před koncem, kdy se po rohovém kopu dostal k míči Vedad Ibišević a se štěstím propasíroval míč za záda Wetkla.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

wyhrajeme 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

S tou "formou" co má M gladbach může Stuttgart pomýšlet i na 4.místo!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele