22. kolo
17.02.2012 20:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Čekání na výhru nekončí. Hoffenheim remizoval i s Mainzem

Hoffenheim opět nedokázal vybřednout z nemastných, neslaných výkonů a proti Mainzu si na své konto připisuje znovu pouze bod. Oba týmy tak zůstávají s minimálním rozdílem ve středu tabulky, daleko od pohárových i sestupových příček.

Utkání se rozbíhalo jen velmi pozvolna, ani jedna strana nechtěla udělat chybu, a tak se oba týmy zaměřily především na pevnou obranu. Koncernový celek ale byl přece jen o něco málo odvážnější, což přineslo také první šance: hned dvakrát byl v akci Vukčević, napoprvé ovšem napálil jen jednoho z obránců, usměrnit mezi tři tyče poté nedokázal ani další střelu. Tím ovšem na své ofenzivní úsilí nerezignoval, ale přesunul se do role nahrávače, nacentroval do pokutového území a Noveski si poradil, jak je u něj v těchto situacích dobrým zvykem - 1:0. Pro kapitána Mainzu to byla už šestá vlastní branka v bundeslize, čímž překonal doposud platný rekord Manfreda Kaltze.

Pojistku mohl vzápětí přidat Lakić, ale z hranice penalty pálil nepřesně. Na druhé straně zahrozil, ostatně, kdo jiný, než Zidan, jeho parádní dělovku ale Starke vyrazil. To už ale neplatilo po centru Zabavnika, jež Compperem nepokrytý egyptský útočník pohodlně dopravil placírkou do sítě - 1:1. Zbývající minuty prvního dějství již byly v režii FSV, ovšem do vedení mohli jít paradoxně domácí, hlavičkující Lakić ovšem z malého vápna mířil nad branku.

Po obrátce se začalo tam, kde se před odchodem do kabin končilo - tedy standardkou Rudyho, po níž hlavičkoval Lakić, ale ani tentokráte nedokázal zamířit do prostoru tří tyčí. Jinak se ovšem hra utápěla v nepřesnostech, na obou stranách bylo až nebývalé množství zkažených přihrávek a především stále chybělo zakončení. To změnil až střídající Babel, ovšem ani bývalý útočník Liverpoolu nedokázal svým pokusem zacílit na branku. Hned na druhé straně se také předvedl střídající hráč, konkrétně Malli, ale po pasu Zidana byl u míče jako první Starke.

V závěrečných deseti minutách měli hned tři příležitosti na vstřelení vedoucí branky domácí hráči: po Compperově otočce tečoval balón Lakić jen o chlup nad břevno, o pár minut později odvracel před Choupo-Motingem za minutu dvanáct střídající Braafheid, jemuž chybělo opravdu málo a mohli jsme vidět vlastní branku i na druhé straně. A do třetice neuspěl z dálky aktivní Babel, oba celky si tak po právu rozdělily po bodu.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0

Reagovat
smazaný uživatel

2

Reagovat
smazaný uživatel

takze 1

Reagovat
Lahvac-CZ

1:1 nebo 2:2

Reagovat
tlaci

0 jako vyšitá Mainz se zvedá

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

supr dnes to vychazi jak cyp

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele