30. kolo
11.04.2012 20:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

H96 drží domácí neporazitelnost i po derby s Wolfsburgem

Dolnosaské derby mezi Hannoverem a Wolfsburgem nabídlo, jako se už koneckonců v posledních zápasech stává tradicí zajímavý fotbal, kýžené tři body však nakonec zaslouženě přistály na straně 96tek, které prokázaly větší kvalitu v útočné fázi.

AWD-Arena byla svědkem živého nástupu obou celků: Vlci se mohli opět spolehnout na Helmese, jemuž tentokráte zdatně sekundoval Vieirinha - po svém příchodu do mužstva Felixe Magatha do této chvíle vinou zranění pořádně neozkoušený. Byli to právě hosté, kdo první zahrozil, Rodríguez ovšem po Schäferově standardce mířil nepřesně, jinak se ale museli mít 96ky neustále na pozoru, především od krajních hráčů Dejagaha a zrovna Schäfera hrozilo pro hannoverskou defenzivu asi největší nebezpečí.

Ve 24. minutě však mohlo jít VfL do vedení zásluhou Eggimannovy hrubky, před Vieirinhou ovšem dokázal napravit spoluhráčovu chybu skvělý Zieler. Po půlhodině hry se nicméně začaly misky vah pomalu ale jistě převracet na stranu Hannoveru - vekou možnost měl po Schlaudraffově uvolnění Konan, mezi tři tyče však nezacílil. S přicházejícím závěrem prvního dějství ale Slomkovi hráči ještě více přidali a také za to byli po zásluze odměněni: Schlaudraff pro změnu oslovil Dioufa, ten nedal Felipemu, ani Benagliovi šanci jeho snahu zastavit, a i když si při zpracování pomohl rukou, branka platila - 1:0.

Koncernový tým chtěl po obrátce za každou cenu srovnat krok, a tak ještě zvýšil kadenci centrů do pokutového území, ani to však bezchybnou dvojici Haggui - Zieler nerozházelo. Vysvobození mohl přinést Diouf, jenž dostal od Pinta balón za obranu, na poslední chvíli do ovšem doběhl Russ a celá akce skončila krachem. Po hodině hry se ukázal Pander, volný přímý kop z jeho produkce ale cestu, alespoň tu správnou nenašel. Vlci šli postupem času do velkého rizika (na hřišti pobíhali hned čtyři útočníci), ani to ale nepomáhalo.

Když už mohl konečně vyrovnat Mandžukić, tak si nechal školácky sebrat balón od Zielera. Jenom chvíli nato Schlaudraff dalším parádním pasem oslovil Ya Konana, ten prokázal větší rychlost, než ztuhlý střed hostující obrany a za pomoci Benagliovy tyče zvýšil na 2:0. V nastavení mohl ještě na rozdíl jedné branky zkorigovat Hasebe, jeho standardku si však nakonec s mírnými obtížemi držel Zieler.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Sotuen

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele