13. kolo
20.11.2011 17:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

HSV poprvé doma vyhrálo, vyšláplo si na Hoffenheim

Hamburk přehrál ambiciózní Hoffenheim a pokračuje tak ve zlepšených výkonech, jež začal ukazovat po příchodu nového kouče Thorstena Finka. Severoněmecký celek bodoval už pět utkání v řadě, což má za následek posun již na čtrnáctou příčku. Zvednout sebevědomí by mu potom měla i premiérová výhra v Imtech Areně.

Přístavní celek chtěl konečně zaknihovat premiérovou domácí výhru v sezóně, a tak od začátku na svého soupeře vlétl pěkně od podlahy. Hodně aktivní byla zejména nově sestavená útočná dvojice Guerrero - Berg, ani jedna z nadějně vyhlížejících akcí se jim však nepodařila dotáhnout do konce. A tak mohlo nečekaně udeřit na opačné straně. Hned dvě dobré možnosti měl Salihović, na Drobného se mu ovšem vyzrát nepodařilo. A tak, jak už to v takovýchto případech bývá, přišel trest. Beck špatně odhadl situaci, k balónu se tak dostal Guerrero, peruánský střelec sice nejprve zamířil do tyče, odražený míč však již poslal nekompromisně do sítě - 1:0.

Ve zbývajícím průběhu prvního dějství to byli hosté, kdo se hnal za vyrovnáním, žádnou stoprocentní šanci si ale dlouho vypracovat nemohli. To se snažil změnit až Rudy, jenž našel v pokutovém území Babela, ten si balón skvěle zpracoval, poté však pálil z úhlu nepřesně. V nastaveném čase mohlo HSV přidat pojistku. Na Töreho rohový kop si naběhl Guerrero, z hranice penalty ale branku přestřelil.

I po obrátce měli lepší začátek domácí. Byl to znovu agilní Guerrero, kdo zaměstnával pozměněnou obranu vesnického celku, tentokrát ovšem vyšla jeho snaha naprázdno. A když to nešlo kombinačně, tak to Hamburk zkusil vzduchem. Na standardku Töreho si naběhl obávaný hlavičkář Westermann, zakončoval ale pouze do středu branky, kde stál připravený Starke. O poznání nebezpečnější potom byla na druhé straně umístěná rána Salihoviče, Drobný si ovšem věděl rady. Kdo to ale nevěděl, byla hostující defenziva, která si vůbec nevšímala Jansena, jenž nabízené volnosti střelou k bližší tyči snadno využil - 2:0.

A pro Hoffenheim mohlo být o pár minutek ještě hůře. Berg nabil do palebné pozice Jansenovi, tomu ovšem znemožnil zaznamenat druhou branku v utkání skvělý reflex Starkeho. HSV bylo v závěru jasně lepší, třetí branku se mu však již zaznamenat nepodařilo, byli to naopak hosté z Kraichgau, kdo mohl alespoň korigovat. Nejprve dostal ve vápně až příliš prostoru Mlapa, na Drobného ale nevyzrál. Ještě efektivnější zákrok poté český brankář předvedl proti hlavičce Babela z bezprostřední blízkosti, čímž si tak zajistil první čisté konto v sezóně.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele