20. kolo
04.02.2012 18:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

HVS potvrdilo trend posledních let a proti Bayernu vybojovalo cenný bod

Imtech Arena nám od prvních minut servírovala z obou stran velmi pohledný fotbal, domácí udeřili jako první, po změně stran však už nedokázali sílícímu tlaku Bayernu odolat, výsledkem je pro oba celky jeden bod za remízu 1:1. Mnichované tak na vedoucí BVB ztrácejí dva body.

Hamburk začal, jako je u něj v posledních letech na domácím hřišti proti Bayernu pravidlem, hodně aktivně, hrál s velkým zaujetím a častokrát přiváděl obranu mnichovského celku do úzkých. Domácí hrozili především ze standardních situací, ty povětšinou rozehrával Aogo a hned dvakrát během prvních deseti minut mohlo po jeho centrech udeřit: jako první hlavičkoval Petrić, jeho zakončení ovšem to nejdůležitější chybělo, to už ale neplatilo vzápětí o pokusu Westermanna, jehož hlavičku musel až na brankové čáře odvracet Kroos.

Bavoři dlouho nemohli najít recept na aktivní obranu přístavního celku, a tak zkoušeli své štěstí až nebývale často ránami z dálky. Monopol měli v tomto ohledu obě R, ale pouze Ribéryho střela stála za pozornost, přičemž Drobný ukázal první důležitý zákrok. Ve dvacáté třetí minutě ale udeřilo na druhé straně. Guerrero z levé strany pokutového území oslovil Salu, jež se do balónu opřel skvěle a parádním volejem uklidil mičudu na vzdálenější tyč - 1:0.

Na posledních patnáct minut prvního dějství potom převzali iniciativu hráči Bayernu, ale stejně, jako v předešlých minutách, tak i teď jejich výpady narážely na mimořádně pozornou obranu, v jejímž čele stál jako správný kapitán Heiko Westermann. Drobný tak musel za pozornou obranou zasahovat jen proti dělovce Robbena, tu však bez větších potíží zneškodnil. Další pokusy zablokovala obrana, z toho také plynulo velké množství rohových kopů (jen za úvodní půlhodinu jich měli Mnichované sedm, což ale nebylo hostům pranic platné).

I po přestávce byl k vidění sílící nápor bavorského celku, přičemž ale dlouho nic zajímavého nepřinesl, vyjma jedné Ribéryho rány, která však mířila přesně do středu brány, kde už čekal připravený Drobný. S přibývajícími minutami ale hostující tlak ještě nabýval na síle, což vyústilo ve střelu Robbena, jeho pokus do protipohybu ovšem opět zastavil bezchybný Drobný.

Český brankář dělal, co mohl, na další akci už byl ale i on krátký. Čerstvě příchozí Son nedokázal volný přímý kop odvrátit, míč se pak přes Müllera dostal až k dalšímu střídajícímu hráči Oličovi, a ten proti svému bývalému klubu z bezprostřední blízkosti vyrovnal - 1:1. Vzápětí pálil Robben, ale mířil těsně vedle pravé tyče domácí branky. Hrálo se nahoru dolu. Na opačné straně mohl z ničeho nic udeřit po standardce Westermann, odčinit své předchozí zaváhání mohl i Son, ani jednou ovšem nenamířil svůj pokus mezi tři tyče. Ze závěrečného tlaku lze vypíchnout volej Schweinsteigera, ani ten si ovšem nenašel cestu mezi tři tyče.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3 BAYERN

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 - Robben, Goméz, Ribéry

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
HSV1887

Taky bych to tak viděl

Reagovat
smazaný uživatel

Musíme vyhrát-aspoň 0-1 Muller.

Reagovat
smazaný uživatel

mám na Bayern =)

Reagovat
smazaný uživatel

Komentátor právě řekl "je rychlý jen jestli si nešlehl před zápasem s Bystronem" no ty vole smí se tohle vubec říkat?

Reagovat
smazaný uživatel

tiez som pozeral jak puk ked som to pocul

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem rád, že jsme dva co to slyšeli.. myslel jsem, že mám nějaky haldy..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele