19. kolo
28.01.2012 15:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Bayern Mnichov - VfL Wolfsburg 2:0

Bayern napravil své zaváhání z prvního jarního kola a doma porazil Wolfsburg 2:0. Jednalo se o zcela zasloužený úspěch, byť se bavorský tým na tři body dost napracoval. Hosté přijeli do Allianz Areny s destruktivní taktikou a ta jim nakonec vycházela hodinu hry.

Utkání probíhalo od samého počátku podle očekávaného vzoru. Domácí favorit převzal iniciativu a přes křídla Robbena s Ribérym se snažil najít klíč k wolfsburské tvrzi. Dostat míč na místo určení, tedy do hostující sítě, se povedlo už v sedmé minutě Gómezovi, kvůli ofsajdovému postavení se ale skóre neměnilo. Na druhé straně vylekal domácí fanoušky Lahm, jeho zaváhání ale Dejagah nepotrestal.

Tlak Bayernu nabíral na síle a v devatenácté minutě málem zahřmělo, když se v situaci sám před Benagliem objevil Gómez, svůj dvoustý bundesligový zápas ale gólem (zatím) neověnčil. V polovině prvního dějství se poté nic moc neudálo a zajímavo bylo před hostující brankou až ke konci poločasu. Nejprve měl druhou tutovku zápasu Müller, z levého rohu malého vápna jí ale neproměnil, a Ribéry se poté marně dožadoval penalty, když ho neúprosně srazili k zemi Jiráček s Chrisem.

Pár minut po změně stran nadělal bavorské obraně starosti Schäfer svým centrem, před Dejagahem ale odvrátil nebezpečí Schweinsteiger a v šedesáté minutě padla branka na druhé straně hřiště. Kroos zahrál standardní situaci do středu pokutového území, kde se nejlépe zorientoval Gómez a poslal míč nechytatelně pod břevno - 1:0.

V osmašedesáté minutě musel ze hřiště Jiráček, za nějž Magath poslal na trávník útočníka Sia, kromě náznaku v podání korejského hráče Koo ale neměli hosté prakticky nic. To na druhé straně musel předvést skvělý zákrok Benaglio, jenž svůj tým udržel ve hře proti Ribéryho zakončení. Pojistka tak přišla až v nastavení, kdy střídající Olić po pasu od Lahma přehodil Benaglia, na čáře sice odvrátil Felipe, jenže nastřelil pouze Robbena a ten tak dal břichem kuriózní branku na konečných 2:0.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

0-1 93 min jiráček

Reagovat
smazaný uživatel

4:1 Bayern po blamáži se musí sebrat! BAYERN

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Nemůžeme si už dovolit další zaváhánjí a tak budeme muset zabrat - 3:0, Ribéry, Goméz, Goméz

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele