27. kolo
24.03.2012 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Bayern Mnichov - Hannover 96 2:1

FC Bayern dokázal potvrdit svou skvělou formu i v sedmadvacátém kole, když na svém trávníku porazil i velmi dobře hrající Hannover 96. Žádných střeleckých manévrů se však tentokrát vyprodaná Allianz-aréna nedočkala, Hannover potvrdil svoji kvalitu a v závěru dokonce sahal po jednom bodu.

Utkání začínalo pozvolna, v úvodních minutách byly k vidění spíše některé ostřejší zákroky než oslnivé akce a precizní kombinační hra, především pak oba celky vyčkávaly na tah svého soupeře. Za zmínku stojí snad jen přečíslení hannoverské obrany - z toho však domácí nic kloudného nevytěžili. První velké vzrušení na futuristickém stadionu Bayernu nastalo na konci první dvacetiminutovky - Lahm našel ve vápně nabíhajícího Ribéryho, jenž z první pálil těsně vedle pravé hannoverské tyče. Tím se tempo hry očividně pozvedlo.

O chvíli později vyrobil velkou hrubici reprezentační gólman Neuer, když si před rozehrávkou ukopl balon až příliš daleko od nohy, čehož využil aktivní Diouf. Jen obětavé zákroky domácích borců i samotného Neuera odvrátily takto zbytečně nastanuvší pohromu, která mohla snadno vyústit do první branky utkání. Obraz hry se však nadále neměnil, Heynckesovi borci dle předpokladů tvořili hru, na takticky připravenou hannoverskou obranu si však nepřišli.

Tak to bylo do šestatřicáté minuty, kdy do té doby dobře hlídaný Ribéry upláchl po své levé straně dvojici hannoverských hráčů a perfektní přihrávkou našel na hranici šestnáctky stojícího Robbena. Holanďan velmi fotbalově poslal míč na volného Kroose, jenž měl již dost času na přípravu gólové rány. Bayern pak opět fungoval jako dobře namazaný stroj, vedle skvělé ofenzívy se dařilo i zadním řadám. Ty se musely ohánět při likvidaci několika zajímavých rychlých protiútoků Šestadevadesátek, starosti jim dělal především Diouf. Nebezpečný byl jako tradičně Robben, byť mnohé jeho akce na pravé straně se nejednou jevily jako dobře čitelné a občas zbrzdily slibně rozjetou akci Bavorů.

Po hodině hry poslal Heynckes na hřiště střelce Gómeze, jenž se hned ve třiašedesáté minutě prezentoval ranou do tyče Zielerovy brány. To mělo být pro hosty dostatečné varování, že nejlepší střelec soutěže bude velkou hrozbou. Psala se 68. minuta a německý reprezentační útočník skutečně naplno projevil své kvality a aktuální formu. Poté, co ve vápně obdržel pas od Kroose, chladnokrevně obehrál Pandera a levačkou poslal míč z ostřejšího úhlu ke vzdálenější tyči - 2:0. Šestadevadesátky se ale nevzdaly, za což byly odměněny brankou o šest minut později - postaral se o ní Ya Konan, když se blýskl v malém vápně efektními nůžkami.

Hned za pět minut po Ya Konanově gólu mohlo být srovnáno, když Diouf hlavičkoval jen těsně nad. Další příležitost Dolnosasů na sebe nenechala dlouho čekat: Z dálky zajímavě střílel Rausch, jeho ránu nepříjemně tečoval Boateng a Neuer musel vytáhnout reflexivní zákrok, čímž odčinil svoje zaváhání v první půli. Na druhé straně se do slibné šance dostal Müller, jemuž se po průniku povedlo obejít Zielera, následně se však dostal již do ostrého úhlu a navíc jeho šanci uhasila domácí obrana. Víc se do závěrečného hvizdu nestalo, Hannover tak odjíždí z Mnichova s prázdnou - jak už je koneckonců tradicí.

Autor: Jan Mátl

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

7:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Bayernista18

Ty statistiky z posledních zápasů nejsou pro Bayern moc příznivý, ale Bayern má obrovskou formu a hraje doma, takže jasná 1, ale debakl z toho už asi nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

5:0 Bayern stern des sudens

Reagovat
smazaný uživatel

V noci na dnešek jsem měl strašlivý sen, že to skončilo 1:1 a že jsme se hodně trápili. Snad se to nevyplní - 4:0 (Goméz, Robben, Robben, Ribéry)

Reagovat
Bayernista18

Mě se o zápasech zatim nikdy nezdálo. Ale taky věřim v jasný vítězství, navíc doma body prostě neztrácíme.

Reagovat
smazaný uživatel

Mělqa by to bejt jasná záležitost..3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele