11. kolo
29.10.2011 15:30 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Bayern Mnichov - 1. FC Norimberk 4:0

Porážka od Hannoveru fotbalisty Bayernu očividně nijak výrazně nerozhodila. Dnes totiž opět excelovali a na domácí půdě porazili Norimberk jednoznačně 4:0.

Bayern se nad ničím nerozpakoval a do zápasu vstoupil skutečně ve velkém stylu. Už ve druhé minutě zužitkoval výborný centr Schweinsteigera kanonýr Mario Gómez a hlavou poslal míč nechytatelně pod břevno. Domácí fotbalisté se pochopitelně snažili co nejrychleji přidat další branku, Norimberk ale dokázal bez větších potíží jejich útoky odvracet.

V podobném duchu se pokračovalo až do 19. minuty, kdy Bayern rozjásal většinu diváků na stadiónu podruhé. Gómez vybídl ke skórování Schweinsteigera, který svou tvrdou dělovkou zpoza šestnáctky propálil vše, co mu stálo v cestě. Bavořané každopádně i nadále pokračovali ve svém tlaku, zatímco hráči Norimberku se s vypětím všech sil pouze bránili.

Očividné převahy pak Bayern dokázal znovu využít v 39. minutě. To se mezi střelce zapsal Franck Ribéry, který zakončoval z obdobné pozice jako úspěšný Schweinsteiger.

Ani po změně stran se obraz hry příliš nezměnil. Bayern opět povětšinu času držel míč na svých kopačkách, hostům jej půjčoval jen ve výjimečných případech a průběh zápasu s přehledem kontroloval.

V 56. minutě ale mohl Norimberk z ničeho nic snížit. Hegeler se výborně probojoval do pokutového území domácích, následně si všiml napravo neobsazeného Tomáše Pekharta, který byl ve vynikající palebné pozici, míč však nedokázal ideálně zpracovat a padajícího gólmana Neuera nepřekonal.

Poté začal hrozit opět Bayern. Nejprve hlavičkoval těsně nad van Buyten, zanedlouho pro změnu neuspěl Gómez. Německý kanonýr si ovšem spravil náladu v 68. minutě, kdy využil perfektní přihrávky od Kroose a bez jakýchkoliv problémů dorazil míč do prázdné brány. Ze strany domácích to ale rozhodně nemuselo být vše. V další tutovce se krátce na to zjevil Müller, vylámal si však zuby na výborném Stephanovi.

Ve výborném světle se prezentoval v 83. minutě také jeho protějšek Manuel Neuer, který pohotově vyrazil nepříjemnou hlavičku Pekharta. Závěr zápasu už pak mnoho vzruchu nenabídl a Bayern tak mohl oslavovat další zisk povinných tří bodů.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:0 koncert! BAYERN

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern - handicapová výhra

Reagovat
smazaný uživatel

je čas aby bayern zase ukázal svoji sílu jako proti freiburgu takze 7-0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jardman

no nechápu proč na eurosportu 2 dávaj debilní dortmunt a né bayernek!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jsme zase zpátky.Paráda.Mimochodem-bravo Stuttgart!!! BAYERN!!!

Reagovat
Jardman

jojo :D dobře Stuttgart ikdyž ke konci trošku štěstí měli...hafo pod tlakem,ale zvládli to :) ........

Bravo Bayern

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele