28. kolo
31.03.2012 15:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

1. FC Norimberk - Bayern Mnichov 0:1

Bayern mohl využít zaváhání BVB, které v páteční předehrávce ztratilo dva body se Stuttgartem. To se Bavorům podařilo, byť to tentokrát nebyly žádné gólové hody a hosté se na vítězství nezvykle nadřeli. Frankové se po skončení osmadvacátého kola musejí znovu ohlížet za svá záda, jelikož pásmo sestupu se znovu nebezpečně přibližuje.

Po opatrném úvodu, v němž stojí za zmínku jen nebezpečná Wollscheidova hlavička, se do prvních vážnějších příležitostí dostali Hloušek a Badstuber: Českému křídlu chyběl v malém vápně jen krok k zužitkování nadějného centru, na druhé straně hlavičkoval mladý německý stoper těsně nad břevno norimberské brány po Robbenově přímém kopu. Jinak toho v první půli příliš k vidění nebylo. 1.FC spíše čekal na tah kombinačně silnějšího soupeře, ten však s ničím konstruktivním nepřišel.

Hostům evidentně chybělo nasazení a naopak to byli oni, kdo mohl ke konci první pětačtyřicetiminutovky inkasovat, když brankář Neuer podběhl míč po Hlouškově rohovém kopu - z toho však domácí nic nevytěžili. Tím je výčet šancí z úvodního poločasu u konce, publikum se více než fotbalem bavilo podbízivými chorály skalních fans.

V úvodu druhého poločasu nebezpečně dorážel Kroosův přímý kop Müller, avšak z dobré pozice trefil jen brankáře Schäfera. Nicméně drtivý tlak favorita se nekonal, a tak se trenér Heynckes dlouho nerozpakoval a po deseti minutách nasadil do hry dva vysoké trumfy - Ribéryho se Schweinsteigerem. V šestašedesáté minutě byl Bavorům odepřen regulérní gól, když pomezní asistent hlavního sudího zvedal praporek po údajném ofsajdu Müllera, který pak nemohl vybídnout k jednoduchému zakončení Gómeze.

O chvíli později se Mnichované tak jako tak dočkali. Po krásném centru do vápna ještě napálil Ribéry brankáře Schäfera, odražený balon se však dostal k Robbenovi, jenž se na rozdíl od svého francouzského spoluhráče nemýlil a ranou k tyči poslal svůj tým do vedení. Touto brankou se hosté uspokojili a čekali, s čím přijdou Frankové. Heckingovi svěřenci však nebyli schopni převzít iniciativu, gólovou šanci si nevytvořili a zajímavá byla jen prudká střela Cohena, který tak překvapivě vylekal dnes nejistého Neuera. Naopak FCB mohl v závěrečných hektických minutách přidat druhý gól, když těžil z rychlých protiútoků do otevřené norimberské obrany. Sniper Gómez však orazítkoval jen břevno a následně pálil těsně mimo, a tak nerozšířil svou bilanci třiadvaceti ligových branek.

Po závěrečném hvizdu tak Norimberku do zápasové bilance naskočila čtvrtá porážka v řadě. To Bayern Mnichov, jenž veze z Norimberku tři body po dlouhých sedmi letech, smazal ztrátu na Dortmund a boj o titul tak opět získává punc dramatičnosti.

Autor: Jan Mátl

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:4 BAYERN stern des sudens

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
tlaci

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern vyhraje o 1, možná 2 góly, ale řekl bych, že 3 body s odveze. Nic jiného než 3 body pro ně v této době nemůže existovat, když pořád ztrácí 5 bodů na BVB. Věřím, že prolomí špatnou bilanci z posledních zápasů na hřišti tohoto soka.

Reagovat
smazaný uživatel

1X

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund doma PLICHTA!!!Musíme udělat 3 body.Tlak na Borussii se začíná projevovat!

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 (Robben, Ribéry)

Jinak Herr Jupp má samozřejmě pravdu.Se současným vytížením Bayernu s každým dalším zápasem v nohách čekám kolaps, který nepřichází. Jednou ale přijde, to je jisté. Nelze sázet stále dokola na v podstatě totožnou sestavu....

Reagovat
smazaný uživatel

taky dneska hrál Contento, navíc v základu, dál v zákaldu Tymoschuk. Basti se snad dostane do formy a nějak to pude.

Reagovat
smazaný uživatel

Však já to psal ještě, než se sestavy oznámily. Mimochodem hrál navíc ještě Pranjič. Je dobře, že to Jupp trochu protočil. Akorát by mě zajímalo, kdy pude na lavku Robben. Ten vůbec nestřídá. Občas se mi zdá, že v koncích zápasu už nemůže. Taky by si jistě potřeboval trochu odpočinout...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele