3. kolo
10.09.2010 20:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

TSG Hoffenheim - Schalke 04 2:0

Hoffenheim i ve svém třetím utkání bodoval naplno a minimálně do zítřka se osamostatnil na čele bundesligové tabulky. Domácí tým přehrál 2:0 Schalke, kterému ani nové posily k dobrému výsledku nepomohly a loňský vicemistr tak nemá na kontě zatím ani bod.

Hosté z Gelsenkirchenu ovšem nezačali špatně a dobrou půlhodinu utkání měli optickou převahu. K čemu jim ovšem byla, když dlouho nemohli nic kloudného vymyslet. V desáté minutě mohli Könisblauen přesto jít do vedení, když se tečovaný centr dostal k Huntelaarovi, ten ale z voleje trestuhodně minul. Mnohem více však bylo rušné před druhou brankou, na kterou se řítil Ibišević, skvěle ho ale vychytal Neuer.

Další šanci Hoffenheimu měli Ba a opět Ibišević, prve jmenovaný ale přestřelil a proti bosenskému útočníkovi se opět vyznamenal Neuer. Mezitím mohl prolomit nerozhodné skóre i Raúl, který na hranici vápna přetlačil obránce, ale následně pálil jen do připraveného Starkeho. Síť se tak vlnila až v 37. minutě a bylo to v hostující svatyni. Po nakrátko rozehraném rohu centroval Beck a zcela volný Vorsah hlavičkoval přesně k tyči - 1:0.

Po změně stran už mělo TSG převahu na své straně a mohlo jít využít ke druhé trefě, když po brejku s Mlapou zasekl míč Ibišević, následnou střelu ale namířil jen vedle branky. Po necelé hodině hry mohlo být vyrovnáno, to z pravé strany přesně nacentroval Moritz a Huntelaar ve výborné pozici hlavičkoval, Starke ale míč reflexivně vyrazil na břevno, od nějž balon putoval zpět do hřiště.

Novic v dresu Schalke byl i dále nebezpečný, s přízemní střelou si ale opět poradil pozorný Starke, zatímco na druhé straně znovu neuspěl Ibišević v souboji s Neuerem. Hostující tým v závěru nebyl s to soupeře zatlačit do vlastní šestnáctky a na tom nic nezměnil ani střídající Jurado. V začínající třetí minutě nastavení naopak Hoffenheim přidal pojistku. K přímému kopu se postavil Salihović a trefil tyč, od které se míč odrazil do boku nešťastného Neuera a následně do sítě, čímž se uzavřel další nepovedený večer pro Schalke a vítězství Hoffenheimu 2:0.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

dufam ze hofík vyhraje úptžetí v řadě a půjde do čela.2:1 TSG4EVER!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele