15. kolo
04.12.2010 18:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Schalke 04 - Bayern Mnichov 2:0

Schalke opět potvrdilo, že se mu momentálně daří více proti silnějším soupeřům a doma porazilo Bayern 2:0. Kromě výrazného zlepšení ve druhém poločase mohou domácí děkovat Manuelu Neuerovi, který čistý štít uchránil několika fantastickými zákroky.

Königsblauen chtěli proti favoritovi hrát otevřenou partii, to se jim ale především v prvním poločase hrubě nedařilo. Často vzadu otevírali vrátka, do nichž Bayern bez velkého pobízení směroval rychlé protiútoky, a i v mezihře byli hosté někde jinde. Jejich první větší příležitost přišla po dvaceti minutách, kdy Müller hledal na levé straně šestnáctky Schweinsteigera, který se akrobaticky položil co centru, jeho střelu ale vytěsnil Neuer.

Režisér mnichovské hry chvíli nato centroval z levé strany na nabíhajícího Gómeze, ten ale z malého vápna minul přední tyč. Další šanci měl Kroos, který se zasekávačkou zbavil protihráče a technickou střelou mířil na zadní tyč, Neuer se ale natáhl, co to šlo, a konečky prstů vyrazil. Ještě do poločasu při něm stálo i štěstí, to když jeho spoluhráči nedokázali odvrátit roh dále než ke Schweinsteigerovi a jeho tečovaná rána skončila na spojnici.

Krátce po obrátce sice nejprve zachránil Bayern Butt po prudké střele Rakitiće, jinak ale se ale dění na hřišti příliš nezměnilo. Pak ovšem přišla 58. minuta, v níž Raúl přetlačil na levé straně Brena a namířil si to před branku, kde se sice srazil s Huntelaarem, akci ale s pomocí pravé tyče dokonal jeho krajan Jurado - 1:0. Raúla posléze nahradil na hřišti Farfán a jeho příchod pomohl tomu, že Schalke získalo na jistotě.

Mnichované najednou nevěděli, co mají hrát, a v 67. minutě navíc inkasovali podruhé. Kluge mohl z pravé strany v poklidu nacentrovat, naprosté volnosti si pak před brankou užil Höwedes, který nejprve hlavičkoval do tyče, aby pak míč doklepl do sítě - 2:0. Pokud byste poté očekávali ofenzivní smršť ze strany hostí, bývali byste byli zklamáni.

Zhruba od sedmdesáté minuty bylo na hřišti už pouze jediné mužstvo - to domácí. Pět minut před koncem mohl ještě dát hostům naději Gómez, z ideální pozice ale míč napálil na tribunu. Na druhé straně mohl povedený "ťukec" korunovat třetí brankou střídající Papadopoulos, Butt byl však na zemi včas. Zápas pak skončil tak, jak začal - parádou Manuela Neuera, který vychytal Gómeze, ten tak stvrdil nešťastný večer pro hostující družinu.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 FCB!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Mám na to stejný názor... 1:2... Cmn Bayern!

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke musí vyhrát.Předvede něco podobného jako proti Lyonu.Huntelaar dá dva góly.Bayern se bude divit

Reagovat
smazaný uživatel

2 3 Huntelar,Raul,Muler,Gomez,Muler

Reagovat
Tomtaf

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 - Goméz, Goméz a Mário Gomééz

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 vybouchame, ne? :D

Reagovat
smazaný uživatel

neuveritelnee hentake šance nepremenit...po prvom polčase to mohlo byt kludne 4:0 a mohlo byt vymalovane...schalke bolo cely zapas v uzadí a vyhralo

Reagovat
Devil

Reagovat
smazaný uživatel

Achz jo, clovek se a to cely tyden tesi jak na Vanoce a pak tohle... :/ Opravdu skoda tech nepromenenych sanci... Ale utocna hra FCB jako vzdy nadherna... Snad si spravime chut za 4 dny!! FCB!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Musíme koupit Džeka,ten by aspoň 2 šance proměnil a bylo by to po půli 2.0.Takhle jsne zase v prdeli.

Reagovat
smazaný uživatel

škoda už mě serou ty výsledky FCB............

Reagovat
smazaný uživatel

néééééé

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele