1. kolo
21.08.2010 18:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Hamburger SV - Schalke 04 2:1

Po první bezbrankové půli se hráči v HSD Nordbank Areně rozjeli a nabídli fanouškům drama, jehož hlavním hrdinou byl dvougólový Ruud van Nistelrooy.

Jen zápas začal, bylo před brankou Manu Neuera pořádně horko. Ve druhé minutě se totiž po lajně uvolnil Demel a odcentroval na malé vápno, kde moc nescházelo, aby si Jones srazil míč do vlastní branky, naštěstí pro záložníka Schalke ale míč putoval na rohový kop. Hosté si na první vážnější šanci museli počkat do 18. minuty, Rakitićova rána ale mířila dva metry vedle.

I další ohrožování branek měli na svědomí povětšinou jen hráči Schalke. Ti, ale stejně jako ve 25. minutě Farfán, ve svých šancích většinou selhávali. O deset minut později se uvedl ve svém novém dresu i Christoph Metzelder, jeho hlavička po centru Rakitiće ale o dvacet centimetrů břevno přeletěla.

Hamburk se k další střele dostal až dvě minuty před koncem poločasu. Aktivní Pitroipa opět zamotal hlavu obránců Schalke, předložil míč Petričovi, ten si míč srovnal a jen díky teči v chumlu těl před ním neskončil míč v brance.

Ještě větší horko v obraně Königsblauen bylo v první nadstavené minutě. Van Nistelrooy orazítkoval z přímého kopu břevno a dorážku Elii vychytal jen rozpětím paží Neuer. První poločas tak skončil bez branek.

Vstup do druhého poločasu byl pro Hamburk doslova raketový. Uběhlo něco málo přes dvacet sekund, Elia odcentroval do pokutového území, Metzelder míč minul, Hao jej nezajistil a Ruud van Nisterlooy neměl už se zakončením potíž. V 56. minutě mohl nizozemský kanonýr slavit podruhé, ze dvou obránců si udělal dobrý den, pak ale z malého vápna poslal míč pánu Bohu do oken.

V 72. minutě se kolem koncové čáry prodral Demel, předložil ideální míč pod sebe na van Nistelrooye, ale proti tomu se zaskvěl na čáře skvělý Neuer.

Přestože byl Hamburk v druhém poločase i díky vyloučení Benedikta Höwedese aktivnější, musel v 80. minutě sklonit hlavu před uměním Jeffersona Farfána, který nezvyklým způsobem po volném kopu Rakitiće potrestal Westermannovo zaváhání při vybíhání.

Jenomže to netrvalo ani dvě minuty a van Nisterlooy vrátil vedení na stranu domácích. Zé Roberto zkušeně využil volného prostoru, který se před ním otevřel, přihrál na malé vápno a rozkvetlý tulipán z Hamburku neměl sebemenších potíží.

V závěru zápasu se ještě vytáhl Rost proti Uchidově střele, následně mohl dorazit japonskou střelu Schmitz, ale mladík ze Schalke branku netrefil. Hamburk tak vítězství uhájil.

Autor: Daniel Polách

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

šrěstí že van nisterloy přestoupil do hamburgu v realu je to moc narvaný a tak by si tam moc nezahral ikdyž je lepší než většina z jejich utočníku

Reagovat
smazaný uživatel

ježiš

drž hubu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele