4. kolo
19.09.2010 15:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

FC St. Pauli - Hamburger SV 1:1

První z dvou letošních hamburských derby vítěze nemělo. Po nepříliš záživné první půli byl na Kiezu k vidění i zajímavý fotbal a dvě branky, z nichž tu vyrovnávací dalo tři minuty před koncem HSV a vcelku po zásluze si ze hřiště St. Pauli odváží remízu 1:1.

Na obou mužstvech byla praktický celý první poločas vidět velká snaha neudělat chybu, hlasití fanoušci na Millerntoru tudíž příliš fotbalové krásy neviděli. Optickou převahu sice mělo HSV, domácí ale skvěle bránili a sami si vypracovali lepší příležitosti. Tou první byla v osmé minutě Bollova rána z dálky, která proletěla těsně vedle, a o několik okamžiků později už musel zasahovat hostující brankář Rost, když hlavičkoval Ebbers.

Hosté od nedalekého Volksparku se dostali do mírného tlaku až po půlhodině hry. Nejprve rozjel dobře vypadající brejk Pitroipa, zakončit jej ale nedokázal. Hned vzápětí "vyležel" Jarolím standardku, kterou zahrál Elia a stoper Mathijsen hlavou jen o chlup přestřelil, a když v závěrů půle skončila Rincónova jedovka jen v boční síti, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

S ním po změně stran byli očividně méně spokojeni domácí a poněkud překvapivě začali mít navrch. Nejprve se na hostující svatyni řítil Naki, radost mu ale zkazil včasným výběhem Rost, který pak mohl děkovat štěstí, když Rothenbachova střela zvně šestnáctky minula jeho branku. V začínající 77. minutě ale již St. Pauli zaslouženě vedlo, když střídající Asamoah posunul míč na hranici pokutového území Bollovi a ten svůj pokus umístil k levé tyči - 1:0.

HSV ovšem vzápětí mohlo bleskově srovnat krok, když se k hlavičce probojoval van Nistelrooy, domácí brankář Kessler si ale poradil. Poté ze střední vzdálenosti vypálil těsně vedle Jansen a v 87. minutě přišlo vyrovnání. Střídající Petrić za vápnem zpracoval odražený balon a následně jej ukázkovou křížnou ranou poslal na místo určení - 1:1. Ve zbývajících minutách ještě bylo rušno, na dělbě bodů ale už nikdo nic nezměnil.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (4)

Přidat komentář
HSV1887

HSV vyhraje 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

2

Reagovat
smazaný uživatel

hamburg vyhraje dva nula oba dva goly van nisterloy

Reagovat
klokan.paul

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele