2. kolo
28.08.2010 15:30 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - Hamburger SV 1:3

Hamburger SV načal letošní sezonu, ve které si nezahraje evropské poháry dvěmi výhrami. Proti Eintrachtu to ale neměl jednoduché, hessenský klub až do 60. minuty vedl, pak ale dva rohové kopy zcela obrátily vývoj zápasu.

Jak se dalo více méně očekávat, oba týmy se od začátku nehnaly do přílišné ofenzivy. První šanci utkání tak má na svědomí Meier, jehož střela z jedenácté minuty netrefila branku. HSV se v prvním poločase jen těžce probíjelo přes urputnou soupeřovu obranu. Výjimkou byla 23. minuta, kdy van Nistelrooy zkušeně prostrčil míč mezi obránci Pitroipovi, ten ale prokázal nedostatek zkušeností, zdivočel a ve slibné příležitosti selhal.

Vše se změnilo až v 37. minutě. Amanatidis našel Patricka Ochse, pro nějž nebyl problém poslat z devatenácti metrů fulminantní projektil za Rostova záda. HSV se pak ještě do poločasu snažilo odpovědět prostřednictvím van Nistelrooye a Westermanna, ani jeden se ale neprosadil.

Přístavní klub po změně stran ještě zvýšil své ofenzivní úsilí. Jenomže se nadále trápil. V 52. minutě van Nistelrooy poslal míč nad břevno, o tři minuty později se zase Franzovi povedlo dvakrát za sebou zastavit střely Eliy. Armin Veh kvůli oživení hry poslal na hřiště po hodině hry Trochowského, který mohl jen za pár vteřin pobytu na zeleném pažitu slavit. Rohový kop Zé Roberta se snesl na hlavu Jorise Mathijsena, který poslal míč na protější tyč a srovnal krok.

Gól přinesl okamžitou změnu - Hamburk se dostal na koně, naopak Frankfurt se zdál být skleslý. Ralf Fahrmänn si od inkasované branky nemohl ani jednu minutu vydechnout, neboť HSV soupeře permanentně drželo pod pokličkou. Frankfurt držel výsledkový krok se soupeřem i přes šance Trochowskiho (60.), van Nisterlooye (69.) až do posledních deseti minut. Pak totiž při rohovém kopu opět předvedl, jak vypadá chaos, a znovu inkasoval. Van Nistelrooy totiž jako buldozer v 81. minutě propasíroval míč až za brankovou čáru.

Pojistkou výhry seveřanů byl gól Guerrera v samém závěru základní hrací doby.

Autor: Daniel Polách / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
klokan.paul

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0 : 3

Reagovat
Legolas John

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele