15. kolo
04.12.2010 15:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - 1. FSV Mainz 05 2:1

Mainz si v derby s Frankfurtem po velmi bídném výkonu připsal pátou prohru v sezoně a umožnil tak Dortmundu větší osamostatnění se na špici tabulky. Domácí Eintracht se mohl spolehnout na kanonýra Gekase, který svému celku zařídil setrvání v horní polovině bundesligové tabulky.

Čtyřicet šest minut prvního poločasu až na dvě šance a dvě branky příliš fotbalové krásy nenabídlo. Utkání již od svého samotného začátku nabízelo prochladlým divákům v Commerzbank-Areně spíše více okopávání než fotbalu, což bylo jedním z důvodů střídání Radoslava Zabavníka už ve 37. minutě. Slovenský reprezentant si po první žluté kartě nedal říct, o pár minut později zajel tvrdě do Schweglera a jen díky shovívavosti sudího Meiera zůstal Mainz v jedenácti mužích. Thomas Tuchel nechtěl s pravým krajním bekem moc riskovat a po zbytek zápasu jej nahradil Florian Heller.

Do první obrovské příležitosti utkání se v 17. minutě dostala vycházející hvězda německého fotbalu André Schürrle, k níž propadl přes celou šestnáctku volný kop z poloviny hřiště, nicméně útočník hostí svá mířidla zatím neměl seřízená.

Šance podobně velkého rozměru se na druhé straně udála přesně za jedenáct minut. Ochs svým centrem do šestnáctky hledal Gekase, jenomže ten stejně jako jeho kolega Altintop z druhé vlny míč netrefil.

Zimou se třesoucí diváky přihlížející mohanskému derby rozehřála až 35. minuta. Fuchs špatně rozehrál, po Ochsově centru se nepodařilo Karhanovi míč odvrátit do bezpečí, do střely se položil Marco Russ a Wetklo byl na jeho dělovku k pravé tyči na čáře bezmocný.

Odpověď přišla za šest minut. Risseho centr do šestnáctky na první pohled neuspěl, nicméně když se dostal k Altintopovi, záložník hostí vycítil šanci a natlačil se před špatné zpracování tureckého fotbalisty, který jej jen dokázal zezadu v šestnáctce faulovat. Nařízenou penaltu pak bezpečně proměnil André Schürrle.

Oba týmy si bezradnost přenesly i do druhé poloviny. Mainz si kromě dvou střel Allaguie vedle nic nevypracoval a osud utkání tak předal do rukou Frankfurtu.

Ten se výrazněji začal prosazovat až v poslední čtvrthodince utkání. Nejprve musel Heller odkopnout míč na roh před Gekasem poté, co Caiův plavoucí přímý kop doprostřed branky před sebe vyrazil Wetklo. I další akce patřila řeckému nejlepšímu střelci ligy. Gekas se dokázal zorientovat v šestnáctce mezi několika hráči a z otočky vypálil jen těsně vedle.

V 83. minutě se už ale rodák z Larissy dočkal. Kirchhof svůj nepodařený bundesligový debut korunoval rukou ve vlastní šestnáctce, za kterou byla nemilosrdně nařízena penalta. Theofanis Gekas si pak postavil míč na značku pokutového kopu a podobně umístěnou ránou jako Schürrle vstřelil svou třináctou branku v sezoně. Mohanské derby tak opanoval domácí Frankfurt.

Autor: Daniel Polách

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1 0 Fenin

Reagovat
Tomtaf

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele