7. kolo
02.10.2010 15:30 CET
4 : 2
(1:1)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - TSG Hoffenheim 4:2

Vítězná série Mainzu neohroženě pokračuje, zázrak z Falcka teprve jako třetí tým v bundesligové historii vyhrál i sedmé utkání v sezóně a navýšil svůj náskok na čele. Hoffenheim sice nebyl na Bruchwegu bez šancí, zápas ale nakonec skončil 4:2.

Pro lídra tabulky nemohlo střetnutí začít lépe, už ve druhé minutě vyslal Holtby do samostatného úniku Szalaie, který ještě akci vyšperkoval nahrávkou na Allaguiho a ten už jen trefoval prázdnou branku - 1:0. Hostům chvíli trvalo, než se z brzkého šoku oklepali, poté ale také začali potvrzovat, že i oni umí hrát rychlý útočný fotbal. Slovo si vzali Bosňané, hned dvakrát ohrozil domácí branku Salihović a po něm jeho reprezentační parťák Ibišević.

Mainz se mezitím zmohl jen na přímý kop Fuchse, ovšem toho od druhého gólu dělilo pár centimetrů, neboť rána z dobrých 30 metrů skončila na tyči. Aktivnější každopádně zůstávali hosté a po souboji Noveského s Weisem se marně dožadovali penalty, ve 41. minutě se ale po zásluze dočkali. Ze středu pole se rozběhl Luiz Gustavo a nasadil k povedenému sólu, které korunoval přihrávkou na Dembu Ba a ten pravačkou srovnal na poločasových 1:1.

Hoffenheimští ale po obrátce znovu nechytli nástup, Mainzu stačily na opětovné vedení znovu jen dvě minuty. Akci opět rozjel Holtby pasem na rozběhnutého Szalaie, který tentokrát zakončoval sám a rozhodně neprohloupil - 2:1. Hosté se pak zase pustili do honby za vyrovnáním a blízko k úspěchu byl Beck, ale na Wetkla nevyzrál. V 59. minutě ovšem přišla pro TSG třetí pohroma, Holtby tentokrát utancoval Eichnera a poslal míč před branku, kde si balon do vlastní sítě srazil Gustavo - 3:1.

Pět minut nato ovšem bylo o napětí znovu postaráno, když se střídající Sigurdsson postavil k přímému kopu a trefil se krásně do levého růžku domácí svatyně - 3:2. V 72. minutě však měl Mainz znovu dvoubrankový náskok a nemohl u toho být nikdo jiný než Holtby. Ten převzal přihrávku od Schürrleho a v šestnáctce byl faulován Šimunićem, který viděl rovnou červenou. Následnou penaltu pak s jistotou proměnil Schürrle, čímž stanovil konečný výsledek 4:2.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hoffe zlomí nadvládu mainzu a půde na 3 možná 2 místo 1:2 TSG!!!

Reagovat
Tomtaf

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

to bude neprohra hostu..mainz uz musi ztratit prvni body...tip 02

Reagovat
smazaný uživatel

tak to uz snad opravdu neni mozne...pristi kolo uz musi prohrat!

Reagovat
smazaný uživatel

ale nesmi, pred sezonou jsem na ne vsadil, ze budou mit titul :D kurz 500

Reagovat
cresposuper

Reagovat
smazaný uživatel

nemám rád Mainz kdy už konečně prohrajete

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle není možný... :-X

Reagovat
smazaný uživatel

gogo mainz

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele