25. kolo
07.03.2010 17:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

TSG Hoffenheim - 1. FSV Mainz 05 0:1

Kdo dnes viděl výkon Mainzu na hřišti Hoffenheimu, musel být překvapen tím, že suverénně nejlepší ze tří nováčků soutěže byl až dosud nejhorším týmem na hřištích soupeřů. Díky dnešní jednogólové výhře to už ale neplatí, mnohem významější posun ale FSV zaznamenalo v tabulce, kde se vrátilo do první poloviny.

Závěrečné utkání pětadvacátého kola žádnou extra podívanou nenabídlo, zvláště v první půli ne. Místy přetaktizovaná hostující hra plnila svůj účel na sto procent, neboť kreativní hráči domácích neměli ani píď prostoru na to, aby něco vymysleli. Ani na druhé straně se brankář Hildebrand příliš vzrušovat nemusel, dvě střely z dálky v podání Polanského mířily vedle, zatímco jedinou hoffenheimskou šanci prvního poločasu poslal Ibišević nad Müllerovu svatyni.

Po změně stran se začalo o něco ofenzivněji a hra najednou ubíhala v mnohem vyšším tempu. Mainz v těchto minutách měl díru ve středové řadě a Hoffenheim si tak mohl vytvořit převahu, leč ve finální fázi to z jeho strany byla stále bída. Výjimkou budiž pokus střídajícího Tagoeho, ten ale střelou zpoza vápna nemířil přesně.

V 69. minutě si naopak vzal na půli hřiště míč Bancé a nastartoval se rychlými kmity k úchvatnému sólu, při němž zesměšnil Comppera, další tři jeho spoluhráče jednoduše oběhl a na hranici vápna zakončil střelou k přední tyči - 0:1. Kdo by čekal, že TSG vyvine tlak a podobně jako před dvěma týdny proti Gladbachu to bude v hostující šestnáctce hořet, ten by se mýlil. Kompatktní falcké mužstvo již nic nepřipustilo a připsalo si své druhé venkovní vítězství v sezóně.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele