6. kolo
18.09.2009 20:30 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Schalke 04 - VfL Wolfsburg 1:2

Léčba Felixem Magathem stále nezabírá, Schalke je stále v útoku impotentní, jediný jeho dnešní gól vstřelil obránce Höwedes. Naopak mistrovský výběr se opět mohl o svou útočnou dvojici opřít, Edin Džeko dvěmi brankami vystřelil Vlkům výhru v Gelsenkirchenu.

Po třech ligových porážkách je tak Wolfsburg opět na cestě za úspěchem. V prvním poločase se hrál poměrně vyrovnaný fotbal, ale branky začaly padat až v druhém poločase. Přesto všechno začal Wolfsburg namotivován historickou výhrou v Lize mistrů sebevědomě. Velká příležitost se v desáté minutě zjevila před Josuém, ten ale z hranice šestnáctky nedokázal svou velkou šanci využít.

Teprve po čtvrthodině hry se domácí dokázali osmělit z úvodního tlaku, jenomže Bordonova hlavička branku minula. Zatímco Höwedes na poslední chvíli zabránil průniku Gentnera, na druhé polovině hřiště se z gólového sevření nevymanil Farfán. Hra se po úvodní oťukávačce přesunula na střed hřiště, šance byly nedostatkovým zbožím. Když už opravdu nebylo, na co se dívat, probral diváky z letargie pokusem z nouze Grafite. O tři minuty později se podobným způsobem prezentoval Rafinha, tomu ale upadlo tělo a penalta se nepískala. Do kabin tak šli pánové za nerozhodného stavu.

Po nástupu ze šaten se hrál jiný fotbal, Wolfsburg působil kompaktnějším dojmem. V 55. minutě po Rietherově centru otevřel hlavou skóre Džeko. Jenomže Schalke se ani po inkasovaném gólu nezlepšilo, vyrovnání tak bylo darem z nebes. Běžela 80. minuta, na Keniův centr si naskočil v letošní sezoně cestovatel obranou Benedikt Höwedes a vyrovnal.

Jenomže Königsblauen remízový stav moc dlouho neudrželi, Hasebe z pravé strany přihrál Džekovi, který podruhé prostřelil Manuela Neuera. Schalke se v závěru pokusilo vyrovnat Kuranyim, ale fotbalový Bůh již tentokrát zůstal hluchým.

Autor: Daniel Polách / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
Lahvac-CZ

Remíza 1:1 (Farfán, Grafite)

Reagovat
smazaný uživatel

Wolsburg nič nehra a vyhráva :D gool dal dzeko

Reagovat
smazaný uživatel

Děkujeme za pozastavení Schalke a za možnost předběhnout je,Vlci

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele