25. kolo
06.03.2010 15:30 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - Schalke 04 1:4

V desátém zápase v řadě nenašel Eintracht recept na Schalke a tentokrát s ním doma prohrál vysoko 1:4. Hosty posadily na koně dvě brzy zužitkované standardky a díky třem bodům od Mohanu se znovu mohou hlásit do boje o titul - v tuto chvíli je vedoucí Bayern jen dva body vzdálen.

Hostující kouč Magath před utkáním připomínal, že oba celky mají velké problémy s tvorbou hry, a v duchu jeho slov se nesly úvodní minuty. Magathovi svěřenci ovšem začali lámat zápas už ve dvanácté minutě činností, která jim jde na jedničku. Na levé straně rozehrál Rakitić roh nakrátko s Rafinhou, jenž nacentroval a míč prodloužil na zadní tyč hlavou mladík Matip - 0:1.

Domácí se nestačili ani vzpamatovat a tři minuty nato se situace opakovala. Tentokrát z přímého kopu centroval Schmitz, na přední tyči si naskočil Höwedes a ani jeho hlavičku nedokázal Nikolov zachytit - 0:2. Poté se Königsblauen zatáhli a Frankfurtu se naskytly volné prostory. Hned v osmnácté minutě pálil jen těsně vedle Teber, chvíli nato ho napodobil přímým kopem Köhler.

Poté nastala dlouhá odmlka, až ke konci poločasu bylo zase na co se dívat. Za Schalke mohl rozhodnout Schmitz, jeho parádní rána ale protlétla těsně nad břevnem a po nepříliš precizním zakončení domácího Schweglera se šlo do kabin za dvoubrankového vedení hostů.

To ale po změně stran vydrželo jen sedm minut, pak střídající Caio pěkně přihrál Ochsovi, jenž našel lépe postaveného Meiera a ten se z jasné pozice nemohl mýlit - 1:2. Snížení vlilo Orlům novou krev do žil a v 58. minutě mohlo být srovnáno, to by ale nesměl Ochs pálit vedle. Na druhé straně zkoušel překonat Nikolova Rakitić, podobně nádherná trefa jako před týdnem proti Dortmundu mu ale tentokrát souzena nebyla.

Domácí tým ve zbytku zápasu další šance neměl, naopak hosté svůj náskok ještě navýšili. V 80. minutě přihrál Edu placírkou do běhu Kuranyimu, který zprava nacentroval na malé vápno, kde úřadoval Rakitić - 1:3. Franfurtský kouč Skibbe pak poslal do hry Fenina, ten ale za svůj krátký pobyt na hřišti nic nestihl a naopak musel minutu před koncem přihlížet, jak zcela volný Kuranyi dělá kličku Nikolovovi a z úhlu upravuje na konečných 1:4.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele