14. kolo
28.11.2009 18:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - Schalke 04 1:0

Mönchengladbach navázal na dobré výsledky z minulých kol a po delší době naplno bodoval také na domácím hřišti. Vyrovnané utkání rozhodla brzká branka Reuse, na níž Schalke nenašlo odpověď a přišlo tak o svou venkovní neporazitelnost.

Domácím vyšel úvod utkání na jedničku, kterou navíc podtrhl už v páté minutě vedoucí gól. Dante dlouhým míčem poslal vpřed Aranga a Reuse, kteří byli sami proti Neuerovi, prve jmenovaný velkoryse nahrál a druhý tak celkem pohodlně přišel ke svému třetímu gólu v sezóně - 1:0. Aktivitu poté převzalo Schalke a v jedenácté minutě bylo blízko vyrovnání, kdy Baillymu zavařil špatnou malou domů Brouwers, Kuranyimu však k míči krůček chyběl.

Hostům chybělo ve finální fázi více důslednosti, další šance proto přišla až ve 28. minutě, kdy střílel Kuranyi a bránící Dante míč tečoval, Bailly tak musel předvést velmi kvalitní zákrok k zabránění branky. Do třetice všeho dobrého a zlého byl vytáhlý útočník hostí v šance pět minut před přestávkou, tentokrát ještě z mírného úhlu nahrával před prázdnou branku, žádný spoluhráč ale k míči neměl natolik blízko, aby mohl pas využít.

Z kabin do druhé půle vyšli lépe znovu domácí, za něž nejprve pálil Arango a Neuer měl s jeho pokusem plné ruce práce. V 58. minutě mohl Gladbach své vedení pojistit, když po Arangově standardce hlavičkoval Brouwers, Schalke však zachránilo břevno. V 70. minutě ještě zamotal hostující obranu Reus, Königsblauen ale opět pomalu přebírali iniciativu.

V 80. minutě z ní vyplynula šance pro Kuranyiho, který mohl potrestat Baillyho slabší chvilku při výběhu, hostující kanonýr ale z těžké pozice branku netrefil. Čtyři minuty nato se pěknou zasekávačkou prezentoval Höwedes, následná střela ale rozvlnila pouze boční síť domácí svatyně. Borussia pak nedotáhla jeden nadějný kontr a její fanoušci tak trnuli, když ve čtvrté minutě nastavení napřáhl Rafinha. Jeho rána ale šla těsně vedle pravé tyče a Hříbata tak mohla slavit.

Autor: Petr Vaněček / ticker.bundesliga.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele