7. kolo
26.09.2009 15:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Borussia Dortmund - Schalke 04 0:1

Vítězem 134. vestfálského derby je Schalke 04, které předvedlo v Dortmundu velmi koncentrovaný výkon v defenzivě a zásluhou branky Farfána z první půle ukořistilo všechny body. Borussia sice byla aktivnější, v soupeřově pokutovém území se jí ale nedařilo, a tak čeká na vítězství již šest zápasů.

Do ostře sledovaného utkání vstoupily oba týmy opatrně, snaha neudělat chybu byla více než znatelná. Zhruba od desáté minuty ale začali pod kotlem přitápět domácí a po čtvrthodině měli první příležitost, když se v pokutovém území soupeře dostal k míči Barrios, brankář Neuer mu ale pohotově skočil pod nohy a balon mu od nich vzal.

Souboj stejných hráčů byl k vidění i v 17. minutě, kdy se k domácímu útočníkovi překvapivě dostal míč až na zadní tyč, kde Barrios mocně napřáhl a už už zvedal ruce nad hlavu, Neuer ale vytasil skvělý zákrok, když míč pravou nohou vykopl.

Na druhé straně poprvé zaměstnal Weidenfellera mladík Schmitz, jeho nepřesnou střelu ale mohl dortmundský brankář pouze kontrolovat. To v začínající 26. minutě propuklo v domácím kotli nadšení, když Neuer uklouzl a tečovaná střela Tingy se snášela do branky, nakonec se ale odrazila dvakrát do břevna a brankovou čáru celý objemem pravděpodobně nepřešla. Vzápětí střílel hostující Kenia, i tentokrát ale Weidenfeller zasahovat nemusel.

Ve 31. minutě však už Königsblauen udeřili, když domácí zbytečně ztratili míč a brzy za to pykali. Kenia potáhl rychlý brejk až k soupeřově šestnáctce a posunul míč doleva na Altintopa, jenž poslal před branku přízemní centr a ten z běhu uklidil za záda bezmocného Weidenfellera Farfán - 0:1. Tři minuty nato málem lovil domácí brankář míč ze své sítě podruhé, když Rafinha vypálil ze druhé vlny a balon byl tečován, nakonec ovšem tuto situaci Dortmund přežil bez úhony.

Do druhého poločasu vyběhlo Schalke bez zraněného Rafinhy, absence brazilské opory ale zprvu znát nebyla, spíš naopak - hosté byli aktivnější. Další šance byla ale k vidění na opačném konci hřiště. V 51. minutě si 25 tisíc dortmundských krků na jižní tribuně podruhé zařvalo gól, i tentokrát ale šlo o plané oslavy. Schmelzer prostrčil na Zidana, jehož střelu Neuer vyrazil, stejně tak jako dorážku hlavou Tingy. Až napotřetí ho překonal Hajnal, stejně jako před ním Tinga se už ale snažil zbytečně, neboť byl v ofsajdovém postavení.

O pět minut později z dálky napřáhl Westermann a s jeho pozdravem měl Weidenfeller nemilé problémy. Vzápětí se ukázal střelec gólu Farfán, když na levé straně předvedl sólo, jenže žádný z jeho spoluhráčů ho vpředu nepodpořil. Domácí kouč Klopp pak dvakrát vystřídal a brzy to mohlo přinést své ovoce. Zidan se řídil z úhlu sám na Neuera, který vyběhl a míč minul. Naneštěstí pro Borussii byl ale obránce Bordon rychlejší než kutálející se balon a nebezpečí tak zažehnal.

Dortmund měl míč více na kopačkách a tlačil se vpřed, hosté ale mnoho chyb v obraně nedělali a dvacet minut před koncem mohli rozhodnout. Z kombinace Sáncheze a Fárfana vzešla šance Altintopa, jenž si pohrál se Subotićem, vzápětí ovšem prudkou střelou přestřelil. V 76. minutě měli hosté další dobrý kontr, tentokrát musel zasahovat proti střílejícímu Sánchezovi Weidenfeller a dorážející Asamoah pálil z dorážky vysoko nad.

Domácí celek se dlouho nemohl prosadit v soupeřově šestnáctce, až v poslední minutě předvedl dobrý průnik Valdéz, jenže jeho střelu zblokoval jeden z bránících hráčů a následně se neprosadil ani dorážející Rangelov. To bylo ze zápasu vše. Shrnuto, podrženo, Schalke vyhrálo 1:0.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Arne

1:1

Reagovat
havrys99

Nějak nemůžu nalézt ohlášení chyb v článku. No přímo hrubice

...sklamanější však bylo Schalke.....

díky moc....jinak tip 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Pipo123

to bude zasa atmosféra

ani v anglicku taká atmosféra neni

Reagovat
božský John

Reagovat
Arne

Reagovat
nemanja

Borussia má jednoznačne najlepších fanúšikov v Nemecku

Reagovat
smazaný uživatel

Hajnal a Valdéz si nechávají nějak na čas, snad ještě sazáhnou...

Reagovat
JarousFCB

v Anglii je hrozná atmosféra !

Reagovat
Xavi8

Reagovat
smazaný uživatel

1 : 0 Koller

Reagovat
smazaný uživatel

Hibernatus. :)

Reagovat
smazaný uživatel

fotka , 3:4 vyhraje schalke

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že padne +2,5 gólů

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, super...

Reagovat
Arne

Nj, tak při momentální hře Schalke... No, nechci dělát generála po boji, ale...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já právě čekal, že se BVB urve

Reagovat
smazaný uživatel

tak BVB má teď dost špatnou obranu... a Neuer opět přesvědčil...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele