32. kolo
24.04.2010 15:30 CET
3 : 3
(1:2)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - Eintracht Frankfurt 3:3

Rhein-Main Derby ovládlo gólové šílenství. Mainz po se po prvních 25 ospalých minutách probral a dokázal srovnat. Gólové přestřelky se zúčastnili i čeští záložníci Jan Šimák a Ivan Trojan.

Ačkoliv tomu konečný výsledek neodpovídá, oba týmy začaly velmi defenzivním fotbalem, pokus Bancého ze sedmé minuty tak byla výjimka. Avšak Frankfurtu se nakonec ve třinácté minutě podařilo dokonale zaskočit všechny přítomné na stadionu prvním gólem. Ochs vybojoval míč, Korkmaz jej dlouze nakopl a Alex Meier jej umístil za záda Heinze Müllera.

To však nebylo vše. Ve dvacáté minutě předvedl katastrofální zkrat Noveski, když si neporozuměl se Svenssonem. Meier se jich ani tentokrát dvakrát ptát nemusel a jednoduše ze sedmnácti metrů prostřelil Müllera. Pro celý Bruchweg to byl šok, vždyť hosté vedli po pouhých dvaceti minutách už o dvě branky.

Odpověď teď byla na domácích. Ještě předtím ale Meier v 26. minutě mohl završit rychlý hattrick, místo toho ale vynikl domácí brankář Müller. Mainz se pak dokázal probrat zhruba až po půlhodině hry. Nikolov putoval naprázdno za vysokým míčem a jen díky Russovi Bancé jeho chybu nepotrestal.

Reprezentant Burkiny-Faso se ale ještě před odchodem do kabin dočkal. V první minutě nastavení Bancé ze třiceti metrů napřáhl z přímého volného kopu a jeho střelu nešťastně tečoval do vlastní sítě ve zdi stojící Korkmaz. Do kabin se tak šlo za přívětivějšího stavu pro Frankfurt.

Po návratu ze šaten byli podle očekávání aktivnější domácí. Bancé svou další šanci neproměnil v 48. minutě, na což odpověděl ojedinělou šancí Frankfurtu Meier o tři minuty později. Domácím se pak za pět minut podařilo srovnat. Polanského centr na Bancého byl příliš vysoký, což nevadilo Janu Šimákovi, který krásnou ranou do pravého dolního rohu srovnal.

Krátce na to si však hosté své vedené vzali zpět. Korkmaz dostal v 62. minutě až příliš volného prostoru a z pětadvaceti metrů se trefil neomylně přesně do pravého dolního rohu Müllerovy branky. Eintracht se pak očekávaně zatáhl do defenzivy. Přesto ale vítězství v regionálním derby nezískal. Ivan Trojan nahradil na hřišti nevýrazného Ivanschitze a v 86. minutě pohodlně našel hlavu svého spoluhráče Bancého, jenž sečetl a podtrhl účet nejgólovějšího utkání sobotního dopoledne.

Autor: Daniel Polách / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele