20. kolo
14.02.2009 15:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

VfL Bochum - Schalke 04 2:1

Bochum doma zaslouženě porazila Schalke 04 a odpoutala se od sestupových vod, tedy alespoň do neděle. Schalke si naopak ztrátou bodů velmi ztížilo boj o pohárové příčky.

Přitom uktání začalo šťasněji pro hosty. Už v 18. minutě si Halil Altintop narazil s Westermannem ve středu hřiště, vypálil tvrdě zpoza šestnáctky a Kevin Kurányi doklepl odražený míč do prázdné brány - 0:1.

Iniciativu ale převzali domácí, kteří poté dvakrát za sebou nebezpečně zahrozili. Nejdříve se Epalle nebezpečně obtočil kolem obránce a vypálil, poté z druhé strany Stanislav Šesták dostal skvělou příhrávku do vápna a z velmi nadějné pozice nastřelil jen nohy Manuela Neuera.

Přesto domácí fans nemuseli dlouho smutnit, protože minutu před koncem první půle z dálky napřáhl Mimoun Azaouagh, bývalý hráč Schalke, a jeho nenápadná střela zaplavala do bližší šibenice - 1:1

Druhou půli otevřel dvěma rychlými průniky Jefferson Farfán po pravém křídle, ale oba vyšly naprázdno. Na druhé straně z breaku udeřili domácí, když se nepohodli Rafinha s Rakitičem a Christian Fuchs pelášil s míčem po levé lajně. Poté zatočil přízemní skákavý centr za obranu Schalke, kam už už si nabíhal Stanislav Šesták, ale Mladen Krastajič mu stačil míč včasným skluzem vypíchnout. Ke vší smůle pro hosty pouze na kopačky kapitána Bochumi, Christopha Dabrowského, který sice sám před prádnou brankou dobré dvě sekundy míč mezi svýma nohama hledal, ale nakonec jej na posledních chvíli našel a zasunul jej do sítě - 2:1

Schalke se poté zmohlo jen na Rafinhův průnik, který zakončil výše jmenovaný přetaženým centrem na zadní tyč, ale gólman Bochumi Fernandes byl pozorný. Z protiútoků opět hrozili domácí, ale ani Šesták, ani Grote se svýma šancemi proti Neuerovi neuspěli. Definitivně poslední šanci zápasu mělo Schalke, když střídající Christian Pander zakroutil přímý kop pouze na pravou tyč branky domácích. Zápas tak skončil výhrou Bochumi 2:1.

Autor: Jaromír Eybl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele