33. kolo
16.05.2009 15:30 CET
2 : 2
(2:2)

Reportáž

Bayern nevyhrál v Sisnheimu a na titul může zapomenout

V období, kdy zaváhat nelze, Bayern zaváhal a hra o titul je prakticky prohraná. Navíc se na mnichovský velkoklub bodově dotáhl Stuttgart, příští soupeř Bayernu. Jediným štěstím je, že ani Hertha nedokázala svého soupeře porazit a v Mnichov tak stále drží druhou příčku. Příští týden se tak v očekávaném jihoněmeckém derby nebude rozhodovat jenom o titulu, který má se dvoubodovým a sedmigólovým náskokem ve svých rukou Wolfsburg, ale o druhém místě, které je pro Bayern extrémně důležité.

Hosté utkání začali nadějně, tlačili se dopředu a z toho pramenily šance, v 11. minutě střílel mimo Toni, o minutu později netrefil bránu Sosa. Do třetice všeho dobrého se potvrdilo i dnes, a ze třetí šance tak Mnichované nevzešli naprázdno. V 16. minutě - na pravé straně se zjevil Podolski, nacentroval na Toniho, Hildebrand centr vyrazil pouze na kopačky Ribéryho a ten nezaváhal. Pak ovšem přišly chvíle Hoffenheimu.

Hned z první domácí akce přišel gól. Carlos Eduardo výborným pasem na šel Ba, ten si míč zpracoval ideálně do běhu a trefil padajícího Lucía, od jehož nohy se balon odrazil do brány. To ze strany domácích zdaleka nebylo všechno. Další šanci měl jen o 2 minuty později Obasi, na to Bayern za další minutu odpověděl šancí Ribéryho, posléze Podolského. Ve 27. minutě hlavičkoval v nebezpečné pozici Demichelis, o minutu později na druhé straně hrozil Weis. Hra měla spád, tempo, šance - vše, co k dobrému fotbalu patří.

Další šance už ale přinesla gól, Ba si vybojoval pozici k centru na Weillingtona, ten míč hlavičkoval směrem od brány, kde měli stát hostující obránci. Ti však postávali všude možně, jen ne tam, kam si pro úplně volný balon naběhl Eduardo a uklidil ho do sítě. Obrdžená branka jakoby Mnichovské opařila, horkou vodu ale někdo na Bavorskou obranu pravděpodobně vylil o něco dříve. Ve 36. minutě mohl Bayern prohrávat již o 2 góly, Butt však Ba vychytal. Další zákrok si připsal ve 40. minutě, kdy míč vypichoval Ba od nohy, ten se sice ochotně skácel a křičel u toho, jakoby mu nehty trhali, ovšem Butt hrál balon.

První poločas nabídl ještě jednu zaznamenáníhodnou událost. Ve 44. minutě Bayern vyrovnal. Ribéry se na křídle vykličkoval až k brankové čáře, odkud ideálně nacentroval. Mnoha fanouškům Bayernu v tu chvíli zatnulo, protože v místech, kam centr směřoval, se poflakoval Toni, ten ovšem příijemně překvapil a míč do brány uklidil. Těsně před poločaovým hvizdem měl obrovskou šanci strhnout vedení na stranu mistra z Mnichova Podolski, Hildebrand ho však vychytal.

I druhý poločas se odehrál ve vysokém tempu, které týmy nasadily hned od začátku. Šancí však popravdě bylo o něco méně, než v první půli. Prvně hrozil Welington v 54. minutě. Tři minuty po něm byl zastaven Van Bommel. Bayern měl veliké šance a příležitosti strhnout vedení na svou stranu, Hoffenheim sice hrál energicky, ovšem Bayern svého soka přehrával. O další minutu později Sosa netrefil centrovaný balon. V 64. minutě svou šanci opět spálil Toni.

Další šanci měl až v minutě 74. Toni, ten však splnil svůj, pečlivě dodržovaný, každozápasový standard čtyř neproměněných jasných gólových šancí. Pro dnes svou statistiku dokonce ještě navýšil v 83. minutě. V konečné fázi utkání už Bayern neměl sílu strhnout vedení na svou stranu a výsledek 2:2 tak Bayernu odebírá reálnou šanci na titul.

Autor: Jiří Krejčí

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

BAYERN 1:4

Reagovat
smazaný uživatel

musí aby měl lepší skore než wolf

Reagovat
Lahvac-CZ

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

bayern musí vyhrát a získat titul ... FC BAYYERN MUNCHEN!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Musíme vyhrát a věřit,že vlci klopýtnou.BAYERN GO BAYERN!!!!!!!

Reagovat
pavel.fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

Takle se hraje o titul, skvěle Bayern , umíte vůbec, vy chtráci, počítat do tří??? Ano, za výtězství jsou tři body

Reagovat
smazaný uživatel

oni neuměj počítat a ty zase neumíš psát...vítěství s tvrdým po v jinak nevadí bayern stuttgart porazíme a wolfsburg s brémami prohraje FC BAYERN MUNCHEN!!!

Reagovat
smazaný uživatel

akorát tady řveš FC BAYERN MUNCHEN!! ! a to, že hrajou velký kulový jsi asi nepostřehl co?

Reagovat
irik

Co to proboha meleš? Jaký kulový? Četl si alespoň report, že si dovolíš tvrdit toto?

Reagovat
smazaný uživatel

no ani ne!!!FC BAYERN MUNCHEN!!!

Reagovat
smazaný uživatel

FC BAYERN MUNCHEN

Reagovat
smazaný uživatel

to ani ne sem myslel na didi jo? FC BAYERN MUNCHEN!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele