27. kolo
11.04.2009 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Schalke 04 - Karlsruher SC 2:0

Že nové koště dobře mete, se po roce opět přesvědčují na Schalke. I druhé utkání pod staronovým duem Büskens - Mulder Königsblauen vyhráli, tentokrát doma proti Karlsruhe 2:0. Hosté byli lepším týmem, poosmé v řadě ale nedali branku a pomalu se začínají loučit s nejvyšší soutěží.

Čekal se tlak domácích, jenže opak byl pravdou. Už ve čtvrté minutě se do střelecké pozice dostal Freis, ale jen prokázal slabinu jak svou, tak celého Karlsruhe - vystřelil slabě do Neuerova náručí. Schalke se probudilo z letargie až po dvaceti minutách, Sánchez vybídl na zadní tyči Kuranyiho, jeho střelu z úhlu ale dokázal Miller vyrazit.

Ve 24. minutě ale již domácí vedli, Jones posadil centr přesně na hlavu Kuranyiho a ten potvrdil svůj vzestup formy - 1:0. Po vedoucí brance se domácí hostům herně přece jen vyrovnali a měli i šanci na navýšení svého náskoku, ve 36. minutě ale Kuranyi po centru mladičkého Latzy hlavičkoval vedle.

Po změně stran však opět zatlačili hosté z Bádenska, dvakrát pálil Mutzel, jenže ani jednou Neuera nepřekonal. Po hodině hry napřáhl zpoza vápna Celozzi a Neuer by tentokrát býval byl naprosto bezmocný, jenže střela šla těsně vedle levé tyče. Poslední šanci, či spíše pseudošanci Karlsruhe měl Stindl, na jeho slaboučkém pokusu si ale Neuer doslova pošmákl.

S přibývajícím časem hostům docházely síly, a to jak fyzické, tak i psychické. Poslední ranou pro ně byl druhý inkasovaný gól z 80. minuty. Střídající Rakitić nepřesně přihrával na Farfána, ten míč nakonec doběhl v rohu pokutového území. Nic neobyčejného, jenže na výlet se vydal brankář Miller a přitom uklouzl, čehož Farfán bleskově využil a zakroutil míč do opouštěné branky - 2:0. Více se již ve Veltins-Aréně neudálo, body bere S04.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele