12. kolo
09.11.2008 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Hertha BSC - TSG Hoffenheim 1:0

Katem týmů ze špice se pomalu stává berlínská Hertha, která po Leverkusenu dokázala zneutralizovat i ofenzivu Hoffenheimu a porazila ho 1:0. Jedinou trefu, která pro TSG znamenala ztrátu vedoucí příčky, obstaral ve druhé půli Voronin, který tak Berlíňany posunul již na páté místo.

Utkání začalo z obou stran čile, defenzivy ale byly kompaktní a moc toho útokům nepovolily. V prvním náznaku šance byl hostující Ba, jenž ale mířil vedle, na druhé straně si podobně vedl Nicu. První vyložená příležitost přišla až ve 25. minutě a vytvořili si jí o kousek lepší hosté. Beck našel přízemním centrem Obasiho, ten ale z první střílel vedle pravé tyče. Do přestávky ještě to za domácí ještě zkoušel Nicu, jeho střele by ale zřejmě nestačila ani branka dvakrát tak velká.

Pokud v první půli bylo šancí poskromnu, v té druhé se to radikálně zlepšilo. V 54. minutě prošel přes tři bránící hráče Pantelić, v pokutovém území přistrčil míč aktivnímu Nicuovi, ten ale z dobré pozice mířil opět vedle. O dvě minuty později odpověděli hosté také velkou šancí, po Ibiševićově nahrávce ale střílel opět mimo Ba. Poté přišla pro domácí rána, když musel být vystřídán zraněný Pantelić.

A chvíli nato mohlo být pro Berlíňany ještě hůře. Hosté se dostali do rychlého kontru, Obasi nahrál Bovi, který pozemi vypálil a míč prošel Drobnému mezi nohama. Český brankář ho ale dokázal pravou nohou šťastně zasáhnout, čímž míč vytěsnil mimo tři tyče. Na druhé straně se opět připomněl Nicu, tentokrát už mířil lépe, ale střelou z voleje našel pouze Haasovu náruč.

V 70. minutě však již branka padla a radovala se "Stará dáma". Obránci TSG si ve vlasním pokutovém území tak dlouho hráli s ohněm, až jim míč vzal Kačar, nahrál Nicuovi, ten našel před brankou zcela volného Voronina a ukrajinský střelec zachoval chladnou hlavu, když poslal míč pozemi kolem bezmocného Haase do sítě – 1:0.

Od Hoffenheimu se po poté očekávala ofenzivní smršť, ta ovšem dlouho nepřicházela a naopak domácí mohli přidat pojistku. Raffael nejprve prošel přes dva hráče, ztroskotal ale na Haasovi, následně střílel o chloupek mimo Cícero. V závěru pak přece jen přišla šance hostí, po Nilssonově centru ale Ba hlavičkoval nepřesně. Na druhé straně se pak po brejku dostal hned dvakrát do stoprocentní šance Domovchijski, který sice neproměnil, na těsné výhře Herthy se ale beztak již nic nezměnilo.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tak tady voronin 3.pade kurz

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele