8. kolo
19.10.2008 17:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Hamburger SV - Schalke 04 1:1

Šlágr kola Hamburk - Schalke skončil remízou 1:1, domácí se tak udrželi na čele tabulky, hosté si pomohli na šesté místo. Blíže k výhře byli domácí, ale dělba bodů je zřejmě k průběhu utkání nejspravedlivější.

První šanci si vytvořil Hamburk, když po faulu Mladena Krstajiče zahrával volný přímý kop Piotr Trochowski, ale svůj střelecký pokus zatočil těsně nad bránu Manuela Neuera. Schalke se ale v zápětí odpovědělo střelou Halila Altintopa vně šestnáctky, kterou kryl Frank Rost.

V 14.minutě vypálil z dálky Jermain Jones a vůbec ne špatně, jeho přízemní střela skončila jen kousek od levé tyče Rostovi brány. Hamburk kontroval volejem Guerrera, který byl však velmi nepřesný.

23. minuta byla velmi nabytá. Nejdříve se po krásném pasu Krstajiče uvolnil u brankové čáry Altintop, nabil nabíhajícímu Rafinhovi a ten tvrdě vypálil. Střela se však stočila mimo bránu. Na druhé straně reklamovali domácí ruku v pokutovém území Schalke, ale píšťalka sudího k nevoli domácíh fandů mlčela. Z opakovaného záběru bylo vidět, že hlavní rozhodčí měl pravdu, jednalo se jen o Bordonovo břicho.

O šest minut později se ale domácí mohli radovat naplno. Krstajič přihrával Engelaarovi, ten mu vracel, ale jeho slabou přihrávku vystihl Jarolím, posunul míč na Trochowského a ten chladnokrevně zakončil. Potvrdil tak svojí stoupající formu a gól dokonce oslavil saltem, jak bývá zvykem například u jeho kolegy z reprezentace Kloseho.

Po inkasovaném gólu se hra drobet uklidnila, Schalke v poklidu kombinovalo, ale chyběla nějaká myšlenka. Ta přišla až v 42. minutě, kdy si na pěknou kolmici naběhl Jefferson Farfán, ale Rost byl u míče dříve. O dvě minuty později bylo ale před bránou Schalke velmi živo. David Jarolím pelášil na bránu hostů, zezadu ho srazil Engelaar a rovněž upadl. Míč ale doběhl Guy Demel, vrátil před bránu, kde míč doklepl Guerrero. Sudí však nenechal výhodu a se zpožděním zapískal faul na Jarolíma, Hambruk se tak může cítit poškozen.

Do druhé půle přišel místo Mladena Krstajiče do hry Benedikt Höwedes, protože Krstajič měl menší zdravotní problémy. A jak se tři minuty po začátku druhé půle ukázalo, jednalo se doslova o "majstrštyk". Jefferson Farfán zahrával stadardní situaci a právě Hówedes vyskočil ze všech nejvýšše a pěkně umístil míč hlavou k tyči. Rost byl zcela bezmocný.

Hamburk ale nelenil a kontroval hned po své rozehrávce, dokud ještě hráči Schalke slavili a málem z toho byl gól. Jonathan Pitroipa vystřelil těsně vedle levé tyče Neuerovy brány, ten však míč kontroloval. O minutu později se dostal k míči po postupném útoku hostí Jermain Jones a jedovatě vypálil. Střela byla dokonce tečována a Rost měl plné rukavice práce, aby míč zkrotil.

Další šance utkání přišla až minutu před hodinou hrací doby a znovu se jednalo o stadardní situaci. Farfán centroval a Kuranyi hlavičkoval tesně vedle levé šibenice. Za pět minut však přišla největší šance domácích ve druhém poločasu. Trochowski se pěkně uvolnil u levé lajny, posunul míč Oličovi, ten od rohového praporku poslal prudký přízemní centr před bránu a tam si naběhl střídající Mladen Petrič. Ke smůle Hamburku trefil pouze tyč, čemuž dlouho nemohl uvěřit.

Od té doby se hra odehrávala spíše ve středu hřiště, ani jeden tým nechtěl inkasovat a tak jediné vzrušení fanoušků obstarávaly ostré zákroky hostů. Pokud jde ale o šance, těch bylo pomálu. Za zmínku stojí snad jen hlavička Oliče do středu brány po centru Pitroipy a střely z větší vzdálenosti od aktivního Trochowského, avšak ani jedna situace nezaváněla gólem. Hamburk uhájil domácí neporazitelnost a utkání tedy skončilo zaslouženě 1:1.

Autor: Jaromír Eybl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Schalke vyhraje 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

hamburg 2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele