16. kolo
05.12.2008 20:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Toniho "Last-minute" gól zajistil Bayernu těsnou výhru nad Hoffenheimem

Skvělý zápas se smutným koncem pro Hoffenheim byl dnes k vidění v Allianz Aréně. Hosté sice po trefě Ibiševiče vedli, ale náskok neudrželi a v samém závěru zápasu inkasovali druhý gól a nevezou si tedy z Mnichova ani bod, i když jeden si přinejmenším za svůj výkon zasloužili.

První půle se hrála ve vysokém tempu, ale žádný gól v ní nepadl. Hlavní rozhodčí Florian Meyer nastavil poněkud benevoletnější metr, takže dost akcí pouštěl a neustále zvedal hráče gesty z trávníku. Hoffenheim byl velmi aktivní a na svého soupeře doslova vletěl, nenechal hráčům Bayernu ani píď prostoru, což jim dělalo značné problémy s rozehrávkou. Hru Hoffenheimu ale srážely značné nepřesnosti.

První šanci si vypracovali právě hosté v 7. minutě, když velmi aktivní Obasi vyslal kolmicí Dembu Ba, který místo aby přihrál přes šířku pokutového území na zcela volného Ibiševiče, tak volil pouze slabou střelu do prostřed Rensingovy brány. O dvě minuty si Obasi s Ba zopakovali svojí spolupráci, ale Ba po centru Obashi mířil hlavou vysoka nad.

Zanedlouho, přesněji řečeno ve 12. minutě, se dostal do první šance Bayern a hned málem gólové. Ribéry po přihrávce Zé Roberta našel z první krásně Lucu Toniho, ten si pravačkou míč zpracoval, levačkou vystřelil, ale pouze tesně vedle levé tyče Haasovy brány. Toni se probil do šance i o dvě minuty později, když se Klosemu povedlo prostřčit balón mezi stopery Hoffenheimu, ale Toni si míč ukopl a když viděl, že míč je již nedokáže usměrnit do brány, tak sebou v Haasově blízkosti seknul na zem a dožadoval se penalty. Florian Meyer ale vše dobře viděl a nechal správně poračovat ve hře.

V 15. minutě zahrával Hoffenheim ze slibné vzdálenosti přímý kop, Rensing na dobře kroucený míč nedosáhl, ale Marvin Compper, který si počíhal na zadní tyči, si míč nejen slabě zpracoval, ale ještě hůře vystřelil.

To bylo na dlouho dobu vše. Hra se začala kouskovat, přicházela řada nepřesností na obou stranách a hrálo se převážně ve středu pole. Přicházely i ostřejší fauly a Meyer musel sáhnout do své kapsičky pro žlutou kartu za zákrok Demby Ba na Marka van Bommela. Tomu se prozměnu odvděčil stoper Lucio, který mu kopačkou pořádně prošlápl citlivé partie. Jediné větší pozdvižení přišlo až v 42. minutě, kdy hráči Baeyrnu po odvrácené stadardní situaci vrátili vysokým nákopem míč do šestnáctky hostů. Toni sice nedosáhl hlavou na balón, ale to ani gólman Haas a tak se míč potuloval před bránou Hoffenheimu, dokud nepřiběhl Jaissle a rázně míč odkopnul do bezpečí. Ke všemu se pískal Tonimu faul na Haase, takže vzrušení bylo vlastně zbytečné.

Druhá půle začala o poznání aktivněji, než první skončila a hned v 49. minutě se gólově prosadil Vedad Ibiševič, pro nějž to byla již 18. trefa v sezóně a drží si tak luxusní střelecký průměr přes gól na zápas. Celou akci načal Tobias Weis, který si narazil s Dembou Ba, našel zpětnou přihrávkou Vedada Ibiševiče, který ač zády k brance si pohotově zpracoval a z otočky nedal Rensingovi sebemenší šanci - 0:1.

Od této chvíle bylo na hřišti jen jediné mužstvo. Hráči Hoffenheimu dostali křídla, zatímco hráči Bayernu hráli jak opaření. Štěstí z dálky pokusil v 55. minutě Carlos Eduardo, ale jeho přesnou ránu k tyči Rensing vytěsnil konečky prstů. Carlos Eduardo byl i nadále aktivní a po narážečce s Luisem Gustavem se řítil z úhlu na bránu, ale jeho přízemní centr Lucio odkopl do bezpečí.

Pak ale přišla 60. minuta. Nejdříve po rohu Ribéryho Van Buyten vyskočil ze všech hráčů nejvýšše, ale zakončil hlavou o to nepřesněji. Ještě než časomíra skočila na 61. minutu, bylo však již srovnáno. Postaral se o to Philipp Lahm, který na půli hřiště zachytil odkop Carlose Eduarda, protančil se mezi hráči Hoffenheimu a zpoza hranice vápna vystřelil. Ke smůle hostů jeho střelu tečoval kapitán Marvin Compper a Haas neměl šanci zareagovat - 1:1.

Inkasovaný gól hosty zcela zaskočil a až do konce utkání se z něj nevzpamatovali. Hráči Bayernu byli jako polití živou vodou a bylo jich najednou plné hřistě. V 63. minutě zahrozil Bayern opět vysokým nákopem do vápna hostů, Toni zase předskočil Haase, tentokráté bez faulu a Jaissle měl co dělat, aby vše zavčas uhasil. V 68. minutě měl obrovskou šanci opět Luca Toni. Ribéry byl faulován u pravé postanní čáry, Oddo nelenil s rozehráním přímého kopu, nacetroval před bránu, kde se zčista jasna objevil právě Toni a míč hlavou jen jemně lízl a ten skončil kousek od vzdálenější tyče.

Po pětasedmdesáti minutách hry přišla opět šance Bayernu, ale spíš pro pousmání fandů Hoffenheimu. Bayern opět rychle rozehrál míč po faulu, Lahm postupoval sám po levém křídle, přesně nacetroval, ale místo aby se Luca Toni s Miroslavem Klosem dohodli, jen se spolu srazili a z nadějné akce tak nakonec nic nebylo. O šest minut později šel po chybné rozehrávce Comppera Klose sám na bránu, ale jeho zakončení byl stejně slabé jako nepřesné. Zahrozili rovněž hosté, když střídavší Sejad Salihovič zahrával z dobrých 25 metrů přímý kop a pokusil se balón z dálky přímo zakroutit do Rensingovy brány. Málem se mu to i povedlo a kdyby mířil o něco lépe, Rensing by měl velké problémy.

A byl to pět Salihovič, který měl dalšé obrovskou šanci. Dokázal se zbavit dvou protiháčů na levém křídle, sběhnul si do středu hřistě, narazil si s parťákem z reprezentace Ibiševičem, ale přestože byl zcela sám, nedokázal z úhlu překonat vyběhnuvšího Rensinga.

A tak platilo staré známé nedáš-dostaneš a trefil se konečně Luca Toni, který si to jistě zasloužil. Nejprve v 88. minutě po stadardní situaci zblízka hlavou netrefil, ale to si jen šteloval mířidla na nastavení, kdy ve druhé minutě nastavení zajistil Bayernu důležité tři body. Rensing svým přesným nákopem přes celé hřiště našel právě Toniho, ten prodloužil hlavou na Kloseho, který se ani k míči pomalu nedostal, protože obětavý Ibertsberger mu ho skluzem sebral. Kdyby však věděl, že takto přihraje pouze před bránu na rozhodující gól Lucovi Tonimu, tak by nechal Kloseho Klosem. Toni se ze zakončením nepáral a s trochu štěstí překonal Haase. Bayern tak za pověstných "za 5 minut 12" strhnul vedení na svojí stranu dohnal tak svého soka v tabulce na prvním místě, leč je druhý o skóre.

Autor: Jaromír Eybl

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

GIGANT a trpaslík hofigajn zastavíme 3:1 BAYERN MUNCHEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

ty si spravnej skalní fanda!! , nevynecháš jedinej zápas. jinak muj tip 2:0, Bayern ted válí

Reagovat
smazaný uživatel

ano jsem BAYERN

Reagovat
smazaný uživatel

BAYERN je ted na koni!!!zvítězí 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

milujem bayern a preto verim ze ich vyprasia.moj tip 3-0

Reagovat
smazaný uživatel

Přeju to Hoffenheimu tip 2-3

Reagovat
smazaný uživatel

BAYERN GO BAYERN !!!!!!!!!!!!!!!!!!Vykopeme ty vidláky s hnojem na kopačkách.4:0

Reagovat
smazaný uživatel

presne tak su to sedlaci ktori si tam idu po autogramy

Reagovat
smazaný uživatel

FC BAYERN MUNCHEN ZASTAVIL vesničku

Reagovat
smazaný uživatel

fc bayern im to ukazal my sme neporazitelny

Reagovat
Devil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele