19. kolo
08.02.2009 17:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Bayern Mnichov - Borussia Dortmund 3:1

Ve šlágru kola se nakonec po velkém boji radoval Bayern, který hosty z Dortmundu udolal 3:1 a posunul se na druhé místo bod za vedoucí Hoffenheim. Hosté v Mnichově vedli brzkou brankou Valdéze, následně se ovšem zatáhli a byli potrestáni vyrovnáním Zé Roberta. Zápas nakonec rozhodl v samém závěru Klose, který dvěma zásahy zařídil domácím zasloužené tři body.

Vstup do utkání mělo BVB jako z říše snů. Již ve druhé minutě hledal Hajnal kolmicí Valdeze a zásluhou školáckého podklouznutí Demichelise ho skutečně našel. Paraguayský útočník pak zkušeně obstřelil bezmocného Rensinga v domácí brance - 0:1. Hostující fanoušci svými hlasivkami v následujících minutách doslova ovládli Allianz Arenu, podle dalšího vývoje na hřišti však zřejmě tušili, že to nebude na dlouho. Bayern totiž rozpoutal honbu za vyrovnáním a obraně Borussie šla místy hlava kolem.

Nejprve to zkusil v páté minutě Zé Roberto, jeho střela z dálky ale našla jen připraveného Weidenfellera. Chvíli poté si Lahm narazil s Tonim, následně ovšem míč netrefil dobře. Kolem patnácté minuty se začal dostávat do hlavní role Klose, nejprve hlavičkoval nad, v minutě s pořadovým číslem 17 mu pak posadil lahůdkový centr na hlavu Ribéry, tentokrát ovšem hosty zachránil parádním zákrokem Weidenfeller.

Velmi rušná pak byla 20. minuta, v níž nejprve zahrál domácí Lúcio po Freiově střele rukou ve vlastní šestnáctce, píšťalka sudího Kemptera však mlčela, na druhé straně se prosadil Klose proti dvěma protihráčům a jeho postup musel zastavit včasným výběhem výborný Weidenfeller. Ve 24. minutě však již bylo po zásluze vyrovnáno. Po velkém závaru v pokutovém území vystřelil Ribéry, jeho přízemní pokus dokázal Weidenfeller pouze vyrazit a dorážející Zé Roberto se již zblízka nemýlil - 1:1. Záložník Bayernu byl sice v ofsajdu, rozhodčí však byli k domácím velkorysí.

Bayern ovšem neustal, hned dvě minuty po brance hledal Lell Toniho, k němu se míč nakonec i přes teč Santany dostal, italský útočník ovšem z úhlu hlavičkoval nad. O minutu později přišla další část souboje Klose - Weidenfeller, hostující brankář opět proti německému reprezentantovi vyběhl a opět mu šanci zlikvidoval. Následně již strhující tempo utkání opadlo, až ve 36. minutě se snažil Ribéry vymodlit si penaltu, na jeho okatou simulaci však sudí Kempter neskočil. V závěru poločasu pak byl znovu v permanenci Weidenfeller, když nejprve musel vybíhat proti Zé Robertovi a následně likvidovat ránu Ribéryho.

Po změně stran se čekal mohutný nápor mnichovanů, opak byl ale pravdou. Střídajcí Sahin hned provětral rukavice Rensingovi, k dorážce se následně dostal Kringe, netrefil ovšem míč vůbec dobře. V dalších minutách mířil stejný hráč tentokrát hlavou mimo a stejně si vedla střela Toniho na druhé straně. Další šance Borussie přišla v 62. minutě, kdy Hajnal nacentrval na zadní tyč, kde ale Kringe hlavičkoval těsně mimo, hned z protiútoku vypálil tvrdě Ribéry a Weidenfeller vyrazil.

Utkání v těchto minutách nabíralo ztracené tempo ze svého úvodu. Valdéz v dobré pozici netrefil míč dobře, o několik sekund později předvedli na druhé straně Ribéry s Tonim a Klosem dobrou kombinaci, k gólové tečce ji ovšem nedotáhli. Ribéry nehrál nejvydařenější utkání, v 67. minutě si po souboji se Sahinem opět ustlal na zemi, Kempter však překvapivě i tentokrát neměl pro jeho záměr pochopení. Hned vzápětí zamotal domácí obranu Lee, Rensing byl však na zemi včas, na opačné straně hřiště hlavičkoval znovu Klose, na Weidenfellera ale opět nevyzrál.

Bayernu se přece jen podařilo dostat míč za Weidenfellera v 75. minutě, gól Toniho ale nemohl kvůli jasnému ofsajdu Zé Roberta platit. O čtyři minuty později nahrál Ribéry Klosemu, toho opět vychytal Weidenfeller a následnou dorážku poslal Altintop vysoko nad. V 85. minutě měl i Dortmund svoji šanci na vedoucí gól, Zidanův únik však utnul bystrým vyběhnutím Rensing.

Rozuzlení celého utkání nakonec přišlo v 87. minutě. Santana stačil v tísni odhlavičkovat jen ke kopačkám Kloseho a ten snad napopáté ve velké šanci uspěl, když poslal míč mezi Weidenfellerovýma nohama do sítě - 2:1. Hosté se na odpověď již nezmohli a v první minutě nastavení naopak dostali ještě jeden na cestu. Zé Roberto uvolnil na levé straně Ribéryho, který předložil před prázdnou branku Klosemu a ten bez potíží uzavřel skóre na konečných 3:1.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

zvítězíme 4:1 FC BAYERN!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Taky věřím, jednička za barák!

Reagovat
smazaný uživatel

dvojka jak WTC

Reagovat
smazaný uživatel

vidim to na 2:0 FC BAYERN MUNCHEN!!!

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Musíme vyhrát a budou to nervy.2:1 Bayern!!!

Reagovat
smazaný uživatel

hm 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

hm 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

miláček KLOSE to urval!!!!!!!! FC BAYERN MUNCHEN

Reagovat
irik

Reagovat
smazaný uživatel

Bayer mnel jistou vyhru Borussia nemnela sanci neporazila je asi 4 sezony

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele