29. kolo
15.04.2008 20:00 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

Schalke 04 - Energie Cottbus 5:0

Schalke ve velkém stylu odčinilo debakl z Brém. Chotěbuzi doma nedalo šanci a rozneslo jí 5:0. První braku zařídil vlastencem da Silva, poté už úřadoval Kevin Kuranyi, který čtyřmi brankami zařídil vše ostatní.

Schalke začalo zostra a už v 8. minutě mohlo jít do vedení, zimní posila z Frankfurtu Streit ale mířila vedle a podobně si vedl i o pět minut později Kuranyi. Další šance přišla ve 20. minutě. Jones nahrál do uličky aktivnímu Sanchezovi, jeho pokus ale nohou vyrazil Tremmel. Poté ještě chotěbuzský brankář stačil vyrazit hlavičku Bordona a střelu z dálky v podání Altintopa, ve 31. minutě však již inkasoval. Pander zahrál zprava přímý kop na zadní tyč, odkud míč vracel před branku Bordon, Vragel da Silva se musel pokusit míč odvrátit, místo toho ho ale kolenem uklidil pod břevno vlastní branky – 1:0.

V 37. minutě už započal své střelecké dílo Kevin Kuranyi. Pander nahrál Ernstovi, ten balon poslal stříleným centrem před bránu a německý reprezentant s brazilskými kořeny míč s pomocí hostujícího obránce dopravil do poloprádzné branky – 2:0. O čtyři minuty později Kuranyi prokličkoval mezi dvěma obránci a zpoza vápna pravačkou uklidil míč do horního rohu Tremmelovy svatyně – 3:0. Do přestávky mohl ještě zvýšit Halil Altintop, po Panderově centru ale hlavou orazítkoval břevno.

Po přestávce nejprve hlavičkoval Streit po Altintopově centru vedle, v 59. minutě však již přišla čtvrtá branka. Ernst geniální kolmicí uvolnil Kuranyiho, ten sám před Tremmelem poslal rutinérsky míč k pravé tyči a završil tak hattrick – 4:0. Deset minut před koncem ještě černovlasý útočník přidal svou čtvrtou a celkovou pátou branku v utkání. Rafinha zprava nacentroval, Kuranyi byl u míče dřív než vybíhající Tremmel a hlavou upravil na konečných 5:0. V závěru se ještě pokusil pokazit čisté konto Neuerovi Jelič, mladého brankáře Schalke ale nepřekvapil a skóre se tak již neměnilo.

Schalke si upevnilo třetí příčku a za druhým Werderem Brémy zaostává pouze o dva body. Chotěbuz také zůstává na svém, tedy na čtrnácté příčce.

Autor: Petr Vaněček / bundesliga.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Schalke chce udržet minimálně třetí flek, tak by to mělo být za 3 body. Ale Cottbus není jen tak k poražení. Tip 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Panečku, Schalke a Kevin, to je spojení !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele