5. kolo
15.09.2007 15:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Bayern Mnichov - Schalke 04 1:1

Ve šlágru kola se nakonec body dělily. Bayern byl lepší jen na začátku, poté se už hrál vyrovnaný fotbal. Oba celky ukázaly, že jsou hodně silné a letos nemohou pomýšlet na jiné, než nejvyšší příčky.

Hlavně Toni s Ribérym byli vidět v první půlhodině, kdy bylo Schalke pod tlakem. Italský útočník nejdřív po centru Lella hlavičkoval vedle, po Ribéryho výborné přihrávce se špatně zorientoval a netrefil Neuerovu branku. Oba dva pak hezkou kombinací připravili střeleckou pozici pro Lella, jenže ten předvedl jen slabou střelu. Toni ještě zahrozil nebezpečným volejem, to už se však do hry začali dostávat i hosté. Po Rafinhově centru vytáhl Rakitičovu hlavičku pozorný Kahn, z další akce už Bayern inkasoval. Rakitič zatáhl míč před vápno, po Asamoahově zpětné přihrávce vystřelil a balon i díky jemné teči skončil za Kahnem, který měl zakrytý výhled. Hosté byli při chuti a málem brzy přidali další branku. Bordon však hlavičkoval do boční sítě a Rakitičovo sólo po perfektní nahrávce Kuranyiho zlikvidoval Kahn.

Druhý poločas začal očekávaným tlakem Bayernu. Hosté mu však poměrně dobře odolávali, jenže přišla 54. minuta. Po přímém kopu Ribéryho brankář Neuer zneškodnil pokus toniho, míč se však dostal k nekrytému Klosemu a ten hlavičkou do odkryté brány pohodlně vyrovnal. Reprezentační kanonýr málem brzy přidal druhou branku, v nepřehledné situaci mu však v poslední chvíli míč ukopl Westermann. Iniciativu na chvíli opět převzali hosté. Rakitič se snažil z dálky překvapit Kahna, ten byl pozorný. Domácí brankář o chvilku později potřeboval trochu štěstí, aby tečovaný přímý kop Pandera skončil o pár decimetrů v zámezí. Na hřiště se mezitím dostali oba Altintopové a Allianz Aréna tak sledovala bratrský souboj dvou tureckých hráčů. Domácí Hamit mohl rozhodnout, ale po Kloseho přihrávce těsně minul. Hráči Bayernu se zlobili, když se po stažení Kloseho Rafinhou nekopala penalta, v závěru však byli rádi že neinkasovali. Schalke zafungoval nacvičený signál při rohu. Pander kopl míč přesně tam, kde ho tušil Bordon, jenže brazilskému obránci scházely před prázdnou brankou centimetry.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (5)

Přidat komentář
HOST*Devil

Jasna 1.

Reagovat
HOST*bronal

Trochu bojim.Schalke je silný.Ale letos Bayern válí.Tak to dám.

Reagovat
HOST*Devil

1:0

Reagovat
HOST*aspach

myslíte jasná 1?

Reagovat
HOST*Devil

Jo myslime!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele