34. kolo
17.05.2008 15:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

1. FC Norimberk - Schalke 04 0:2

Největší zklamání sezony bylo "dotaženo do konce". Norimberk doma opět doplatil na neproměněné šance a po dvou brankách Bordona prohrál se Schalke 0:2, což pro loňského vítěze poháru znamená sestup do druhé ligy. Schalke i přes výhru zůstává na třetím místě.

Domácí začali dle očekávání aktivně a v osmé minutě měli první gólovku. Po Mintálově snaze se dostal k míči Charisteas, jeho pokus však zneškodnil Neuer. Ve třinácté minutě hlavičkoval ze šesti metrů Wolf, Neuer však vytáhl míč nad břevno. Poté se ozvali také hosté. Ernst našel Asamoaha, Klewer však byl na místě. V 19. minutě však už Schalke vedlo. Pander zleva zahrál rohový kop, v pokutovém území nejvýš vyskočil Marcelo Bordon a na jeho hlavičku neměl Klewer nárok – 0:1.

Úvodní branka snahu FCN trochu otupila, do velkého tlaku se domácí začali opět dostávat s blížícím se koncem poločasu. Ve 35. minutě byl v šanci opět Mintál, proti němu se ale vytáhl Neuer. Už v nastavení vypálil Misimovič, jeho ránu konečky prstů dokázal vytěsnit mimo brankový prostor skvělý Neuer. O několik sekund později pálil Engelhardt, jeho nebezpečná střela ale šla těsně pravé tyče.

Po změně stran ráz hry pokračoval. Ve 47. minutě se řítil sám na branku Vittek, na poslední chvíli ho ale perfektním obranným zákrokem spacifikoval Westermann. O pět minut později si na nadýchaný Engelhardtův centr naběhl Wolf, z dobré pozice ale hlavičkoval hodně nepřesně. Domácí nemohoucnost v koncovce tak opět ztrestali hostující "Königsblauen". V 61. minutě zahrával Pander přímý kop, který se dostal až na zadní tyč k Bordonovi a ten kolenem prakticky rozhodl o osudu utkání.

Že hráči Norimberku už sestup odvrátit nedokážou, bylo jasné i domácímu kotli, z něhož znělo "Schönen Dank und auf Wiedersehen...". Fakt, že domácím zkrátka nebylo přáno, se potvrdil v 71. minutě. Engelhardt nacentroval a hostující obránce Pander nešikovně hlavičkoval, bylo z toho však jen břevno. Do konce utkání měli domácí několik střeleckých pokusů, hosté zase pár nadějných brejků, skóre se však z konečných 0:2 již nehnulo.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bude to pekelně těžké, ale jiná cesta za záchranou než výhra není !!! Tak to snad dobře dopadne. Tip 1:0. 1. FCN !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Hrozná sezona v Norimberku. Hrůza a děs, tým který měl spadeno na poháry sestoupil ... Gratulace Schalke za 3. příčku a Ligu Mistrů, dobrý výkon nato jak to vypadalo před jarní částí.

Reagovat
smazaný uživatel

Tento neštastný výsledek bohužel korunoval celou nepovedenou sezónu !!! Je to k vzteku, tým měl zdaleka na víc, než hrát o záchranu. Doufám, že z toho vedení 1. FCN vyvodí adekvátní důsledky !!! Za rok musí být zpět, nic jiného nepřipadá v úvahu !!! Musí se pogratulovat soupeři ze Schalke 04, ten si naopak vybojoval možnou účast v LM ! 1. FCN !!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

sem zvědavej jestli někdo z čechů vodejde...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele