11. kolo
12.12.2020 16:00 CET
2 : 1
(0:0)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Pardubice doma opět bodovaly, v souboji nováčků si poradily s Brnem

Pardubice nejsou zvyklé doma prohrávat, body nerozdávaly na východočeském stadionu Pod Vinicí a soupeři na ně nenacházejí recept ani v pražském azylu v Ďolíčku. Jako další nepochodilo Brno, domů odjelo s porážkou 1:2.

Jako první z obou brankářů měl práci hostující Floder, jehož prověřil Solil, mnohem větší šance následně byla k vidění na druhé straně. V osmé minutě ztratil míč Solil a Zbrojovka se dostala do přečíslení, které zakončil Pachlopník a za Boháčem zazvonilo břevno.

Pardubice odpověděly velkou šancí a nepřesným zakončením Tischlera. Přesnější byl až Ewerthon a Floder tentokráte musel na zem. Ve 33. minutě brněnská obrana pozapomněla na Čelůstku a ten se ocitl sám před gólmanem, jenomže selhal a minul bránu. Před Flodera se v závěru poločasu dostal i Hlavatý, v tomto případě ovšem sehrál hlavní roli zdvižený praporek v ruce pomezního rozhodčího.

První poločas přinesl zajímavou podívanou a druhý byl v tomto ohledu ještě lepší, navíc začaly padat branky. Tu první měl na kopačce hostující Růsek, v 51. minutě ovšem před Boháčem selhal a tento moment se nakonec ukázal být klíčový. Jen o chvíli později udeřilo na opačném konci hřiště. Po levé straně prošel až do vápna Huf a přihrávkou oslovil Tischlera, ten nezaváhal a domácí vedli.

Stav 1:0 vydržel jen dvě minuty a po nich se opět radovaly Pardubice. Klíčovou roli tentokráte sehrál Ewerton, efektní a efektivní patičkou našel ještě lépe postaveného Hufa a ten k asistenci přidal rovněž branku - 2:0.

Brno rázem muselo dotahovat dvoubrankové manko a polovinu z něho mohl umazat Šural, kdyby svou hlavičku vměstnal mezi tyče, v podobných místech skončila i rána Šumbery. Zbrojovka se v závěru nastěhovala na polovinu soupeře a Boháč musel zasahovat proti skákavé střele Čermáka, přesto nakonec kapituloval. Ve druhé minutě nastavení došlo v domácím pokutovém území ke zmatečné situaci, vše začal svým průnikem Hladík a zakončil úspěšný Pachlopník - 2:1.

Na více už Brnu nezbyl čas a z Prahy odjíždí s nepořízenou. Pardubice naopak neprohrály v hlavním městě ani v šestém zápase a senzačně atakují evropské poháry, na sestupové pozice mají k dobru příjemný devítibodový polštářek.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (6)

Přidat komentář
dejvikker

2:0

Reagovat
patrikhm

Brno konečně zabere

Reagovat
tlaci

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
dejvikker

Boháč - Surzyn, Šejvl, Toml, Čelůstka - Jeřábek - Tischler, Hlavatý, Solil, Pfeifer - Huf.

Povinny tří body.

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele