28. kolo
04.05.2008 20:15 CET
0 : 2
(0:1)
Stadión:
AXA Arena, Praha

Reportáž

Sparta Praha - 1. FC Brno 0:2

Sparta si připsala první domácí porážku od listopadu a první porážku vůbec v tomto kalendářním roce. Brno se naopak bodově dotáhlo na třetí Baník a i po druhé v této sezóně na pražského soupeře vyzrálo.

Divák, který přišel byť jen o minutku později, již neviděl v akci Tomáše Řepku. Ten si vzal míč, i když měli házet hosté, následně ho hodil zblízka prudce po hlavě Besty, který sice pád hodně zveličil, přesto červenou kartu pro sparťanského stopera ukázal rozhodčí Matějek správně. Když Kisel obtočil šajtlí míč kolem obránce pouze do náruče Bureše, mohli brněnští využít početní převahy. Míč letící do vápna přizvedl nešikovně Sivok, o odvrácení se snažil skluzem střídající Hainault, který však míč napálil přesně do hlavy Střeštíka a vyběhnuvší Grigar byl bez šancí. Ke zvýšení vybídl Střeštík Bestu, který měl po centru na malém vápně několikametrový prostor, jenž dokázal využít jen k hlavičce o decimetr vedle vzdálenější pravé tyče. Na Spartě nešlo nijak extrémně znát brzké oslabení a v poslední minutě mohla dokonce vyrovnat. Přímý kop zahrávaný Horváthem nedokázal Bureš vyrazit mimo nebezpečí, Sivok střelou v pádu brankáře překonal na štěstí pro něj zaskočil Dvorník, ten však pouze nahrál Hainaultovi, který z malého vápna odkrytou branku přestřelil.

Dlouho předlouho byl jedinou zajímavější akcí druhého poločasu Střeštíkův oblouček přes brankáře a následná gólová hlavička Besty z několikametrového ofsajdu. Zápas sice nepostrádal tempo a nikterak nenudil, ale další pozdvižení vyvolala až akce v 67. minutě, kdy se Slepička probil po Holendově přihrávce do malého vápna a Trousil na poslední chvíli skluzem odvrátil na roh. Že před soupeřovou standardkou není radno střídat bránícího hráče, málem připomněl trenéru Uličnému Holenda, jehož hlavička pořádně vystrašila opařeného Bureše, nakonec však proletěla pouze kolem levé tyče. Sparta poté měla převahu a Brno často bránilo v osmi lidech ve vápně, divák by nepoznal, že domácí hrají v deseti. Jenže většina akcí končila nepřesnou střelou či nepovedenou individuální akcí ještě před vápnem, a tak v první vteřině nastavení přišel rozhodující gól. Polách stihl přihrát Balážovi ještě před jeho vběhnutím do ofsajdu, nově příchozí hráč pak potáhl míč až k brankové čáře a přesnou přihrávkou našel v malém vápně nabíhajícího Doška, který míč bezmyšlenkovitě napálil, Grigar byl proti tvrdé ráně bez šancí. Sparta tak dává svému největšímu rivalovi ještě naději zabojovat o titul.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1. FC Brno do toho !!!

Reagovat
Aris1914

v řecké lize jsme nepřátelé , ale tady se ukazuje že všichni rozumní lidé spartě nefandí

BRNO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Brno překvapí výhrou 2:1, góly Brna Trousil a Došek - ZBROJOVKA DO TOHO

Reagovat
smazaný uživatel

Taky doufam že Brno bude bodovat !!!!!!0:1..........!!!

Reagovat
smazaný uživatel

SPARTA PRAHA MISTR LIGY!!! Brno buzerantů plno!!! 4:0!!!

Reagovat
Aris1914

ano zase jeden pražský pablb se ukázal a pak že préj jsou pražáci o kapánek chytřejší

Reagovat
smazaný uživatel

my jsme teplí no a co?

my jsme teplí no a co?

Reagovat
smazaný uživatel

Tento zápas bude boj od začátku až do konce. Spartu by případné vítězství posunulo blíže k titulu, Brno by si zase případným bodovým ziskem udrželo šance na pohárový sen o Evropě, který se jim po remíze v domácím poháru 2:2 s Libercem vzdálil. Tip - 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Dieeeego Besta. Dnes jim tam lupne ze tři fíky a pražáčci budú čumět jak betálný buzuluk.

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Aris1914

tož ke konci poločasu na letné je asi skvělá atmosféra , jestli můžu řepkovi poradit může v té krátké pauze co ho čeká hrát vybíjenou.

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda, tipoval jsem sice 2:1 pro Brno góly Trousila a Doška, ale 2:0 je ještě lepší .... Teď by to ještě jako třešničku chtělo vyhrát v Liberci, tipuji 1:0 gólem Reného Wagnera

Reagovat
smazaný uživatel

JOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO Brno dekujem!!! Super Repkova inteligence se projevila opet naplno

Reagovat
smazaný uživatel

ŘEPKA - BOREC NA ZAČÁTEK ! nový pořad tv nova !!

Reagovat
smazaný uživatel

Bravo 1.FC BRNO !!! Spartu trápí stále stejní lidé, jsou nepoučitelní. A to prý se už uklidnil a podobně,....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele