3. kolo
14.08.2006 17:15 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

FK Marila Příbram - SK Kladno 1:0

V pondělní televizní dohrávce mohli fanoušci na stadionu Na Litavce či diváci doma u televizních obrazovek sledovat souboj dvou týmů, které byly již před začátkem sezóny odsouzeny k boji o záchranu. Ofenzivní koncert tedy nikdo příliš neočekával, což se nakonec také potvrdilo a k vidění byl velmi nudný zápas svázaný defenzivní taktikou obou celků.

V prvním poločase se o nějaké gólové šanci prakticky nedá hovořit, protože pokud už někdo ohrozil Pařízka v bráně Příbrami či Bičíka v kleci Kladna, jednalo se lehké pokusy doprostřed brány. Utkání tak dle očekávání rozhodla jediná branka po individuální akci. Něco přes tři tisíce diváků sledujících zápas přímo na stadionu se dočkalo v 55. minutě, kdy se trefil Šindelář. Jeho akce začala u autové čáry na levé straně hřiště, s míčem se posunul až téměř na hranici šestnáctky a přesnou střelou k levé tyči rozhodl celý zápas.

Hosté si poté sice šance na vyrovnání vytvořili, ale jejich neproměněním jen potvrdili svou střeleckou mizérii. V 62. minutě se ocitl Cigánek sám osm metrů před Pařízkem, místo střely ale zaváhal a akce vyšuměla do ztracena. Podobně si vedl i Veleba v 73. minutě, který dostal přihrávku do hloubi pokutového území domácích, míč se mu ale zamotal pod nohy a z nadějné akce opět nic nebylo.

Pokud chce Kladno v nejvyšší soutěži začít pomýšlet na sběr bodů, bude každopádně muset zlepšit svou útočnou hru. V pondělní dohrávce tedy Kladno, hlavně díky své střelecké nemohoucnosti prohrálo v Příbrami 0:1. Za zmínku také stojí, že Kladno a České Budějovice jsou jediné dva týmy, kterým se zatím nepodařilo vstřelit ani gól. Útočnou fází své hry se však příliš chlubit nemohou ani Sparta, Brno či Plzeň, které ve třech zápasech shodně vstřelily po jedné brance.

"Blahopřeju soupeři k vítězství. Myslím si ale, že jsme měli dost možností ke vstřelení gólu, ale v koncovce nám chybí kvalita a důraz. Naše mizérie trvá dál," konstatoval Koubek.

"Byl to bojovný zápas, vyrovnaný. Otázkou bylo, kdo udělá první chybu. Proto jsme se snažili hrát vzadu zodpovědně a nakonec jsme dali krásný gól. S výhrou jsme spokojeni," řekl Tobiáš.

Autor: Jan Werner

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele