27. kolo
15.05.2005 17:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Sparta Praha - 1. FC Brno 2:0

Po vydařeném domácím utkání proti Ostravě si Brno brousilo zuby i na Spartu a věřilo, že by poprvé v historii samostatné české ligy mohlo na jejím stadiónu získat alespoň bod. "Zázrak" se však nekonal. Poté, co Sparta v minulém kole zaváhala v Mladé Boleslavi, pohrozil šéf Křetínský, že pokud se bude podobný výpadek opakovat, budou padat pokuty. Navíc slíbil fanouškům, že jakousi omluvou za zmiňovaný výpadek bude právě zápas s Brnem a už před začátkem zápasu tak bylo jasné, že to Brno nebude mít v Praze vůbec jednoduché.

A také nemělo. Sparta měla po celý zápas převahu, kterou poprvé gólově zužitkovala ve 31. minutě, kdy vstřelil Jun další ze svých klasických gólů, tento by se ale s přehledem dal označit za jeho nejjednodušší v letošní sezóně a možná vůbec v prvoligové kariéře. Po přímém kopu Poborského hlavičkoval Johana a přímo na brankové čáře dorazil míč do brány právě Jun. Jedinou vážnější šanci ve své šestnáctce musel řešit gólman Blažek, který se do sparťanské klece vrátil po zranění. Bylo to po závaru ve 44. minutě, míč, na který si naskočil, neudržel v rukou a nabídl tak Brňanům šanci k vyrovnání, zůstala ale nevyužita.

V 55. minutě přišel druhý gól Sparty, kdy se po Medunově přihrávce prosadil Poborský. Domácí pak už Brno k ničemu nepustili a zápas tedy skončil poměrně jasnou a zaslouženou výhrou Sparty. Zajímavý incident se ale ještě odehrál v 88. minutě, kdy nervy pukly kouči Hřebíkovi a na rozhodčího zařval po jednom z dalších neodpískaných faulů "To si snad děláte prdel!" To ovšem uslyšela čtvrtá rozhodčí Damková, vše nahlásila hlavnímu Jahodovi a ten Hřebíka vykázal na tribunu. Vše bude mít ještě dohru před disciplinární komisí.

"To poslední slovo jsem neměl říkat," litoval svých slov po zápase sparťanský trenér. "Když chcete uspět na Spartě, musíte si věřit, musíte pro to něco udělat a šance, které máte, se stoprocentní úspěšností proměnit. Nic z toho se nestalo, proto jsme zaslouženě prohráli," konstatoval trenér Kotrba.

Autor: Jan Werner

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

FORZA SPARTA

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele