Evropská liga - souhrn třetích zápasů základních skupin

20.10.2011, 21:06, aktualizováno 20.10.2011, 23:04
Komentáře a souhrny
Několik gólových nadílek přinesl dnešní program Evropské ligy. Pět gólů od Maccabi Haifa dostala Steaua, stejný příděl od Schalke zase Larnaca. Čtyři góly dalo v Odense Twente. Udinese v závěru porazilo Atlético Madrid a Rennes remizovalo 1:1 se Celticem. Slovan Bratislava si po remíze s PSG připisuje první bod. Opět se dařilo Angličanům, uspěly Tottenham, Stoke i Birmingham...
Skupina A

Tottenham Hotspur - Rubin Kazaň 1:0

20.10.2011 21:05

Góly: 34. Roman Pavljučenko

Tottenham si na své konto připsal své druhé vítězství v Evropské lize a ujal se čela tabulky, kterou vede před druhým PAOK o dva body. Ruský Rubin naopak utrpěl svou první porážku, která se ovšem na White Hart Lane vůbec nemusela konat. O výhře domácích rozhodla právě krásná trefa ruského forvarda Romana Pavljučenka.

Rubin v Anglii nehodlal jenom bránit, ačkoli Nelson Valdez byl v sestavě jediným útočníkem, a rozhodně se za svůj výkon nemusí stydět. Především ve druhém dějství měl několik možností, jak zvrátit nepříznivý stav, byť se mu tentokráte v koncovce prostě nezadařilo. Nejprve Natcho z rohového kopu našel Šaronova, jehož hlavička do brány nezamířila.

Poté zahrozil svou střelou hlavou z bezprostřední blízkosti Karadeniz, jemuž nacentroval Noboa, nicméně mezi třemi tyčemi se tkvěl domácí brazilský gólman Gomes, který jí fantastickým zákrokem vytěsnil. Na druhé straně pálil naopak jedovatými ostny Defoe, branku však nakonec vsítil až jeho spoluhráč Pavljučenko.

Ve 34. minutě se s ničím nemazlil a z přímého kopu kopnul do balónu tak prudce, jak jen to šlo. Střela nakonec prosvištěla kolem zdi, orazítkovala břevno a zaplula do sítě. Ruský reprezentant přitom kazaňského brankáře Ryžikova mohl překonat do poločasu ještě jednou, avšak kroucená střela ho nepřekvapila.

Ani po přestávce ruský celek nehrál vůbec špatnou partii. V 55. minutě se do velké střelecké pozice dostal Rjazancev, Gomes však držel svůj tým nad vodou. Rubin opravdu vzhlížel vyrovnání, ale ani Noboa, ani znovu Rjazancev síť nerozvlnili. Domácí zahrozili Defoeovou hlavičkou, kterou kryl Ryžikov.

Poslední možnost na jakoukoli změnu skóre měl střídající Martins, jenž už na Ostrovech oblékal dres Newcastlu, jenže jeho pokus zablokoval Kaboul. Spurs tak udrželi jednobrankové vedení až do konce, byť s notnou dávkou štěstí a velkými problémy.

Více informací k zápasu

PAOK Soluň - Shamrock Rovers 2:1

20.10.2011 21:05

Góly: 12. Costin Lazăr, 63. Vieirinha - 48. Karl Sheppard

Měla to být jednoznačná záležitost, ovšem nebyla. Favorizovaný PAOK Soluň se v zápase s irským Shamrockem Rovers trápil, ale nakonec o povinné tři body nepřišel. Řekové zásluhou Lazara brzy vedli, ale ve druhém poločase srovnal Sheppard. Rozhodující trefu nakonec zaznamenal Vieirinha.

Irové se v bouřlivém řeckém prostředí dlouho nedrželi a už ve 12. minutě poprvé inkasovali z kopačky Lazara, ten vypustil fantastický projektil a brankář Thompson zůstal jako přibitý - 1:0 pro PAOK. Tím domácí rozhodně nekončili a nadále měli více ze hry, nicméně druhý gól se do šaten nepodařilo vstřelit. Shamrock příliš šancí neměl, ale už v prvním poločas ukázal, že to s ním nebude mít PAOK zas tak jednoduché.

Tyto obavy se nakonec potvrdili krátce po změně stran. Dennehy rozehrál volný přímý kop a nikým neobsazený Sheppard vstřelil vyrovnávací branku - 1:1. Pro PAOK to byla studená sprcha, po celou dobu byl lepším týmem ale skóre bylo po trefě Shepparda vyrovnané.

PAOK poněkud zvážněl, ale v 63. minutě si vzal vedení zpátky. Ivič připravil palebnou pozici pro Vieirinhu a ten vstřelil rozhodující gól celého utkání - 2:1 pro PAOK. Domácí mohli ještě navýšit ale v cestě pokáždé stál spolehlivý Thompson. Soluňský celek tak vyhrál pouze 2:1, co je však důležitější jsou tři body.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Tottenham Hotspur (ENG)32104:17
2.PAOK Soluň (GRE)31204:35
3.Rubin Kazaň (RUS)31115:34
4.Shamrock Rovers (IRL)30032:80
Skupina B

Standard Lutych - Vorskla Poltava 0:0

20.10.2011 21:05

Góly: -

Lutych nedokázal i přes nespočet šancí vyzrát na Poltavu a po bezbrankové remíze se tak bude muset být i nadále na pozoru. Vorskla si zapsala premiérový bod, i tak ale zůstává beznadějně poslední.

Utkání mělo poklidný rozjezd. Jako první pálil na domácí straně Cyriac, jeho pokus ale mířil pouze nad branku. Odpověď přišla z kopaček Kryvošejenka, ani on ovšem nedokázal zamířit mezi tři tyče. Lutych ale dával postupem času najevo, kdo se ujme dirigentské taktovky.

Další příležitost měl po Pocognoliho centru Van Damme, jeho pokus z bezprostřední blízkosti se ale do prostoru ohraničeného třemi tyčemi nevešel. V centru dění byl především agilní Cyriac, který měl během krátké doby hned dvě nadějné šance. Nejprve nedokázal do branky nasměrovat Seijasův roh, o pár okamžiků později potom pro změnu ztroskotal na pohotovém Dolganskijovi.

A ten samý hráč měl příležitost i do třetice. Tentokrát napřáhl z úctyhodných 25 metrů, Dolganskij ovšem i při této střele parádně zasáhl a svůj tým podržel. Před odchodem do kabin tak mohlo nečekaně udeřit na opačné straně. Příležitost měl Krasnoperov, z dobré pozice ale nemířil přesně.

Druhá polovina pokračovala v nastaveném trendu. Buyensův pokus zastavil obětavým zákrokem Krasnoperov, Seijasův pokus zase zastavil Dolganskij. Lutych měl jednoznačně navrch. Biaův pokus se neujal a ovoce kýžené ovoce nepřinesla ani spolupráce střídajícího Gonzálese s Cyriacem.

Hostující tlak i nadále narůstal. Cyriacům projektil, ale přesvědčivý Dolganskij udržel, dobíhající Kanu se tak k dorážce nedostal. Na druhé straně vyslal ojedinělý pozdrav Januzi, neprověřený Bolat se však zaskočit nenechal. V úplném závěru mohl rozhodnout smolař Cyriac, ale ani z této situace nedokázal hostujícího strážce svatyně překonat.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - FC Kodaň 2:2

20.10.2011 21:05

Góly: 29. Christian Pander, 81. Sérgio da Silva Pinto - 67. Dame N'Doye, 89. César Santin

V zajímavém utkání v AWD-Areně se nakonec body dělily, situace ve skupině B tak zůstává mimořádně napínavá. Hannover zůstává spolu s Lutychem s pěti body na postupových místech, ale o bod třetí Kodaň bude jistě chtít kartami také zamíchat.

Hannover začal, jak je u něj v AWD-Areně zvykem hodně aktivně. Jako první se do šance dostal Abdellaoue, z úhlu ovšem nedokázal Wilanda překonat. O chvíli později se po rohovém kopu dostal odražený míč k Panderovi, jehož projektil ale jen líznul boční síť. Ten samý hráč měl dobrou možnost i vzápětí, tentokrát si však jeho ránu Wiland pohlídal.

Ve 27. minutě měl stoprocentní příležitost uzdravený Schlaudraff, v rozhodujícím okamžiku ovšem uklouzl a jeho nedůrazný pokus tak nemohl Wilanda vylekat. Za další dvě minuty už se skóre přece jen měnilo. Po chybě Claudemira se k míči dostal Pander a parádní ranou otevřel skóre - 1:0.

Pojistku mohl hned vzápětí přidat Abdellaoue, z ideální pozice ovšem pálil těsně vedle branky. V závěru první půle začínali mít navrch hosté, jejich hra ale postrádala jakýkoliv nápad, myšlenku, a tak jsme viděli šance pouze na jedné straně. Tu další měl na kontě Schlaudraff, z úhlu ale nedokázal chytrým lobem Wilanda propálit.

I po krátkém oddechu se pokračovalo ve stejném duchu. Nebezpečná byla pro hosty především dvojice Abdellaoue - Schlaudraff, kteří jak prokazují v Bundelize by spolu mohli hrát klidně i poslepu. To se nakonec ukázalo ve 47. minutě. Schlaudraff nacentroval před branku, Wiland jeho pokus vyrazil pouze před sebe, kde stál pohotový Abdellaoue, i jeho pokus ale hostující brankář zpacifikoval.

Z dálky zkoušel štěstí i Cherundolo, zaměstnaný Wiland si ale i s jeho pokusem věděl rady. Postupem času se aktivita 96tek vytratila a Kodaňští toho patřičně využili. Ke střele se dostal obávaný kanonýr N'Doye a parádně umístěnou střelou srovnal na 1:1. Hosté byli najednou při chuti, dalekonosný pokus Grindheima si ale cestu do branky nenašel.

V 81. minutě se ale skóre znovu nečekaně měnilo. Z dálky se do balónu opřel Pinto a Wiland byl na jeho pokus krátký - 2:1. Kodanští se ale ani za nepříznivého stavu nevzdali. N'Doye našel střídajícího Kristensena, ten ale hlavičkoval nad branku. Minutu před koncem se ale hosté dočkali. N'Doye našel útočného kolegu Santina, a ten z úhlu zajistil svému týmu cenný bod - 2:2.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Standard Lutych (BEL)31203:05
2.Hannover 96 (GER)31204:35
3.FC Kodaň (DEN)31113:54
4.Vorskla Poltava (UKR)30121:31
Skupina C

Rapid Bukurešť - Legia Varšava 0:1

20.10.2011 21:05

Góly: 73. Miroslav Radović

Polská Legia dokázala vyhrát v Rumunsku, ke třem bodům jí stačila jediná branka. Celý zápas se odehrával v poklidném tempu, o výhře hostí rozhodl dvacet minut před koncem Miroslav Radovič.

První pohlednou šanci si vypracoval Daniel Pancu, po patnácti minutách hry se tento domácí útočník snažil prosadit pravačkou, jeho střela šla ale těsně nad bránu hostujícího Dušana Kuciaka. Hosté byli ze začátku nervóznějším týmem, častěji se uchylovali k faulům a z nich následně rezultovaly šance domácích.

Aktivní Pancu se snažil vstřelit první gól zápasu ve dvacáté minutě, tentokrát ale byl brankář Kuciak na svém místě. Za hosty se pokoušel o to samé záložník Radovič, ani on ale neuspěl. Napodobit ho chtěl spoluhráč ze středové formace Ariel Borysiuk, který ale našel jen rukavice brankáře Dumitrua.

Hra se uklidnila, domácí ale museli po půlhodině hry střídat, zraněného Mihaie nahradil Andrade Teixeira. Záložník Ciprian Deac se zkoušel prosadit chytrou střelou, ale obrana si s jeho akcí nakonec poradila a tak se oba týmy rozešly do šaten za bezbrankového stavu.

Ve druhém poločase pokračovali oba týmy ve stejném tempu, hosté se tlačili více před domácí branku, jež hájil již v prvním poločase skvělý Dumitru. Střídající Andrade Teixeira v padesáté minutě vyzkoušel pozornost hostujícího brankáře Kuciaka, svou střelou zpoza obránce mu ale příliš starostí nepřidělal.

Po střídání na každé straně střílel nebezpečně záložník Miroslav Radovič, tentokrát ale ještě štěstí neměl. To mu už ale nechybělo o tři minuty později, kdy poslal svůj tým do vedení. Ariel Borysiuk našel spoluhráče skvělým centrem a Radovič skvěle umístěnou hlavičkou stanovil průběžné skóre zápasu na 1:0 pro hosty z Polska.

Domácí záložník Ciprian Deac se snažil vyrovnat, s jeho snahou ale zásadně nesouhlasila obrana hostí a stav se neměnil. A protože skóre vydrželo až do závěrečného hvizdu rozhodčího, Legia si odváží z Rumunska cenné tři body.

Více informací k zápasu

Hapoel Tel-Aviv - PSV Eindhoven 0:1

20.10.2011 21:05

Góly: 70. Georginio Wijnaldum (pen.)

PSV Eindhoven má jako jediný holandský celek v základních skupinách plný počet bodů, i když nyní na izraelské půdě neměl situaci nijak lehkou. Soupeř totiž statečně bránil, a i když někdy nechal protivníkovi až moc volného místa, tak přeci jen ho do gigantických příležitostí nepustil. O osudu duelu rozhodl proto pokutový kop ve prospěch holandského celku a ten je jednou nohou v další fází, naopak Hapoel je bez bodu na poslední pozici.

V tuto chvíli je jeho naděje na úspěch naprosto minimální a pokud chce mít alespoň teoretickou šanci, musí v odvetě na Philips Stadium zvítězit. Nicméně zřejmě to vypadá, že již po čtyřech odehraných duelech ztratí definitivně možnost postoupit do další fáze. Hosté zvítězili brankou ze 70. minuty, kdy úspěšně proměnil nařízený pokutový kop Georgino Wijnaldum a izraelský výběr se na závěrečný nápor příliš nezmohl.

Přitom domácí před početnou diváckou kulisou začali lépe. Nejprve Omer Damari prověřil pozornost gólmana Andrease Isakssona, hned na to pálil Iyad Khutaba mimo tři tyče. Z přímého volného kopu přestřelil branku také Shay Abutbul. Hosté si úvodní příležitost vypracovali až v polovině úvodního dějství. Ovšem Stanislav Manolev pálil z dobrých pětadvaceti metrů mimo.

O pár minut později ho napodobil Wilfred Bouma, závěr poločasu ale patřil domácím. Po krouceném centru Mirko Oremuse nedosáhli na balón před prázdnou klecí o pár decimetrů Emmanuel Nosa Igiebor ani Toto Tamuz. Po změně stran už však hosté útočili více. Brankář Edel Apula Edima Bete nejprve zlikvidoval ránu Zakariho Labyada, následně brilantně nadzvedl nad břevno pokus Driese Mertense.

V dalších šancích nebyli přesní Ola Toivonen ani Manolev a proto favoritovi pomohl pokutový kop. Slovenský obránce Mario Pecalka poslal ve vápně k zemi Mertense a sudí byl nekompromisní. Balón si na penaltový puntík postavil Wijnaldum a trefil levý horní roh - 0:1. Následně mohl navýšit Labyad, jenže z dobré pozice minul branku o nějaký ten decimetr, na druhé straně v samém závěru zmařil šanci na vyrovnání gólman Isaksson, zlikvidoval totiž střelu Roeie Gordana.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.PSV Eindhoven (NED)33005:19
2.Legia Varšava (POL)32014:36
3.Rapid Bukurešť (ROU)31022:43
4.Hapoel Tel-Aviv (ISR)30032:50
Skupina D

Sporting CP - FC Vaslui 2:0

20.10.2011 21:05

Góly: 43. Evaldo, 70. Matías Fernández

Sporting dokázal vyzrát i na nevyzpytatelnou Vaslui a po třech zápasech tak zůstává stoprocentní, čímž si v podstatě již zajistil vstupenku do další fáze. Rumunský celek bude muset o postup ještě tvrdě bojovat.

Sporting začal, tak jak se na domácí celek sluší a patří. Již v první minutě měl skvělou střeleckou pozici Fernández, jeho pokus ale naštěstí pro hosty zastavil obětavý Pavlović. Dalekonosným pokusem to zkoušel i Schaars, mezi tři tyče ovšem zamířit nedokázal.

Další možnost měl na kontě Capel, jeho ránu však podobně jako v případě Fernándeze hostující obrana zablokovala. Vaslui byla bezradná, což jasně dokumentoval tvrdý zákrok Pavloviče na unikajícího Capela. Tlak domácích pokračoval i nadále. Z dálky znovu napřáhl Fernández, do prostoru ohraničeného třemi tyčemi se mu však zacílit nepodařilo.

Rumunské naděje potom definitivně odvála 38. minuta. Wesley zbytečně poslal k zemi Pereiru a sudí Turpin mu bez váhání ukázal červený kartónek. Zelenobílí početní převahu vzápětí zúročili. Fernández našel Evalda, a ten ke vzdálenější tyči překonal Černiauskase - 1:0.

Po obrátce mohl přidat pojistku Schaars, jeho pokus si ale cestu do sítě nenašel. Tlak Sportingu byl enormní a bylo tak jen otázkou času, kdy se začnou měnit čísla na ukazateli skóre. To se ještě nepovedlo v 57. minutě po střele Pereirinhy, která orazítkovala pouze břevno hostující svatyně.

Po hodině hry pálil Carrillo, ani jeho střela však domácím tolik potřebné uklidnění nepřinesla. To se však změnilo v sedmdesáté minutě. Do další příležitosti se dostal aktivní Fernández a bývalý hráč Villarrealu se tentokrát nemýlil a zvýšil na 2:0. Poslední možnost měl sedm minut před koncem Schaars, branku ale minul.

Více informací k zápasu

FC Curych - SS Lazio 1:1

20.10.2011 21:05

Góly: 23. Adrian Nikci - 22. Giuseppe Sculli

Lazio nedokázalo na Letzigrund stadionu udržet vedení a nakonec se i přes řadu šancí rozešlo s Curychem smírně. Oba celky tak ještě čeká spolu s Vasluí v dalších zápasech pořádná dřina.

Biancocelesti měli lepší nástup a hned první jejich šance skončila vedoucím gólem. To se psala 22. minuta, po spolupráci Diase s Hernanesem se k balónu dostal Sculli a z 12 metrů překonal bezmocného Guatelliho - 0:1.

Radost Lazia však neměla dlouhého trvání, již o minutu později totiž bylo srovnáno. Alphonense našel v dobré pozici Nikciho, a ten střelou do levé šibenice vyrovnal na 1:1. Hrálo se nahoru dolu. Další příležitost měl Matuzalem, jeho střelu však Guatelli vyrazil. Před poločasem ještě pálil nepřesně Cissé.

Hosté začali ve druhé půli znovu nesmírně aktivně. Odměna na sebe nemusela nechat dlouho čekat, Sculli ovšem z dobré pozice branku přestřelil. Střelecký pokus si na své konto připsal také Hernanes, jeho dalekonosná rána však pouze zahřála Guatelliho.

FCZ měl ideální možnost dostat se do vedení v 63. minutě. Po chybě Radua se před Marchettim ocitl Alphonse, v důležitém okamžiku ale nezachoval chladnou hlavu a branku minul. Po třech bodech tak mohli sáhnout hosté. Nejprve pálil Cissé, jeho pokus ovšem Guatelli zneškodnil. Dvě minuty před koncem mohl po spolupráci s Hernanesem rozhodnout střídající Kozák, ale hlavičkoval nepřesně.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Sporting CP (POR)33006:19
2.SS Lazio (ITA)30214:52
3.FC Vaslui (ROU)30214:62
4.FC Curych (SUI)30213:52
Skupina E

Stoke City - Maccabi Tel-Aviv 3:0

20.10.2011 21:05

Góly: 12. Kenwyne Jones, 25. Cameron Jerome, 32. Ryan Shotton

Stoke City se výrazně přiblížilo postupu mezi dvaatřicítku nejlepších a v tuto chvíli to vypadá, že doplní početnou anglickou kolonii i v jarních bojích evropských soutěží. Stoke totiž doma s přehledem zdolalo izraelské Maccabi Tel Aviv poměrem 3:0 a na čele tabulky se hřeje se sedmi body na kontě, pokud navíc dokáže zvítězit i odvetě bna izraelské půdě, tak ho postup do dalších bojů na pětadevadesát procent nemine.

To ovšem Maccabi nesmí dopustit, pokud chce reálně myslet na úspěch. Maccabi totiž získalo pouhý jediný bod s ukrajinským Dynamem Kyjev a jinak vyšlo naprázdno, domácí prohra s anglickým celkem by mohla znamenat definitivní konec šancí na postup ze skupiny. Na půdě Stoke hosté nezvládli především úvodní půlhodinu, kdy inkasovali všechny tři trefy a ve zbývajícím průběhu na dobře organizovanou hru soupeře nic nevymysleli.

První trefu zaznamenal už ve 12. minutě Kenwyne Jones a pořádně nalomil psychiku soupeře. Ten hrál poprvé po měsíčním zranění kolene a hned se ukázal v tom nejlepším světle. Domácí tlačili od začátku a už před první trefou měli velké příležitosti, uchytila se ale až ta po rohovém kopu Deana Whiteheada, Jones byl se zakončením nekompromisní. O dvanáct minut později zvyšoval stav Cameron Jerome.

Ten se po nádherném přímém volném kopu Matthew Etheringtona z pravé strany ocitl před prázdnou brankou a stačilo balón dorazit do sítě.. A ve 32. minutě stanovil konečný výsledek zápasu Ryan Shottono, když po přihrávce Jonese, který se ocitl úplně osamocen v tváří tvář gólmanovi Guy Haimovovi, zakončoval do prázdné svatyně, Jones si totiž už v tak velice nadějné možnosti vybral ještě o něco lépe stojícího spoluhráče.

Komplikace pro domácí mohli nastat na konci úvodního dějství, kdy střelec druhé branky Jerome obdržel během devíti minut dvě žluté karty a ve 43. minutě se musel pakovat do kabin, zbytečně rukou totiž přidržel po předchozí žluté kartě Yoava Ziva. Jenže počet sil byl deset minut po pauze srovnán, červenou kartu dostal také frustrovaný Ziv. Ten se totiž nebál nakopnout Shottona a o výsledku tak bylo rozhodnuto, hosté neměli síly ani na snížení.

Více informací k zápasu

Dynamo Kyjev - Beşiktaş JK 1:0

20.10.2011 21:05

Góly: 90+4. Denys Harmaš

V těžkém souboji mezi Dynamem Kyjev a Besiktasem Istabul nakonec slaví vítězství domácí celek. Rozhodně to nebylo snadné utkání, Ukrajinci docílili tříbodového zisku až brankou v nastaveném čase, postaral se o ní Garmaš.

Utkání začalo v rychlém tempu a po Jarmolenkově zakončení musel vytasit první ostřejší zákrok Gonen. Střelecky se zkoušel prosadit i útočník Ideye, nápřah z dvaceti metrů se mezi tři tyče nevešel. Následovaly šance Turků, Tomáš Sivok levačkou zaměstnal Šovkovskiho a střelu Simaa zablokovala pozorná obrana domácích.

V prvním poločase byl nejblíže vstřelené brance Jarmolenko, ze stoprocentní pozice ale nedokázal překonat Gonena. Dynamo stupňovalo svůj nápor, Milevskij a Ševčenko selhali a Gusev střílel vedle. Na druhé straně domácím nepříjemně zatopil Eduardo De Oliveira, kyjevský brankář jeho pokus zneškodnil. Poslední šanci prvního dějství měl znovu Gusev, mířidla si ale nesrovnal a znovu nasměroval svůj pokus vysoko nad branku.

Dynamo Kyjev ve druhém poločase ještě přidalo a Besiktas se bránil čím dál více. Pozdější hrdina utkání Garmaš hlavičkoval vedle a proti Ševčenkovi dobře zasáhl brankář Gonen. Neuvěřitelné zahazování šancí v podání Kyjeva pokračovalo, Aliev si na Gonena stejně jako jeho spoluhráči nepřišel.

Ukrajinci se snažili čím dál více, ve druhém poločase to byla prakticky hra na jednu branku. Bezchybný brankář Besiktase Gonen však nakonec stejně inkasoval. Už se přitom zdálo, že utkání skončí bezbrankovou remízou, když v tom udeřil Garmaš. Gonen dělal co mohl, ale brance zabránit nedokázal. Dynamo vstřelilo rozhodující branku na poslední chvíli a zvítězilo nad Besiktasem 1:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Stoke City (ENG)32106:27
2.Dynamo Kyjev (UKR)31203:25
3.Beşiktaş JK (TUR)31026:43
4.Maccabi Tel-Aviv (ISR)30122:91
Skupina F

Athletic Bilbao - Red Bull Salzburg 2:2

20.10.2011 21:05

Góly: 69. Fernando Llorente (pen.), 75. Fernando Llorente (pen.) - 30. Roman Wallner, 36. Leonardo

Athletic Bilbao svůj hattrick vítězství v základní fázi Evropské ligy nezkompletoval. Soupeř ze Salzburgu hrál proti španělskému celku hlavně v první půli vyrovnanou partii, nicméně mu příliš nevyšla pasáž kolem mezi 69. a 75. minutou, ve které díky dvěma penaltám ztratil poločasové vedení 2:0. Bilbao je nyní na čele, Red Bull je druhý.

První půlhodinu toho zápas příliš nenabídl. Až ve 28. minutě varoval Bilbao hostující Wallner, jehož dobrou střelu do zámezí vyrážel gólman Iraizoz. O pár chvil později ovšem Wallner poslal svůj tým do vedení, když se ve vápně uvolnil po pasu od Leonarda a zamířil přesně do pravého spodního rohu brány.

O vyrovnání se pokoušel Llorente, jenže jeho hlavička skončila mimo. Ve 36. minutě naopak na druhé straně opět krásně vyšla spolupráce Leonarda a Wallnera. Tentokráte si však oba účastnící vyměnili role a brazilský útočník pak jen přízemním pokusem směrem ke vzdálenější tyčce zvyšoval na 2:0.

Domácí stejně jako při prvním inkasování nechtěli průběžný stav nechat jen tak. Llorente opět v dobré střelecké možnosti střílel na brankáře Gustafssona, jenže ten jeho hlavičku zlikvidoval. Druhé dějství započalo tak jako to první. Dá se říci, že asi dvacet minut oko diváka neuvidělo žádnou kloudnější akci.

V 67. a 75. minutě však hodně řádila píšťalka hlavního sudího Bebeka. Nejprve Sekagya drkl ve vápně o Herreru a poté zahrál rukou ve vápně Lindgren. Za obě situace chorvatský rozhodčí nařídil pokutové kopy a Lindgrena za jeho přestupek vyloučil. Obě penalty pak proměnil Llorente a zařídil svému týmu alespoň remízu.

Více informací k zápasu

Slovan Bratislava - Paris Saint-Germain 0:0

20.10.2011 21:05

Góly: -

Narodil sa prvý bod, belasí ho zaknihovali v domácom zápase s PSG. Ale tak, ako mohli prehrať, mohli aj prehrať a ešte mohli aj prehrať. Svojimi vlastnými chybami a nepochopiteľnými zlyhaniami v koncovke. Mužstvo výrazne podržal brankár Hroššo, lenže v závere sa domáci dostali do presilovky o dvoch hráčov, no ani to nepomohlo k výraznej šanci na gól. Preto bezgólová remíza.

Bola to miestami tragikomédia, miestami výborná defenzíva, miestami katastrofálna ofenzíva, či bezradnosť hostí pri zakončení. Mužom duelu je určite Lukáš Hroššo, ktorý zlikvidoval niekoľko veľkých šancí PSG a najmä vďaka nemu Slovan získal do tabuľky prvý bod. Ten však nič nerieši, postup ďalej bude už len ťažkou utópiou.

Úvod bol klasicky oťukávací, nič vážne brankári riešiť nemuseli. V 10. minúte vysunul Menéza hviezda tímu Pastore a Hroššo musel pokus kryť. V 22. minúte prišla prvá vážna šanca aj pre Slovan, to keď sa Žofčák pekne otočil a technickou strelou nechal vyniknúť gólmana hostí. Veľa nechýbalo. Na druhej strane ho v podstate napodobnil Pastore. Tiež mimo. Bývalý brankár FC Nitra sa mal na pozore aj pri Erdincovej strele. Tá však bola slabá. Neskôr si nerozumel pri obrannej činnosti Štepanoský s Hadom a šancu mal opäť Erdinc. Jeho center ale iba preletel poza chrbát obrany aj gólmana, z hostí nikto nedorážal.

Po polhodine hry bol muž zápasu opäť v permanencii, tentokrát musel hasiť požiar pri aktivite Menéza. A možnosť zneškodnil aj Pastoremu, päť minút pred koncom prvého polčasu. V závere ešte vysoko nad strieľal Kladrubský a tak sa do šatní šlo pochopiteľne za bezgólového stavu.

Druhá polovica tohto duelu začala obrovskou šancou PSG. Po centri sa pred Bagayokom pri žrdi a Hroššom na čiare ocitla dvojica hráčov francúzského tímu, lenže ani jeden loptu do brány usmerniť nedokázal. Celá obrana Slovana sa prizerala z úctyhodnej vzdialenosti. Následne strieľal nad opäť Kladrubský a mimo tri žrde pálil na druhej strane aj Nené. Ďalší výborný zákrok muža číslo tridsaťdeväť prišiel v 63. minúte, to keď sa k strele dostal Menéz. Hostia, ktorí faulovali v zápase prvýkrát v 38. minúte boli zrazu oslabení. Druhú žltú kartu dostal Chantóme a šiel pod sprchy. Napriek tomu šiel do útoku nebojácny Erdinc a otvoriť skóre mohol aj pri tejto príležitosti. Lopta po prieniku na pravej strane šla len tesne vedľa žrde. V 68. minúte sa lopta po osi Žofčák - Šebo, resp. po nacvičenom signále dostala ku Guédému, lenže ten v ťažkej pozícii z otočky nedal.

Slovanu dochádzali sily a PSG sa musel už viac brániť, ako útočiť, napriek tomu bola defenzíva belasých veľmi dobrá. Zastavovali prieniky čistými zákrokmi a nedovolili oslabenému súperovi dostať sa do väčšej príležitosti. A to ešte netušili, že sa bude hrať 11 na 9. Tiéné zastavil v prieniku Štepanovského a keďže aj on mal jednu žltú, putoval ku Chantómovi pod teplú vodu. Ale práve teraz nastala tragikomédia. Slovenský majster už nemal absolútne žiaden pohyb dopredu a vôbec nezvládol rolu jasného favorita v posledných desiatich minútach. Nedokázal podržať loptu na súperovej polovici, nedokázal si prihrať, Šebo predviedol jeden ďalší úsmevný výkon. Jeho strela z priameho kopu šla nad, jediný hráč, ktorý ešte mal sily šprintovať bol Bagayoko.

Práve on mal v závere veľkú šancu, dlho nerozmýšľal čo s loptou a z hranice šestnástky na ľavej strane vypálil krížnu strelu, ktorá šla len tesne vedľa brány. Keďže predtým neskóroval po dobrej strele ani Nené a Grendel sa prišiel na ihrisko z lavičky poprepchádzať, duel skončil bez gólov. Pre Slovan je jeden bod prvá útecha v skupine, veľké sklamanie zároveň. Nevyužiť presilovku o dvoch hráčov je veľký luxus, potešil však výkon brankára Hrošša.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Athletic Bilbao (ESP)32106:37
2.Red Bull Salzburg (AUT)31116:54
3.Paris Saint-Germain (FRA)31113:34
4.Slovan Bratislava (SVK)30121:51
Skupina G

Malmö FF - Metalist Charkov 1:4

20.10.2011 19:00

Góly: 22. Jiloan Hamad - 32. Jonathan Cristaldo, 45. Fininho, 57. Edmar, 73. Marko Dević

Malmö nedokázalo ani v početní převaze vyzrát na Metalist Charkov a i po třetím hracím dnu zůstává bez bodu poslední. Ukrajinský celek tak zůstává se sedmi body na první příčce, ale ještě zdaleka nic jistého nemá.

Malmö začalo lépe. V páté minutě se ke střele zpoza vápna dostal Figueiredo, jeho projektil si ovšem cestu mezi tři tyče nenašel. Další příležitost MFF měl na kontě Mutavdžić, ani jeho však hostující svatyni neohrozila. To už se nedalo tvrdit na druhé straně při pokusu Sosy, Dahlin byl ale připraven.

Aktivní nástup domácích přinesl své ovoce ve 22. minutě. Volný přímý kop rozehrál Ranégie, k míči se na úrovni penalty dostal Hamad a pohotově zakončil - 1:0. Zpátky do utkání se Metalist snažil dostat Sosa, jeho pokus ovšem zamířil nad branku.

Po půlhodině hry se argentinský středopolař ukázal v roli nahrávače a jeho chytrou pobídku dopravil do sítě Cristaldo - 1:1. O chvíli později ale ten samý hráč nevybíravým zákrokem srazil k zemi Janssona a sudí Aydinus mu za to bez váhání ukázal červenou kartu. I přes početní oslabení se však hosté zásluhou Fininha ujali vedení - 1:2.

Malmö mohlo srovnat krok deset minut po začátku druhé půle. Rohový kop rozehrál Figueiredo, na balón si vyskočil Jansson, v tísni ovšem zamířil pouze do břevna. Definitivně rozhodnuto potom bylo v 57. minutě. Xaview rozehrál roh přesně na hlavu Edmana, a ten zavěsil - 1:3.

Domácí se ani v dalším průběhu na nic převratného nezmohli, hru měli i nadále pod kontrolou hráči Metalistu. Konečnou podobu potom dostal výsledek v sedmdesáté čtvrté minutě. Z pokutového území se ke střele protlačil Dević a umístěnou ranou k pravé tyči uzavřel na 1:4.

Více informací k zápasu

AZ Alkmaar - Austria Vídeň 2:2

20.10.2011 19:00

Góly: 80. Peter Hlinka (vl.), 83. Pontus Wernbloom - 19. Dirk Marcellis (vl.), 29. Alexander Gorgon

Fotbalisté Alkmaaru nedokázali ve svém třetím utkání v Evropské lize zvítězit a poprvé překvapivě ztratili cenné korálky. Svěřenci trenéra Gertjana Verbeeka nakonec mohou být rádi i za bod. Na AZ stadionu totiž ještě deset minut před koncem prohrávali 0:2, přeci jen ale skórovali dvakrát během tří minut a srovnali tak alespoň stav na 2:2. Šancí si domácí vytvořili dost ve druhém dějství, to první se jim příliš nepovedlo.

V něm totiž vládl rakouský celek, který během půl hodiny skóroval hned dvakrát. Celé utkání odehrál český krajánek Tomáš Jůn a předvedl velice solidní výkon. Austria získala svůj čtvrtý korálek ve skupině a v souboji o postup nic neztratila, nicméně vzhledem k průběhu jí musí mrzet konečný výsledek, určitě by při případné výhře byla postupu do další fáze mnohem blíže. Alkmaar klesl na druhou příčku s pěti body za vedoucí Charkov.

Hosté se dostali do vedení už po necelých dvaceti minutách, kdy po rohovém kopu Zlatko Junuzovice nasměroval balón do vlastní sítě hlavou Dirk Marcellis, ani finský obránce Niklas Moisander již nedokázal na brankové čáře odvrátit mimo tři tyče. Ve 29. minutě vypálil velice tvrdě Florian Mader, gólman Esteban Alvardo vyrazil balón jen před sebe a dorážející Alexander Gorgon neměl problém skórovat - 0:2.

Poté sice domácí tlačili a vytvořili si přeci jen nějaké ty šance, na snížení stavu se však dlouho nezmohli. Teprve v 80. minutě jim pomohla vlastní branka soupeře a od této chvíle ožili. Po centru Fernanda Lewise nasměroval obránce Peter Hlinka míč za záda gólmana Pascala Grunwalda a duel se zdramatizoval. Za další tři minuty otřesený rakouský výběr inkasoval podruhé a ve zbývajícím čase mohl obdržet klidně další branku.

Po krouceném rohovém kopu Rasmuse Elma zakončil pohotově do poloprázdné branky Pontus Wernbloom a domácí stánek mohl vybouchnout radostí. Až do závěrečného hvizdu se stav nezměnil, ovšem v nastavení se ještě musel po druhé žluté kartě do kabin pakovat kapitán družstva, finský obránce Moisander, jenž zastavil unikajícího Junuzovice. Příště na oba celky čeká odveta, tentokráte na rakouské půdě a očekává se velice zajímavý souboj.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Metalist Charkov (UKR)32107:37
2.AZ Alkmaar (NED)31207:45
3.Austria Vídeň (AUT)31115:54
4.Malmö FF (SWE)30033:100
Skupina H

NK Maribor - SC Braga 1:1

20.10.2011 19:00

Góly: 14. Agim Ibraimi - 44. Elderson Echiéjilé

Finalista loňského ročníku Evropské ligy z Bragy nedokázali venku udolat nováčka této soutěže Maribor a po remíze 1:1 spadl na třetí místo tabulky. Domácí naopak získávají svůj historicky první bod. Portugalské mužstvo přitom v první půli zahodilo hned několik tutovek, vsítilo jen jednu branku, což stačilo pouze na nerozhodný výsledek.

Domácí vstoupili do utkání báječným způsobem. Už po čtvrthodině hry se přihrávka Tavarese odrazila přes nohu hostujícího Baiana až k Ibraimivoi, který se s ničím nemazlil a z první po zemi poslal míč za záda gólmana Quima. Lima se snažil o deset minut později vyrovnat, avšak jeho střela zpoza vápna letěla jen nad břevno.

Braga jinak byla i nadále jasně lepším týmem. Ve 25. minutě zahrál Viana rohový kop na Viniciusovu hlavičku, kterou musel likvidovat až gólman Handanovič. O minutu později Mertelj fauloval Barbosu a kopala se standardka. Viana zvolil přímou střelu, která však trefila pouze stojícího obránce Arghuse.

Arhus následně zmařil svým zákrokem i další šanci, na bránu se totiž snažil vypálit po půlhodině hry Lima. Hostům se ovšem stále nedařilo najít správnou cestu ke gólu, ani Viana deset minut před přestávkou z přímého kopu Handanoviče nepřekonal. Naopak na druhé straně mohl podruhé skórovat Ibraimi, Quim se ale proti němu tentokráte vytáhl.

Vyrovnání se konalo až ve 44. minutě. Viana svůj centr ze standardky zakroutil na vzdálenější tyč do vápna, kde nikým nehlídaný Echiejile z blízkosti v pohodě zacílil. Pět minut po obrátce zase zahrozil Viana, jenže jeho pokus skončil nad bránou, Maribor mohl poslat zpátky do vedení v 59. minutě Trajkovski, jenže i on mířil vedle.

Druhý poločas jinak nebyl tolik zajímavý jako ten první. Braga jako by všechny svoje ofenzivní výpady již vyčerpala, slovinský celek hrozil jen několika nebezpečnějšími rohovými kopy Ibraimiho, která však hostující defenzíva v klidu kryla. V závěru se Ibraimi mohl ještě trefit z přímého kopu, ale Quim byl mužem na svém místě.

Více informací k zápasu

Club Bruggy - Birmingham City 1:2

20.10.2011 19:00

Góly: 3. Joseph Akpala - 26. David Murphy, 90. Chris Wood

Birmingham také dnes potvrdil výbornou formu z posledních týdnů a vybojoval nesmírně cenné vítězství. Proti Bruggám to ale neměl ani v nejmenším jednoduché a na konečný výsledek 2:1 se pořádně nadřel.

Hosté si svou situaci ztížili hned na začátku. Už ve třetí minutě totiž zahrály Bruggy pěknou akci, která přinesla první branku duelu. Po Dirarově centru zakončoval přesně útočník Akpala. Birmingham chtěl pochopitelně ihned odpovědět, jenže zmohl se pouze na Faheyovu silně nepřesnou střelu.

V 23. minutě dali o sobě vědět opět domácí. Na zadní tyči se zjevil špatně hlídaný Vansteenkiste, jenže svou příležitost nezužitkoval a míč poslal jen do boční sítě. O tři minuty později naopak přišel vyrovnávací gól. Burke využil prostoru na pravé straně hřiště, svým centrem našel špatně hlídaného Murphyho, pro kterého bylo přesné zakončení už hračkou.

Hned vzápětí ale mohly jít Bruggy znovu do vedení. Dalekonosný pokus Zimlinga však proletěl těsně vedle tyčky. Ve zbytku první půle byl následně vidět především hostující útočník Adam Rooney, který selhal hned ve dvou výborných příležitostech.

Po změně stran začaly Bruggy velmi aktivně, jenže jejich snaha žádnou branku nepřinesla. Pořádnou šanci tak měl nakonec až Brimingham přesně po hodině hry. Anglický celek mohl poslat do vedení dlouhán Nikola Žigić, ovšem v jasné tutovce selhal a hlavičkoval mimo území tří tyčí.

Ani jednomu týmu se nedařilo vypracovat si nějaký dlouhodobější tlak, a proto bylo druhé dějství na šance poměrně skoupé. Velká změna nastala až během desetiminutového prodloužení, kdy obě strany vycítily šanci na vybojování vítězství. Úspěšnější byl nakonec Birmingham, který rozhodl v deváté minutě nastavení. Hrdinou hostů se stal novozélandský kanonýr Chris Wood.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Club Bruggy (BEL)32015:36
2.Birmingham City (ENG)32015:56
3.SC Braga (POR)31115:44
4.NK Maribor (SLO)30122:51
Skupina I

Stade Rennes - Celtic FC 1:1

20.10.2011 19:00

Góly: 30. Du-Ri Cha (vl.) - 70. Joe Ledley

Celtic Glasgow v těžké základní skupině ještě vyhrát nedokázal, ovšem už podruhé v řadě bodoval a určitě si dokázal, že i se soupeři z Itálie, Francie či Španělska může držet krok. Po remíze s italským Udinese, kdy svěřencům trenéra Neila Lennona chybělo k vítězství pár minut, dokázali srovnat stav v Rennes a vybojovali proto svůj druhý bod ve skupině. Oba protivníci ale v boji o postup do další fáze ztratili.

Vedoucí Udinese má na kontě sedm bodů a suverénně vede svou skupinu, druhé Atlético se čtyřmi body i přes neúspěch drží druhou pozici. Rennes doposud též nedokázalo ještě vyhrát a domácí remíza s papírově nejslabším celkem skupiny se mu určitě nehodí. Přitom domácí se dostali do vedení už po půl hodině hry zásluhou kuriózní vlastní trefy Cha Du-Ri, jenže dvacet minut před závěrečným hvizdem vyrovnával Joe Ledley.

Do první šance zápasu se propracovali hosté, ale s ranou Ki Sung-Yuenga si s přehledem poradil gólman Benoit Costil. Po necelé čtvrthodině začali přebírat taktovku hry domácí. Zpočátku hrozili hlavně ze standardek, ovšem hlavičkující Kader Mangane mířil po přímém volném kopu vedle levé tyče, následná hlavička Youssoufa Hadžiho po rohovém kopu Victora Wanyamy šla příliš vysoko, tedy nad horní tyčku.

Pak se sice opět ozvali hosté a chvilku tvořili hru, avšak přesně po půl hodině museli spolknout hořkou pilulku. Po dlouhém výkopu brankáře Costila si vsítil naprosto neskutečný vlastní gól Du-Ri. Balón se totiž dostal až těsně před vápno a korejský obránce chtěl přihrávkou z první nahrát gólmanovi Fraseru Foersterovi, ten však stál na druhé noze a balón pomalu a jistě zapadl přímo k tyči - 1:0.

Od této chvíle se hrálo velice vyrovnaně a i vyložené šance se na obou stranách střídali, více se ovšem musel předci jen vyznamenat gólman Forster. Zelenobílí se dočkali vyrovnání v 70. minutě, kdy po přímém volném kopu Charlieho Mulgrewa z pravé strany se balón posadil na hlavu Ledleymu, který byl otočen k brance zády, ovšem z deseti metrů všechny přehodil a míč skončil ve vzdálenějším rohu - 1:1.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - Atlético Madrid 2:0

20.10.2011 19:00

Góly: 88. Medhi Benatia, 90+4. Antonio Floro Flores

Hodně důležité vítězství si na své konto připsalo italské Udinese Calcio, to ve šlágru kola v závěru udolalo Atlético Madrid a vyhouplo se do čela skupiny. Vítěznou trefu zaznamenal dvě minuty před koncem Benatia, za chvíli ho pak napodobil Floro Flores.

Atlético mělo v prvním poločase častěji míč na svých kopačkách, nicméně po chybě v defenzivě mohlo první inkasovat. O chvíli později prověřil Handanoviče Perea a kanonýr Falcao pro změnu pálil nad. Udinese mělo pomalejší rozjezd, ale šance Flora Florese stála za to. Courtois předvedl dobrý zákrok a za chvíli Pizzi střílel vedle. Více ale první poločas nenabídl, Atlético svojí územní převahu nedokázalo zužitkovat a změnit se to nemělo ani po změně stran.

Trenér Guidolin nachystal na druhý poločas hned dvě změny, přišli Basta a Fabbrini a právě po střílené přihrávce prvně jmenovaného musel Curtois výrazně zasahovat. Fruliani měli i další velkou šanci, hlavičkujícímu Benatiovi scházel opravdu kousek. Nicméně utkání to bylo otevřené a vyrovnané, ve velké šanci byl Godin, po rohovém kopu ale nedokázal usměrnit míč do branky.

Udinese začalo s postupem času více vystrkovat růžky, Armero ani Floro Flores ještě neuspěli. Norský útočník se dokonce dožadoval pokutového kopu, avšak marně. Na stadionu Friuli vypukla obrovská radost přesně dvě minuty před koncem. Benatia se octl sám před brankářem a nezaváhal - 1:0 pro Udinese. Atlético bylo v šoku, navíc na vyrovnání mělo strašně málo času. Jestli však ještě žila naděje, v 90. minutě už tomu tak nebylo. Badu rozjel klasický protiútok na jejímž konci byl přesný zásah Flora Florese. Udinese tak i bez kapitána Di Nataleho porazilo Atlético Madrid 2:0 a je v čele skupiny.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Udinese Calcio (ITA)32105:27
2.Atlético Madrid (ESP)31113:34
3.Stade Rennes (FRA)30213:42
4.Celtic FC (SCO)30212:42
Skupina J

AEK Larnaka - Schalke 04 0:5

20.10.2011 19:00

Góly: 23. Lewis Holtby, 35. Klaas-Jan Huntelaar, 41. Joël Matip, 87. Julian Draxler, 88. Klaas-Jan Huntelaar

Schalke si v Larnace s chutí zastřílelo a udrželo si tak první příčku před Maccabi Haifa. AEK tak zůstává s jedním bodem na chvostu a na postup může pomalu zapomenout.

AEK se od úvodu do svého soupeře pořádně zakouslo. Nebezpečí hrozilo Schalke především z rohových kopů, ale pozorná obrana v čele s kapitánem Höwedesem držela balón na distanc od vlastní svatyně. Ovšem i tak měli navrch domácí, kteří skvěle využívali křídelních prostorů.

Ve 23. minutě však z ničeho nic udeřilo na druhé straně. Jones posunul míč Holtbymu, ten s ním udělal pár kroků a potom ho zpoza vápna napálil přesně ke vzdálenější tyči - 0:1. Blesková odpověď mohla přijít po standardce van Dijka, jeho pokus ovšem zamířil pouze do zdi.

A tak se nabídnuté šance chopili opět Königsblauen. Draxler vysunul Fuchse, ten odcentroval do vápna, kde se na centr nejvýše vyšrouboval Huntelaar a přesnou hlavičkou zvýšil na 2:0. Ani to však ještě nebyl konec. Pět minut před přestávkou rozehrál roh Fuchs, na míč si vyskočil Höwedes a rázem to bylo 3:0.

Po obrátce se pokračovalo ve vysokém tempu. Další řebíček do domácí rakve mohl přidat Farfán, z úhlu ale na Fortina nevyzrál. Skvělou příležitost měla i Larnaca, Gomez ovšem nedokázal sám před Unnerstallem přesně zakončit. Po hodině hry se odražený balón z rohového kopu odrazil k Linssenovi, ten ale z hranice vápna branku přestřelil.

Schalke začalo znovu zvyšovat tempo. V sedmdesáté třetí minutě měl Fortin co dělat, aby na poslední chvíli vytáhl zakončení Huntelaara, následná dorážka střídajícího Morávka potom mířila vysoko nad branku. O chvíli později sklepl Huntelaar míč Holtbymu, ani jeho pokus však na Fortina nevyzrál.

Tři minuty před koncem Höwedes našel přesným pasem Draxlera a mladý středopolař z bezprostřední blízkosti zavěsil - 4:0. Navíc hned za další minutu se Huntelaar skvěle uvolnil ve vápně a kolem Fortina uzavřel na konečných 5:0. V nastavení mohl zaznamenat alespoň čestný úspěch Pintado, jeho hlavička si však cestu mezi tři tyče nenašla.

Více informací k zápasu

Maccabi Haifa - Steaua Bukurešť 5:0

20.10.2011 19:00

Góly: 10. Viham Amasha, 20. Viham Amasha, 38. Yaniv Katan (pen.), 72. Taleb Tawatha, 79. Idan Vered

Hodně černý čtvrtek zažili fotbalisté Steauy Bukurešť, ti totiž vůbec nestačili na domácí Maccabi Haifu. Na izraelské půdě obdrželi neblaze proslulého bůra! Rumuni nezvládli zápas ani po disciplinární stránce, dvě červené karty jsou toho důkazem.

Hráčum Maccabi stačilo pouhých devět minut na to, aby šli v důležitém utkání do vedení. Katanovu přihrávku zachytil Amasha a hostující brankář Stanca poprvé kapituloval - 1:0 pro Maccabi Haifu. Rumuni se snažili o odpověď, ale místo toho přišla druhá branka domácích. Ještě, než se tak stalo, zahodil dobrou příležitost Tatu a po něm Costea, na kterého vyzrál Saranov. Pak už ale přišel druhý gólový moment, Amasha předvedl brilantní kop a Stanca lovil ze sítě, proti této střele nemohl vůbec nic dělat - 2:0 pro Maccabi Haifu.

Steaua doplatila na neproměňování šancí, hlavička Tatua opět neskončila v síti. Místo snížení přišel další gól domácích. Bicfalvi fauloval Abashu a rozhodčí nejenže nařídil pokutový kop, ale i vyloučil hlavního viníka okamžiku, tedy Bicfalviho. Penaltu proměnil Katan a stanovil poločasové skóre 3:0 pro Maccabi Haifu.

Před Steauou stál těžký úkol, v oslabení musela čelit rozjetému týmu, navíc prohrávala už o tři branky. Po hodině hry se ale situace ještě zhoršila, další červenou kartu dostal za zbytečný faul Valentin Iliev, ale nařízenou penaltu číslo dvě poslal Katan do břevna! Izraelci si nicméně vše vynahradili v závěru.

V 72. minutě zahrával rohový kop Vered a Tawatcha, ke kterému se míč dostal zvýšil už na neúnosných 4:0 pro Haifu. Za pouhých sedm minute se role obrátili, tentokrát přihrával Tawatcha a Vered pohotovou střelou uzavřel účet dnešního utkání. Maccabi Haifa vyhrála 5:0 a udělala důležitý krok směrem k postupu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Schalke 04 (GER)32108:17
2.Maccabi Haifa (ISR)32017:36
3.Steaua Bukurešť (ROU)30211:62
4.AEK Larnaka (CYP)30121:71
Skupina K

Odense Boldklub - FC Twente 1:4

20.10.2011 19:00

Góly: 71. Djiby Fall - 13. Wout Brama, 31. Emir Bajrami, 65. Nacer Chadli, 82. Luuk de Jong

Twente Enschede se s dánským soupeřem v žádném případě nemazlilo a díky zaváhání největšího konkurenta z Fulhamu se dostalo suverénně do vedení se sedmi body. A pokud v odvetě s dánským celkem potvrdí na domácí půdě roli favorita, může si už definitivně zajistit postup do další fáze. Nyní nedalo čtvrtečnímu protivníkovi žádnou šanci a vítězství 4:1 si naprosto zasloužilo.

Odense se ve skupině nachází na třetí pozici se třemi korálky o bod za druhým Fulhamem, čtvrtá Wisla má však po překvapivé výhře stejný počet bodů a taky určitě ještě bude bojovat. Holandský celek rozhodl o svém vítězství už po půlhodině, kdy vedl o dvě branky, výhru si pojistil po hodině hry a i když soupeř ještě snížil a zápas zdramatizoval, tak osm minut před závěrečným hvizdem dal konečnou podobu výsledku Luuk de Jong.

Twente rozebíralo obranu soupeře od úvodního hvizdu a hned ve 13. minutě se mohlo radovat z úvodní trefy, určitě se touto trefou výrazně uklidnilo. Po krásném pasu Oly Johna vypálil pravačkou po zemi Wout Brama a svým projektilem trefil přímo pravý dolní kout branky Madse Toppela. Ve 31. minutě zavládly v dánském táboře velké obavy o bodový zisk, ve vápně se totiž ocitl Emir Bajrami a trefil pohotovou ranou lev dolní roh - 0:2.

Hosté následně kontrolovali hru a dvacet minut po přestávce již nemuseli řešit vůbec nic a stačilo utkání jen v poklidu dohrát. Obrana totiž dala příliš prostotu ostrostřelci Naceru Chadimu a ten se z deseti metr nemýlil, na střely po zemi byl gólman Toppel krátký. Avšak o pár minut později zabránil čtvrtému gólu, když fantasticky odvrátil na rohový kop ránu Johna. A v 71. minutě přišlo na druhé straně snížení.

Po centru Chrise Sorensena vyskočil nejvýše Baye Djiby Fall a hlavou trefil horní levý kout, nicméně velké oživení domácího celku to nepřineslo. I přes snahu stoper naprosto kontroloval přijatelný výsledek a v závěru na konečných 4:1 upravoval Luuk de Jong. Skvělou individuální akci předvedl Chadli a Jong nemohl z bezprostřední blízkosti minout. Odense tak v odvetě bude mít hodně co napravovat.

Více informací k zápasu

Wisła Kraków - Fulham FC 1:0

20.10.2011 19:00

Góly: 60. David Biton

Fotbalisté Wisly Krakov si na své konto připsali svoje první body, a to dokonce tři za vítězství nad favorizovanějším Fulhamem. V tabulce sice zůstali na posledním místě, pouze však s jednobodovou ztrátou na anglického soka. Hosté už po půlhodině hry hráli o deseti a nakonec podlehli díky jedinému gólu Dudu Bitona z 60. minuty.

Wisla se svého soupeře vůbec nezalekla. Byť v 5. minutě měl první šanci zápasu hostující Duff, kterého ovšem vychytal Pareiko, byli to především domácí, kteří drželi taktovku hry. Nejnebezpečnějším mužem pro gólmana Schwareza byl srbsko-makedonský útočník Iliev, který se vydal na výlet do srdce hřiště a střelou kolem Hangelanda trefil břevno.

Iliev poté zahrozil i ve 20. minutě, nicméně Schwarzer mu jeho pokus tentokráte polapil. Fulham se trošičku probral až po pětadvaceti minutách hry, Dembélé však míč do brány nezakroutil, ale pouze zamířil do rukavic Pareika. Na druhé straně opět zlobil neudržitelný Iliev, jenže pro krakovský celek bez úspěchu.

Ve 29. minutě ale nemohl být trenér Martin Jol příliš pyšný na svého svěřence Mousu Dembélého. Belgický rodák totiž hodně nešetrně zajel do protihráče Núňeze a sudí Hansson mu nekompromisně ukázal přímou červenou kartu. Od té doby až do obrátky se již Cottagers drželi pouze na své vlastní polovině.

Fanoušci na stadionu v Krakově o přestávku prožili jednu menší nepříjemnost. Protože v jihovýchodním cípu tribun vypadl proud, musel se prodloužit začátek druhého poločasu o třináct minut. Stejně jako do prvního dějství i do druhé pětačtyřicetiminutovky vstoupil polský tým v celku dost aktivně.

Nejprve Schwarzer musel být na pozoru při střele Wilka a po hodině hry již Wisle zařídil jedinou trefu utkání Biton. Z třiceti metrů si narovnal míč na pravačku a přesnou táhlou ránou k tyči překonal Schwarzera. I nadále se Fulham prakticky jenom bránil, Kirm byl brance dvakrát blízko, Núňez z dálky ztroskotal na Schwarzerovi.

Hosté v Polsku podali opravdu dost hrozný výkon, za který si body určitě nezasloužili. A nic na tom nezměnili ani ve zbývajících třiceti minutách. Je ovšem pravda, že jejich prohře hodně napomohlo vyloučení Dembélého. I Wisla však má na svém kontě červenou kartu, v 87. minutě šel totiž předčasně pod sprchy po dvou žlutých kartách Chávez.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Twente (NED)32109:37
2.Fulham FC (ENG)31113:24
3.Odense Boldklub (DEN)31024:73
4.Wisła Kraków (POL)31023:73
Skupina L

SK Sturm Graz - RSC Anderlecht 0:2

20.10.2011 19:00

Góly: 66. Guillaume Gillet, 75. Matías Suárez

Anderlecht s přehledem zvítězil v Grazu a připsal si na své konto další tři body, díky kterým tak potvrdil své vedoucí postavení ve skupině. Postupové plány Sturmu tak dostali vážnou trhlinu.

Anderlecht začal skvěle, již ve třetí minutě mohl otevřít skóre Biglia, jeho pokus však zblokoval pohotový Dudić. Svěřenci Ariela Jacobse měli i v dalším průběhu herně navrch. Ve třinácté minutě měl na kopačkách velkou příležitost Gillet, jeho střela se však do prostoru ohraničeného třemi tyčemi nevešla.

O chvíli později poprvé výrazněji zahrozili i domácí. Z velké dálky se do míče opřel Szabics, jeho projektil ale těsně minul levou tyč Protovi svatyně. Šanci měl i nejlepší střelec RSC Suárez, jeho ránu ale stihla opět zastavit poslední záchrana jménem Dudić.

Těsně před odchodem do kabin potom hosté ještě více přitlačili na pilu. Volný přímý kop rozehrál Biglia, na centr si nejvýše vyskočil Mbokani, jeho pokus se však do vytyčeného prostoru nevešel. Zpoza vápna se ještě odhodlal ke střele Suárez, jeho rána se ale stala pro Čavlinu vděčným soustem.

Ihned po začátku druhého dějství mohl přijít pro anderlechtské nečekaný šok. Ke střele se z vápna dostal Wolf, jeho střela ale trefila pouze dobře pozičně postaveného Safariho. Odpověď si nachystal Weber, jeho dalekonosný pokus však Proto za svá záda nepustil. Stejně dopadl o chvíli později z podobné vzdálenosti i Bodul.

Hostující snaha ale své ovoce přece jen přinesla. Psala se 66. minuta, Mbokani našel křižným pasem na zadní tyči Gilleta, který střelou do prázdné branky otevřel skóre - 0:1. Další ránu dostal Sturm o dvě minuty později. Druhou žlutou kartu viděl za hloupý faul Burgstaller a musel tak hřiště předčasně opustit.

Anderlecht přesilovku téměř okamžitě využil. Mbokani potáhl balón a potom další skvěle načasovanou přihrávkou našel tentokrát pro změnu Suáreze, který se s ničím nepáral a chladnokrevně zakončil - 0:2. V závěru už se nic zajímavého nestalo, Sturm si tak na své konto připisuje druhou porážku.

Více informací k zápasu

Lokomotiv Moskva - AEK Atény 3:1

20.10.2011 18:00

Góly: 47. Dmitrij Syčev, 72. Dmitrij Syčev (pen.), 90. Felipe Caicedo - 88. Dimitris Sialmas

Lokomotiv především zásluhou skvělého výkonu Syčeva přehrál AEK Atény a bodově se tak dotáhl na vedoucí Anderlecht. Řekové naopak nedokázali ani ve třetím utkání bodovat a postup se jim tak nenávratně vzdaluje.

Lokomotiv měl od začátku více ze hry. Již v první minutě se do zajímavé příležitosti hnal Syčev, v rozhodující okamžik ovšem uklouzl a z celé akce tak nic nebezpečného nebylo. Ten samý hráč dostal od Ibričiče nabídku na reparát, ale tentokrát se mu do cesty pro změnu postavil Manolas.

Po čtvrthodině hry se připomněli také hosté. Beleck prošel obranou Železničářů jako nůž máslem, pohotový Guilherme však svůj tým podržel. Odpověď přišla znovu z kopaček Syčeva, jeho ránu ale hostující obraná hráz zastavila. AEK se začalo dostávat do hry, střela Vargase si ovšem cestu mezi tři tyče nenašla.

S přicházejícím závěrem prvního dějství začali moskevští opět přitápět pod kotel. Hned několik nadějných příležitostí měl aktivní Syčev, ale ani jednu možnost se mu nepodařilo dotáhnout do konce. Ke střele se dostal také Ignatjev, jeho slabý pokus se však stal pro Arabatzise snadnou kořistí.

Snaha se domácím vyplatila krátce po změně stran. Obinna se na křídle uvolnil a přesným centrem našel v pokutovém území Syčeva, který se z bezprostřední blízkosti nemýlil - 1:0. V 55. minutě se v zajímavé střelecké pozici ocitl Burns, v tísni ale pálil hodně nepřesně.

Poté se dlouhou dobu na trávníku nic převratného nedělo, až přišla sedmdesátá minuta. Do vápna vtrhl Syčev, Arabelas hbitého útočníka fauloval a sudímu van Boekelovi tak nezbývalo nic jiného, než nařídit pokutový kop. K němu se postavil sám Syčev a střelou do pravé šibenice zvýšil na 2:0.

V 85. minutě rozehrál Guilherme přímo k nohám Belecka, jeho dalekonosný pokus ovšem zaťukal pouze do břevna. O tři minuty později se AEK přece jen dočkalo. Po rohovém kopu se k balónu protlačil Sialmas a nedal Guilhermenu šanci zasáhnout - 2:1. Ale závěrečné drama se nekonalo, v nastaveném čase naopak utekl Caicedo a nadvakrát upravil na konečných 3:1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.RSC Anderlecht (BEL)33008:19
2.Lokomotiv Moskva (RUS)32015:46
3.SK Sturm Graz (AUT)31023:53
4.AEK Atény (GRE)30033:90

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (140)

Přidat komentář
domingo

To Rennes je neuveritelny

Reagovat
smazaný uživatel

Zničili mi tiket magoři!

Reagovat
domingo

Neumi uhlidat vedeni, no. Stejnou "schopnost" ma i Nancy, tam je to pri jejich vedeni prakticky tutovka, ze souper vyrovna.. Rennes dela to samy a to uz nemuze byt nahoda, Antonetti ma nekde obrovskou diru a nezda se mi, ze by nejak vedel co s tim. Ten tym ma jasny system, styl hry, rozestaveni, je nebezpecny prakticky furt, nedostava moc golu, ale proste nevyhrava.

Reagovat
smazaný uživatel

Celá skupina I mi příjde nějáká divná. Velká jména, zápasy nic moc, vyhalděné výsledky... celý neuvěřitelný.

Reagovat
miguel bain

Nechápu proč mají dvě jedenáctky, když v Ligue 1 jim to docela jde a hráči jako Ekoko nebo Montano mají solidní formu.

Reagovat
REPLIKATOR

Hunter

Reagovat
Chazy

Hehe, nedostižná síla druhý anglický ... Zatím fantastická sezona pro Wooda, zprávy o jeho talentu asi nebyly úplně mimo.

Reagovat
smazaný uživatel

Septic prekvapil

ale ten vlastenec to bola teda supa

Reagovat
smazaný uživatel

dneska Allez ♥PSG♥ Srdeční záležitost

Reagovat
smazaný uživatel

Měl sem tam jet, ale nakonec z toho sešlo, ale zápas hrůza teda. PSG k tomu přistoupilo zvláštně teda na to že měli jen 3 body před matchem,,,

Reagovat
Shevchenko

Udinese

Reagovat
GEGE

s plno nahradnikama v sestavě si dat Atletico klouboček

Reagovat
herbage

hlavně že Atlético bylo v plné palbě

Reagovat
GEGE

rozhodně měli víc náhradníků v sestavě než Atletico...

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

skupinu I caka neisty osud. vyzera to tak ze ten Sion nakoniec pojde nazad a vyvstava otazka co s nim. bud sa zrusia vsetky doterajsie zapasy skupiny a zacne sa od novembra do februara odznova ale uz len jednokolovo, alebo pojde Sion do nejakeho play-off rovno o postup do vyradovacej fazy. je to cirkus aky nema obdoby. je pre mna nepochopitelne ze civilny sud rozhodne proti stanovam institucie ktora sutaz organizuje. Sion tazil z toho ze to hodil na sud v kantone sidla UEFA vo Svajciarsku ktory potvrdil ze embargo zakazu startu hracov nebolo pravoplatne. nebezpecny precedens pre buducnost, za chvilu sa dockame samych civilnych sudov a futbal odide na vedlajsiu kolaj.

Reagovat
Pinturicchio

Lazio udržet.

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
13

Rychlejc to vyrovnání přijít nemohlo

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Josifek

Reagovat
F.Torres

Co je Mazuchovi že nehraje?

Reagovat
smazaný uživatel

Bilbao

Reagovat
smazaný uživatel

futbal sa hra 90 minut

Reagovat
FORZAMILAN

Udine

Reagovat
smazaný uživatel

škoda Alkmaaru

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Kenneth

Hodně dobrý. Rozlučkový gol?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

diky Alkmaaru za podelani tiketu... uz sem se chystal jit vybrat 1500

Reagovat
smazaný uživatel

ten Alkmaar se na tiket vnutil sám?

Reagovat
smazaný uživatel

Sex je zabavou chudobnych. My bohati mame futbal.

Reagovat
cresposuper

Lazio

Reagovat
M11

Udine

Reagovat
smazaný uživatel

pojdme Bilbao!!!

Reagovat
cresposuper

Hm, znovu smolný zápas pre Lazio.

Reagovat
Pipo123

Na to že vždy hraje B-čko je to herne dobré, ale tá koncovka nás trápi, okrem Kloseho nie je nikto schopný dať gól a Klose nemôže hrať každý zápas

Reagovat
cresposuper

Super výkon, až na Hernanesa sa mi páčil snaď každý.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Anglie LM 4/4, EL 3/4

Reagovat
Chazy

Jj, mohlo by postoupit všech 8 týmů.

Reagovat
Kenneth

Co to má Llorente za hnusnej dres na sobě?

Reagovat
REPLIKATOR

To je nějakej Bulhar ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Wtf?

Reagovat
smazaný uživatel

náhodou super, baskické barvy

Reagovat
smazaný uživatel

Tak PSG se teda moc neprevedlo , evidentne si par hracu(Nene,Pastore,Menez) reklo ze proti nejakemu Slovanu behat nebudou protoze je to zbytecne a takhle to dopadlo. Ty dve cerveny jsou sice docela vtipny ale prakticky k nicemu nevedli , protoze i bez nich si troufnu tvrdit ze by to 0:0 skoncilo a zaroven ani v 9 nebyl Slovan schopny neco dopredu vymyslet.

Reagovat
smazaný uživatel

*proti 9

Reagovat
soukup

Potters s přehledem, nakonec to snad bude ještě první místo ve skupině

Reagovat
RC

v Bilbau se slaví svátek sv. Patrika?

Reagovat
smazaný uživatel

oba polské kluby výhra, super

Reagovat
smazaný uživatel

hezký dresy ten Athletic

Reagovat
smazaný uživatel

Sporting tam to vypadá na jasnej postup, naopak Braga trošku zklamala...Francouzský mužstva teda nic moc, PSG z toho zápasu měli očividně prdel, co js em viděl, pro ně jasná ztráta 2 bodů, později toho mohou litovat

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Milan Petržela

19. října 2011 Podělal zápás proti FC Barcelona. ACS!!!

http://cs.wikipedia.org/wiki/Milan_Petr%C5%BEela

Reagovat
Stiksxx

Takový výkon, který předvedlo PSV ve druhém poločase jsem u nich už dlouho neviděl. Smekám.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak hraci PSG to mali uplne ale uplne v pici... Cely zapas jak na vychadzke, Pastore sa dokonca nechal vystriedat bola mu zima. Niet sa co cudovat ked za 60. minut nabehal kilometer a pol. Pri tej tragikomedii ani nebolo viac treba. A ten zaver proti 9-tim ked slovanisti uz nevladali potiahnut loptu na superovu polovicu to bol vrchol ubohosti. Ak by som nedostal tu foliu na pecenie a dres zadara, tak by som chcel naspat peniaze pretoze 90. minut sa pozerat na domov dochodcov, na stadione na ktorom treba dalekohlad aby bolo nieco vidno naozaj nepotrebujem...

Reagovat
smazaný uživatel

ty slovenske stadiony jsou fakt priserne to jen Zilina ma jakz takz v pohode stadion?

Reagovat
smazaný uživatel

okrem Ziliny v podstate nemame stadion. V Kosiciach je stadion jak v hornych otrokovciach, v BA mame socialisticke Pasienky s tribunou 20m od stadiona (sem tam vypadne svetlo) a v Trnave nejake cudo na ktore pred 50-timi rokmi padla bomba, ale stoji dodnes.

Zilina je v poho, sice mala kapacita ale uplne by stacilo dalsie take 2 stadiony aj tak sa to nevypreda a aspon by sa tam ten futbal dal kukat

Reagovat
smazaný uživatel

docela ostuda mit v hlavnim meste stadion,jak nekde z vidlakova.. ved i nektere druholigove tymy v cesku maji lepsi stadiony,nez ty pasienky to by mne zajimaly ty navstevy na slovenskou ligu...

Reagovat
smazaný uživatel

je to hrozny trapas... este aj ten futbal co sa tu hra to je priserne nieco. Ked clovek nevidi rozdiel medzi prvou a piatou ligou v niektorych zapasoch tak je to dost smutne. Necudujem sa ze nechodia ludia, kto by chcel dobrovolne vyhodit peniaze za mrznutie na rozpadavajucom sa stadione a pozerat sa na tragedov ktori nevedia pobehnut ani si nahrat (nevravim ze je to tak kazdy zapas ale ja mam stastie vacsinou akurat na tie)...

Reagovat
Diego2

Já vidím rozdíl v Corgoň lize a krajskou soutěží(1vs 5 liga) jen v kondici hráčů.Dokonce v kraji se mi zdá že tam jsou techničtější hráči. Ale je to i tréninkem.Pamatuju si jak jsem četl když přišel Wijlaars do Senica a mluvil o tom že tu se jen běhá po lese,že vůbec neviděl balón ,zatímco v Holandsku se málo běhá,ale moc piluje technika.Corgoň liga je liga atletů,ne fotbalistů.

BTW ten popis zápasu Slovan - PSG je perfektní

Reagovat
Josifek

PSG byla pro mě byla snad skoro vždycky sebranka povýšených namyšlenců..

Reagovat
X-bano-X

Tiež som sa tam bol pozrieť a tiež to bolo fajn

Reagovat
smazaný uživatel

tak k dnesnimu sazkarskymu veceru jen toto http://www.youtube.com/watch?v=WlBiLNN1NhQ

Reagovat
smazaný uživatel

Lazio ....ale Udine

Reagovat
Shevchenko

Lazio stejně v pohodě postoupí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
niflheim

Proč se v těch Bruggách tolik nastavovalo?

Reagovat
smazaný uživatel

Ibanez se s nekym srazil hlavou a lezel pry nekolik minut na zemi, nez ho odnesli ze hriste.

Reagovat
smazaný uživatel

Bruggy si teda urizli peknou ostudu, Kazan se taky proti polovicni rezerve Spurs moc nevytahla. Anglie zase slusne zavalela Shamrock se zatim taky nestihl ztrapnit, pral bych jim uhrat doma aspon bodik treba s PAOKem. No nejdulezitejsi je stejne to, ze Potters jdou za postupem

Reagovat
smazaný uživatel

Poslední věta.

Reagovat
Pinturicchio

No, včera jsem poprvé letos viděl PSG. Ne, že bych to bral jako bernou minci, ale ten zápas byl slušný trapas, z jejich strany.

Nene, Pastore, Menez, to byla katastrofa a pořádání MS v tom, kdo bude víc solovat a mín přihrávat.

Skoda, že to Slovan nedotáhl k vítězství, šance na to byly.

Reagovat
cristiano.K.

byl to trapas,ale furt aspon chtěli vyhrát. Ve čtyřech vzadu v 85.minut ten konec byl zajímavý sledovat. Spíš mě udivovalo, jak Slovan byl proti devíti lidem připosraný

Reagovat
Pinturicchio

To zase jo, koule PSG mělo, o tom žádná. . Mně u Slovanu spíš přišlo, že odpadli fyzicky.

Reagovat
cristiano.K.

trošku,ale spíš mi přišlo,že najednou nevědí jak hrát a nevěřili si.Šebo se to snažil brát na sebe a nešlo mu to. Ty solisti s PSG,kdyby si nahráli občas,tak museli dát gola i v devíti a to by byla sranda

Reagovat
Pinturicchio

Jo, jo, to určitě taky, šlo vidět, jak jsou překvapení z toho, že v těch poslední 10 minutách, proti 9 lidem, prostě musí, ... pak z toho byla akorát křeč.

Jinak trénovat takový mančaft ( PSG ) ( respektive spíš takové hráče ), tak mě asi trefí.

Reagovat
cristiano.K.

já bych je zabil. Jít hráč 3x zbytečně do kličky, ztratit balon a nevrátit se, ještě k tomu v oslabení, prostě na zabití no

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

Taky jsem byl jejich výkonem zklamán. A to natolik, že jsem se na ten zápas skoro nekoukal . Vtipný bylo, jak komentátoři fandili Slovanu. Inu, profesionálové.

Reagovat
2miguel1

Reagovat
smazaný uživatel

Nějaký problém?

Reagovat
Pinturicchio

Jo, jo, tuhle neobjektivitu a přiklonění se k jedné straně nemám ani trochu rád, ... taky proto nemám tolik rád Čapka, ... toho jsem chtěl regulérně vymazat z ČT při tom zápase AC - Plzen.

Reagovat
smazaný uživatel

Z Čapka si s kamarádem děláme legraci od té doby, co řekl o Horváthovi, že je to polní maršál .

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
cristiano.K.

tolik peněz jsem hodně dlouho neprosázel jako včera Rennes,Alkmaar jako vrchol na zvšení kursu dát Lutych,že dá gol kurs 1.15

Reagovat
2miguel1

nepodavaj hentak ...najdi si tým kt. dlho neprehral,neremizoval,nevyhral a vsad to nanho + kt. pridaj ked hra doma Barca,Real,ManU,Chelsea s kurzom do 1,2..do 3X to musi vyjst len musis vzdy podat systemom 1krat 10€, 2krat 20€, 3krat 40€ ....podaval som hentak ze 6 zapasov a v 90% mi vzdy aspon 1 ušiel,,,vždy som si hovoril ze zas len jeden lenze ten jeden krat to bolo skoro vzdy a je ti jedno ci ti ujde jeden alebo šesť

Reagovat
2miguel1

alebo ešte,,,francuzska liga,,,neni šanca aby nejaky tým 3Xposebe vyhral alebo prehral...s kurzom vzdy okolo 3+hentie istotky a mas okolo 4kurz ..moj kamarat tak podava a je v pluse

Reagovat
Chazy

Tak tohle je přesně věc, kterou nikomu nedoporučuju a která vede ke strašný ztrátovosti.

Spoléhat na jakýkoliv série, to je cesta do bankrotu. Tohle napadlo už miliony lidí a pokud na tom někdo chvíli vydělával, tak za chvíli o všechno přišel.

Reagovat
cristiano.K.

já to ani nechtěl komentovat

Reagovat
Chazy

Já musel, dávat tohle kamkoliv jako radu, to je opravdu nešťastný.

Reagovat
cristiano.K.

já v tom mám koncept, mé sázky se pohybují od 1000-3000 podle toho,jak těm zápasům věřím.Snažím se vymyslet vždy kurs celkově 2 a max do třech zápasů. Včera jsem to posral totálně, potom co mi vyhořel tiket s Rennes,jsem se nasral a dal Sporting hcs a k tomu ten debilní Lutych,že dá gol

Reagovat
Chazy

Copak se nedá najít kurz nad 2 u jednoho zápasu?

Reagovat
cristiano.K.

jsem věděl,že to nakej hnidopich zmíní,samozřejmě,že je jednoduší dát solo sázku takhle,ale prostě jsem tam ty zápasy neviděl včera....na víkend mám třeba na Wolves druhej poločas solo

Reagovat
Chazy

Jako já už dávám jen sola. Do toho se lidem nechce jen proto, že si sázení představujou jako "zbohatnu rychle, snadno a děsně moc"...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

já to kombinuji no....solo s větším kurzem, tři tutovky s menším,jak kdy podle nálady,včera jsem ztratil hlavu a v 21:04 běžel vsadit na Sporting hcs a abych udělal kurs 2 aspon tak jsem tam dal píčovinu

Reagovat
smazaný uživatel

Nebehej a zarid si ucet na netu bez MP. Je zbytecny darovat sazkovkam na manipulaku 10% ze svyho rozpoctu

Reagovat
cristiano.K.

"běžel" myslím to tak,že jsem běžel zapnout internet

Reagovat
smazaný uživatel

uf

Reagovat
Chazy

Hm, jen jestli to taky není tak, že kdo sází na netu, tak si jen honí ego a ti, co něco dokázali, chodí do kamennejch.

Reagovat
smazaný uživatel

Vsak my jsme jeste nic nedokazali, musime honit ego

Reagovat
Chazy

Njn, jsme ostuda národa

Reagovat
cristiano.K.

ono "jít" v 21:04 bych to nemusel stihnout,tak jsem běžel a měl jsem radši jít

Reagovat
smazaný uživatel

Kde mas ucet?

Reagovat
cristiano.K.

jenom v tipsportu

Reagovat
2miguel1

nechápeš.....miliony ludi to stratia vzapätí preto lebo vsádzaju 100% predošlej vyhry ..to nemá cenu ..chodím na ap.matiku a čo to som už preratal aby to sa mi to oplatilo....tymto postupným zvyšovaním prestaneš vo chvili ked vyhraš priklad- ....10€ prehras 20€ prehras 40€ vyhraš,, 10€ prehraš 20€ vyhraš, 10€vyhraš, 10€ vyhraš , 10€prehras 20€prehras 40€ prehras 80€ prehras 160€ vyhraš,,, vsádzam tak zatial len chvilu a uspešnosť tiketov je čosi nad 50% a som v pluse ..

Reagovat
cristiano.K.

tenhle systém "rulety" nemůže být úspěšný.......padne červená za 10,prohra,20 prohra,30 prohra,za 40 výhra

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, hodne lidi to praktikuje na rulete a proto jsou casina za vodou

Reagovat
cristiano.K.

vzhledem,že jsem tenhle způsob si sám vyzkoušel,tak už vím,že ne

Reagovat
Chazy

To asi každej. Já jsem taky dělal podobný kraviny a asi až letos se mi podařilo na MLB ty prachy získat zpátky.

Reagovat
cristiano.K.

MLB sem taky dával, vcelku i úspěšně,ale je umění trefit třeba ten jeden zápas ze tří. Hlavně jednou tam ty kokoti vedli 6:1 a za poslední dva ty "nevím jak se tomu říká" prohráli 6:8.....hlavně za stavu 6:1 jsem šel spát

Reagovat
Chazy

Proto se má sázet na prvních 5 směn. Tam rozhodují jen startující nadhazovači.

Reagovat
Chazy

Každopádně pokud nemáš zákadní znalosti statistik, tak to je taky ruleta.

Reagovat
smazaný uživatel

V sazeni na MLB potrebujes hlavne vyuzivat statistickou uspesnost pitchera proti danymu tymu a opacne, ne si jen rict Mets vcera porazili Marlins 6:0, porazi je i dnes

Reagovat
Chazy

Jj, u tipování na výsledek je to základ. U speciálních sázek je těch proměnných ještě víc.

Reagovat
Chazy

A je potřeba vědět věci, jakože na interligu se nesází a všechny statistiky v ní ztrácejí váhu, protože ty zápasy jsou naprosto nevyzpytatelný.

Reagovat
2miguel1

musis sa vyznať vo futbale....futbal nieje ruleta

Reagovat
Chazy

Vždyť ty to pojímáš jako ruletu.

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
2miguel1

systém rulety to je ...avšak len systém

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo to obrazny prirovnani. Navic k k tomu, abych daval kurzy 1,2, zadny znalosti nepotrebuju.

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

klasika....jednou mi padlo 13 červených po sobě a já jsem pořád dával černou, abych si vzal svůj cash zpět a nakonec skončil na nule...

Reagovat
cristiano.K.

znám

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle se muze vyplatit jen nekomu, kdo disponuje nekonecnym kapitalem a takovy clovek vlastne nema duvod sazet.

Reagovat
Chazy

Je to píčovina. Spoléháš na série. 50% je nic, to je strašně blízko ztrátovosti.

Reagovat
2miguel1

no pri kurze 2 :) .....pri kurzoch kt. mám sa mi to ešte oplati..ešte cosi nad 25% som v pluse

Reagovat
Chazy

Njn a ani to nebudeš mít dlouhodobě, když dáváš na série a přidáváš k tomu pseudojistoty. Navíc ani trochu nevěřím tomu, že při 40% jsi ziskovej.

Reagovat
2miguel1

prepočítaj kvantum matiky a potom ver alebo never....ale je mi to jedno, podávajte si štýlom akým chcete

Reagovat
Chazy

Stav se, až budeš na nule

Reagovat
Chazy

Nicméně ti garantuju, že tohle už napadlo mnoho lidí ty matematiku. Jde jen o to, jak moc peněz máš - tak moc nakrmíš sázkovku.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejhorsi moznej zpusob sazeni. To uz je snad lepsi sazet na remizy v tenise

Reagovat
smazaný uživatel

"Ve 29. minutě ale nemohl být trenér Martin Jol příliš pyšný na svého svěřence Mousu Dembélého. Belgický rodák totiž hodně nešetrně zajel do protihráče Núňeze a sudí Hansson mu nekompromisně ukázal přímou červenou kartu."

Co je toto proboha za větu? Viděl autor vůbec ten inkriminovaný okamžik? Tedy přesněji hereckou etudu toho zmrda z Wisly? Dembele ho strčil do ramena, ten zmrd se chytil za obličej a skácel se k zemi...Dokud budou hrát fotbal takovýhle simulanti, tak fotbal bude pořád hra gentlemanů, kterou hrají burani. Narozdíl od Rugby, kde se říká, že je to hra buranů, kterou hrají gentlemani...

Reagovat
rickroll

přesně tak!!

Reagovat
FC Porto FC

Sporting jede ten jasně postoupí z 1. místa ale Braga by měla konečně zabrat

Reagovat
Godwinson

Co to PSG předvádí? Taková skupina a takové výsledky, no fuj, ostuda. Loni mě namlsali a letos to budou takhle prznit, je to ironie.

Reagovat
CubONE

Aspon som konecne videl Meneza nazivo neviete preco v hostovskom sektore neboli ziadni fanusikovia? par som ich videl na hlavnej tribune, inac nic

Reagovat
smazaný uživatel

Protože jsou všechny ultra skupiny při klubu PSG úředně zakázané, mnoho fanoušků má zákaz vstupu a klub svými represivními kroky znemožnim aktivním fanouškům prakticky jakýkoliv organizovaný výjezd. Jinak patřili ultras PSG mezi francouzskou špičku a i fanouškovským táborům z jiných zemí byli velmi zdatným konkurentem.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele